Etiquetes

28/11/14

Partit vital | CE l'Hospitalet - Real Zaragoza B (dissabte, 19:00)

Hi ha haver mil i una raons per entendre la situació actual del Centre d'Esports l'Hospitalet al Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B. Sense ser un drama, i tot entenent els condicionants que han acompanyat els riberencs ja des del mes de juliol, la situació és manifestament millorable si tenim en compte els 16 punts que ha sumat l'Hospi en 14 jornades. En paral·lel, la trajectòria de l'equip a la Copa ha permès l'enfrontament de dimecres contra l'Atlético com a premi, per dir-ho d'alguna manera. Un premi que alguns semblen no haver canalitzat correctament fins al punt d'haver elevat un partit diferent, sense obligacions i que no es trascendent de cara a allò que realment importa (la Lliga), fins al punt d'haver deixat de banda un partit, el de demà contra el Zaragoza B, on l'equip hi té força a guanyar però molt a perdre si els aragonesos, cuers de la Lliga, marxen de l'Estadi amb els 3 punts a l'autocar. S'ha parlat de sortejos d'entrades, de rodes de premsa prèvies al partit de Copa, de promocions d'entrades, de la seva venda, s'han calculat els pressupostos per al càtering del descans del partit de Copa... però des del club han obviat que el que ens donarà de menjar, a la llarga, serà guanyar demà el Zaragoza B, diumenge el Mallorca B, el dia 14 l'Eldense, etc. Els toca, doncs, als jugadors fer la doble feina que alguns no han cregut convenient fer, més preocupats per l'aparença i el postureo que per la realitat d'un equip que no es pot permetre el luxe de complicar-se la vida.

I tot plegat no sera fàcil davant d'un equip capaç de fer més coses de les que la seva classificació pot indicar, però d'això en parlarem més tard. L'equip ha treballat sense descans des de dimarts i avui mateix ha realitzat la darrera sessió prèvia al partit de demà. Per rebre els aragonesos Kiko Ramírez tindrà l'absència important de Valentín Merchán, que va ser expulsat dissabte a Sant Adrià i que ha rebut un partit de sanció. D'aquesta manera, sembla evident que Èric Via serà titular per quarta jornada consecutiva, en aquest cas com a lateral esquerre. Amb el dubte important d'Agus, amb un esquinç al turmell dret, la resta de jugadors estan en perfectes condicions. La plantilla s'ha conjurat per treure el màxim profit de les ocasions de gol que genera i minimitzar les errades defensives que tant els van penalitzar la setmana passada contra l'Espanyol B. En aquest sentit, tot i la situació del Zaragoza B a la Lliga, el bon balanç ofensiu dels aragonesos ha de servir d'alerta per un equip que tradicionalment ha patit força quan s'ha enfrontat a equips filials, si bé com a local la prestació dels riberencs és fantàstica: l'Hospi fa gairebé 8 anys que no perd contra cap filial a l'Estadi (17 de desembre de 2006 vs Levante B, 0-1).

Imatge: Nàstic de Tarragona
Al davant hi haurà un equip més perillós del que marca la classificació. O potser, la mateixa taula classificatòria és qui converteix el Zaragoza B en un rival complicat. Els de César Láinez tanquen la classificació amb 12 punts després de 14 jornades i arriben a l'Hospitalet després d'enllaçar set jornades sense guanyar amb tres empats i quatre derrotes. I és que el relleu a la banqueta del filial blanquillo no ha sortit efecte: Emilio Larraz va ser acomiadat després de perdre per 5-0 davant l'Espanyol B pel "desgast professional" que havia viscut en els darrers mesos, segons va justificar el club. El segon entrenador, César Láinez, va fer-se càrrec d'un equip que va guanyar per 1-4 a Vila-real i es va situar 11è a la classificació. Des d'aleshores, caiguda en picat d'un conjunt que destaca positivament per la seva producció ofensiva (és el tercer equip més golejador a la Lliga amb 18 gols -els mateixos que el líder-) però al qual llasta de forma decisiva la pèssima prestació en el capítol defensiu. I és que amb 30 gols, els aragonesos són l'equip més golejat dels 122 que militen entre Primera, Segona i Segona B espanyoles. Només en una ocasió (0-0 vs Huracán), el filial ha estat capaç de mantenir la porteria a zero.

Una porteria que des de fa quatre partits té nou inquilí en la persona de Víctor Ibáñez, que tampoc no ha pogut evitar la sagnia defensiva que pateixen els saragossans, tercer pitjor visitant del grup amb 4 punts de 21 possibles. Ben a prop, però, van quedar-se els de Láinez de guanyar el seu darrer desplaçament a Tarragona, amb un 1-2 al descompte que va igualar el grana Gorka Azkorra. De cara al partit de demà el tècnic del Zaragoza B perd dos titulars habituals per sanció: el migcampista aragonès Jorge Pombo i el central andorrà Marc Vales van veure la cinquena targeta davant del Sant Andreu i es perdran el partit per sanció. Per lesió no hi serà el migcampista Tarsi i caldrà veure l'estat de Diego Suárez, que dissabte passat va marxar abans del descans contra el Sant Andreu i també podria quedar fora de la convocatòria. A més, hi haurà la incògnita d'Álvaro Tierno, que va debutar dissabte passat però que habitualment va convocat amb el Primer Equip, que diumenge juga a La Romareda contra la Ponferradina. Per cert, s'enfrontaran els dos pitjors equips a les primeres parts: l'Hospi i el Zaragoza només han marxat amb victòria al descans en un dels 14 partits disputats aquesta temporada.
CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - REAL ZARAGOZA B
Dissabte, 29 de novembre - 19:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 15 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Peque, Èric Via, Aleix, José Rodríguez, Alcaraz, Vivi, Canario, David Haro, Rubén Carreras i Nano.

Possible onze inicial del Zaragoza B: Víctor Ibáñez, Carlos Javier, Nieto, Guti, Meseguer, Santigosa, Tierno, Gabarre, Rami, Nacho Lafita i Kilian.

Àrbitre: David Gálvez Rascón (Madrid).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada