Etiquetes

7/11/14

#2bg3 | Prèvia de la 12a jornada #2bg3

Ens apropem a completar el primer terç de la temporada al grup 3 de Segona Divisió B i en alguns indrets ja comencen a aparèixer els nervis. Si a Tarragona ja s'ha escoltat algun xiulet amb l'equip segon i empatat amb el líder, tot pot ser possible. I quan els marcadors no acompanyen, potser amb mes raó les crítiques cauen amb més força. És el cas del Sant Andreu d'un Piti Belmonte que diumenge al Narcís Sala, tot coincidint amb la visita de l'ex Natxo González amb el Reus, ja va haver d'escoltar algun "Piti dimissió". El motiu bàsic, que l'equip enganxava la tercera jornada consecutiva perdent i, encara pitjor, sense marcar. Derrotes contra el Lleida Esportiu, l'Olot i el Reus Deportiu, totes tres per la mínima, que arrosseguen els quadribarrats a la 15a posició, empatats a punts i gols amb l'Olot, que ocupa plaça de promoció de descens. La mala ratxa coincideix amb la baixa per lesió de Ton Alcover, que va deixar l'equip 8è amb 4 victòries en 8 partits. Peça fonamental al mig del camp, sense el de Móra d'Ebre les opcions de Piti Belmonte a l'onze es redueixen vist el poc fons d'armari de què disposi en comparació amb un onze que sí pot oferir garanties però que davant les baixes, acusa una certa manca de competitivitat durant la setmana. Els dos propers partits dictaran sentència: segur que Marcos i Dinorah ja estan a l'aguait.

I la primera revàlida tindrà lloc aquest diumenge (12:00 hores) a Cornellà. Sembla mentida que amb només tres punts de diferència en contra del Sant Andreu, la distància emocional entre quadribarrats i verds sigui tan abismal. Els de Jordi Roger semblen haver-li agafat el pols a la categoria i la derrota contra Huracán és l'única en les últimes 7 setmanes a la Lliga. 14 punts de 21 possibles que han afermat tot un debutant a la categoria en la zona tranquil·la de la classificació. Mèrit enorme, sobretot, si tenim en compte que en paral·lel el Cornellà ha viscut tot el trabals que comporta enfrontar-se al Real Madrid en una eliminatòria de Copa, amb la ja històrica visita dels blancs al Power8 Stadium fa poc més d'una setmana. Amb el peix venut a la competició del KO, els de Jordi Roger volen tornar a sumar de tres en tres per fer camí cap a la permanència i, sobretot, deixar estabornit un rival directe. Ho farà, probablement, apostant pels de sempre: fins a set jugadors han estat titulars en totes les jornades, per bé que diumenge Dani Martí no podrà repetir titularitat per sanció.

UE CORNELLÀ - UE SANT ANDREU
Jornada 11 - Diumenge, 2 de novembre - 12:00 hores
Nou Municipal - Cornellà de Llobregat
Àrbitre: Rubén Jiménez González (las Palmas).

Cara a cara, un Cornellà que és vuitè amb 16 punts i un Sant Andreu que ocupa la quinzena posició amb 13 punts / Quatre enfrontaments en categoria nacional amb dues victòries verdes i una de quadribarrada / Darrer precedent: 0-0 (2004-2005; Tercera Divisió) / L'exandreuenc Dani Martí, baixa per sanció al Cornellà per acumulació d'amonestacions: es perdrà els primers minuts de Lliga / El Cornellà enllaça tres jornades sense perdre (un triomf i dos empats / El Sant Andreu acumula tres derrotes consecutives i 341 minuts de joc sense perforar la porteria contrària / Els de Piti Belmonte han perdut sis dels últims vuit partits disputats (25% de punts aconseguits).

Dissabte, 16:00 | Zaragoza B-Ilicitano
Primer precedent entre tots dos conjunts en categoria nacional / El local Nacho Lafita, baixa per sanció / S'enfronten el segon pitjor local (Zaragoza B, 7 punts) i el pitjor visitant (Ilicitano, 0 punts) / El Zaragoza B suma quatre jornades sense guanyar, amb un punt de 12 possibles. Amb Láinez d'entrenador, l'equip ha sumat el 26,7% de punts possibles mentre que amb Larraz va aconseguir-ne el 33,3% / L'Ilicitano encara no ha puntuat a domicili i, de fet, ha perdut els últims 7 partits lluny de casa seva. No guanyen fora de casa des del passat 12 d'abril (0-4 a Olot).

Dissabte, 18:00 | Espanyol B-Nàstic
Nou enfrontaments en categoria nacional amb quatre victòries periques i tres de granes / Darrer precedent: 1-1 (2013-2014; Aday / Xisco) / El blanc-i-blau Julián Luque, baixa per sanció / Cara a cara, el cinquè millor local (Espanyol B, 11 punts) i el millor visitant (Nàstic, 12 punts) / L'Espanyol B és un dels quatre equips del grup que encara no ha perdut a casa. De fet, la darrera derrota com a local dels blanc-i-blaus és l'1-2 contra el Llagostera el passat 2 de febrer / Fa 289 minuts (tres partits i una estoneta) que el porter del Nàstic Manolo Reina no encaixa cap gol. Amb 4 gols, els tarragonins són el segon equip que menys gols encaixa entre Primera, Segona i Segona B. L'UCAM Murcia, amb 3 gols rebuts en 11 partits, és el millor en aquest capítol / D'altra banda, s'enfronten l'equip més golejador (Espanyol B, 20 gols) amb el quart menys golejador (Nàstic, 9 dianes).

Dissabte, 18:00 | Mestalla-Villarreal B
Balanç històric equilibrat amb dues victòries per barba en cinc enfrontaments / Darrer precedent: 0-1 (2013-2014; Cámara) / Segon i últim duel de filials de la jornada en un Antonio Puchades on el Mestalla hi buscarà el tercer triomf com a local del curs / El Mestalla fa quatre partits que no perd, amb dues victòries i dos empats, 7 gols marcats i 3 d'encaixats / El Villarreal B buscarà enllaçar dues victòries cosnecutives per segon cop en aquest 2014 (va fer-ho el passat gener contra Ilicitano i Constància, 4-1 i 0-3, respectivament).

Diumenge, 12:00 | Lleida Esportiu-Atlètic
Dos enfrontaments i dos empats / Darrer precedent: 1-1 (2013-2014; Imaz / Florin) / Canvi d'horari al Camp d'Esports, on els blaus sempre han tingut problemes per treure endavant els seus partits / Els d'Idiákez encara no han encaixat cap gol com a locals... però reben l'equip més golejador a domicili, un Atlètic Balears que ha fet 9 gols en cinc partits lluny de Son Malferit / El Lleida Esportiu n'ha fet prou amb quatre gols en sis jornades per lligar quatre setmanes consecutives com a líder del grup, les mateix que fa que no perden / En canvi, l'Atlètic fa sis jornades que no guanya i ha sumat únicament dos dels darrers 18 punts en joc.

Diumenge, 12:00 | Mallorca B-Olímpic
Quatre precedents amb dues victòries per a cada equip / Darrer enfrontament: 0-1 (2012-2013; Ferran) / Com fa dues setmanes, el Mallorca B tornarà a actuar com a local a Son Moix ja que la gespa de Son Bibiloni l'estan canviant / L'Olímpic només ha guanyat un partit a domicili: 0-1 a Paterna. A més, el gol d'Àlex Cortell de penal és l'únic que els de Sandroni han marcat en cinc partits lluny del seu camp / El Mallorca B fa cinc partits que no perd i ha sumat 11 dels últims 15 punts en joc / Cara a cara el segon equip més golejador (Mallorca B, 18 gols) i el quart que menys encaixa a domicili (Olímpic, 4 gols).

Diumenge, 16:30 | Olot-Badalona
Únic precedent: 1-0 (2013-2014; Xavi Ferrón) / Enric Gallego, baixa per sanció, no podrà enfrontar-se al seu darrer exequip / S'enfronten el segon local menys golejador (Olot, 3 gols) i el segon visitant que menys gols marca (Badalona, 2 gols) / Juntament amb el Nou Estadi, l'Estadi Municipal d'Olot és el camp de #2bg3 on es veuen menys gols: 1 per partit de mitjana / L'Olot buscarà el tercer triomf consecutiu a casa, una fita que no assoleix des d'inicis de la passada temporada (1-0 vs Espanyol B, 2-1 vs Hospi i 3-1 vs Ontinyent) / El Badalona no guanya lluny de Pomar des del mes d'agost (0-1 a Xàtiva). El bon paper com a local l'eleva a zona noble tot i el dos de dotze a domicili / Els badalonins no guanyen en camp de gespa natural des del passat mes de març (2-3 a Alcoi).

Diumenge, 17:00 | Alcoyano-Hércules
20 precedents en partits de Lliga amb 7 victòries locals i cinc de visitants / Darrer enfrontament: 0-5 (2011-2012; Samuel Llorca (2), Urko Vera (2), Felipe) / El defensa de l'Hércules Atienza, baixa per sanció / Després de veure frenada la seva ratxa de nou jornades invicte, l'Hércules vol recuperar el camí del triomf al Collao, on l'Alcoyano ha sumat 10 dels 14 punts que acumula aquesta temporada / Els d'Óscar Cano han guanyat a casa cinc dels vuit partits oficials que hi han disputat aquest curs: només el Sant Andreu hi ha guanyat (1-2) / Els de Pacheta, que diumenge va viure el seu partit 100 en una banqueta de bronze, volen el tercer triomf seguit lluny del Rico Pérez. Com a visitants han sumat 10 dels últims 12 punts en joc i només han encaixat un gol, de David Haro al camp de l'Hospi.

Diumenge, 17:00 | Eldense-Huracán
Primer enfrontament entre tots dos conjunts / Els defenses de l'Eldense Diego Bardanca i Pablo Pagán i el defensa d'Huracán José Miguel Ruiz, baixes per sanció / Drama a Elda després d'una setmana moguda a nivell institucional i esportiu. Després de la inhabilitació d'Albés i Yeste, Toni Aparicio serà el nou entrenador dels blaugrana, que són divuitens amb 11 punts. Els alacantins són, amb 18 gols encaixats, el tercer equip més golejat a #2bg3 / Huracán fa sis partits que no perd i és el rei de l'empat, amb 7 igualades en onze jornades / Els d'Émerson Esteve encara no han perdut a domicili (cas únic al grup). La darrera derrota és de l'11 de maig a Tarragona (3-1).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada