29/11/14

L'Hospi tapa la gotera | CE l'Hospitalet 2-2 Real Zaragoza B

- Un penal transformat per David Haro quan passaven set minuts del temps reglamentari salva els mobles d'un Hospi fluix.
 - L'estat del terreny de joc, completament entollat, mediatitza un partit en què els dos equips han demostrat per què no passen pel seu millor moment de joc.
- L'Hospi es mantindrà fora del descens gràcies a l'empat contra el cuer però desaprofita una opció d'or per distanciar-se de la zona de perillosa.
- SALA MULTIMÈDIA: galeria d'imatges del partit, rodes de premsa i vídeoresum.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Èric Via, Aleix, José Rodríguez, Alcaraz, Vivi (Luque, 56'), Canario, Carril (Morgado, 74'), David Haro i Nano (Bueno, 70').

REAL ZARAGOZA B: Víctor Ibáñez, Bonilla, Nieto, Guti, Meseguer, Santigosa, Pablo Moreno (Sergio Gil, 40'), Rami (Carlos Javier, 75'), Kilian, Diego Suárez (Gabarre, 87') i Lafita.

Gols: 0-1 Bonilla (6'); 1-1 Alcaraz (28'); 1-2 Diego Suárez (45', pen); 2-2 David Haro (97', pen).

Àrbitre: David Gálvez Rascón (Madrid). Ha amonestat els locals Vivi (27'), José Rodríguez (45'), Carril (58'), Èric Via (59') i els visitants Kilian (42'), Meseguer (50'), Santigosa (53'), Sergio Gil (81') i Carlos Javier (95'). Ha expulsat el visitant Nacho Lafita amb vermella directa (96').

Incidències: partit corresponent a la 15a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 250 espectadors. Pluja intensa durant tot el partit i gespa en males condicions. A l'Hospi, Hammouch i Oliver han completat la convocatòria; al Zaragoza B ho han fet David Muñoz i Aroca.

Quan Ricardo Albaladejo, delegat del CE l'Hospitalet mostrava el cartell amb els cinc minuts d'afegit decretats per Gálvez Rascón, la casa riberenca estava plena d'aigua. La pluja havia agreujat la situació d'unes goteres que ja havien amenaçat en d'altres ocasions però que avui han començat a fer de les seves. Per fortuna (se suposa), un penal assenyalat al minut 95 i transformat al 97 ha actuat a mode de drap, d'apanyo d'urgència per salvar els mobles i alguna cosa més. Segurament, si tenim en compte les ocasions, el gol de David Haro premiava la insistència d'un Hospi que ha batallat en un terreny de joc incontrolable per culpa de la pluja. Per ocasions, però no per sensacions: el cuer, el Zaragoza B, ha hagut de fer no massa cosa per estar a punt d'endur-se la primera victòria en vuit partit, però a l'Aragó també han vist que quan les coses van girades la victòria s'acaba resistint i així, es veuen condemnats una setmana més a la darrera posició de la classificació a #2bg3. Era un partit vital per respirar o, almenys, per no complicar-se una vida que el setè gol de David Haro aquest curs (tercer de penal), ha deixat en standby fins diumenge, quan l'Hospi torni a vestir-se de Lliga al camp del Mallorca B. I sí, ara sí: dimecres arriba l'Atlético. Alguns ja no hauran d'amagar més la corbata, les trompetes, les catifes vermelles i el vestit de gala.

Finalment Agus ha estat baixa pel seu esquinç al turmell dret i José Rodríguez ha ocupat el seu lloc a l'onze. El mallorquí, que no jugava des del 31 d'octubre contra el Nàstic, ha estat la gran novetat en un onze en què Iván Carril també ha estat titular. Serà impossible per als entrenadors analitzar el partit des del prisma futbolístic vist com estava la gespa, però el cert és que alguns detalls han estat simptomàtics. Un cop més, a l'Hospi David Haro i, especialment, Rubén Alcaraz, han estat molt per sobre de la resta de l'equip. Omnipresent, el migcampista ha tingut més presència ofensiva que alguns atacants, mentre que el metre seixanta i poc de David Haro ha batallat fins l'extenuació amb la defensa aragonesa. Una defensa que ha contemplat com a anècdota el primer xut riberenc, obra de Carril, que ha blocat Víctor Ibáñez (1'). Els de Láinez han engegat la maquinària, han agafat el control del partit i han colpejat en la primera opció seriosa de gol: a la sortida d'un córner, el lateral dret Alejandro Bonilla ha rematat de cap i ha enviat la bola al fons de la porteria (6'). Cop dur per un Hospi que ha trigat a reposar-se de la diana encaixada.

Alcaraz ha avisat poc després amb un xut de falta que Víctor ha enviat a córner. Per bé i per malament, el porter visitant ha estat un dels homes més destacats del partit: per bé perquè al minut 21 ha tret una mà enorme per evitar l'empat de David Haro; per malament perquè un malentès amb un dels seus centrals ha permès Rubén Alcaraz robar la pilota, disposar de tota la porteria per ell sol i empènyer l'esfèrica per anotar l'empat, per anotar el seu quart gol en Lliga i cinquè del curs (28'). El gol ha empès un Hospi voluntariós però erràtic, com el rival, per culpa d'una gespa entollada i que no ajudava precisament a disminuir el nerviosisme de dos equips que han viscut èpoques millors. Amb més intenció que perill real i un canvi abans del descans, el que semblava encaminar-se cap a un empat ha canviat de rumb amb el penal que ha comès José Rodríguez sobre un davanter visitant. Clar. L'encarregat de transformar la pena màxima ha estat Diego Suárez, que anotava un gol psicològic que l'Hospi ha acusat més enllà del descans.

Perquè a la represa, i sense cap més canvi, els de Kiko Ramírez encara han d'estar agraïts a la Verge del Pilar per haver llançat un mal d'ull als nois del filial. L'Hospi ha trigat un quart d'hora a connectar-se i quan ho ha fet, els de Láinez li haurien pogut muntar un cristo dels grossos. Perquè per alguna qüestió del més enllà, cap atacant aragonès encertava a connectar una centrada de Kilian Grant que es passejava per l'àrea petita (48'); perquè al minut 55 una falta sense perill aparent executada per Nacho Lafita s'ha enverinat i ha forçat Craviotto a enviar-la, amb els punys, a córner; i perquè d'aquest córner en sortiria una tercera opció clamorosa en una rematada de cap de Guti que marxava incomprensiblement alta (56'). El desencert del Zaragoza B en tasques ofensives, però, s'ha traslladat a la seva reraguarda, només salvada per la nula capacitat de transformació d'un Hospi amb pocs recursos al davant més enllà de David Haro i del moment de forma de Nano.

En dues accions pastades i gairebé consecutives, David Haro (60') i Iván Carril (63') no han pogut batre Víctor després de greus errades defensives visitants. El de l'Ametlla somiarà amb l'exporter de l'Espanyol B, que cinc minuts després ha blocat un xut seu després d'una enorme acció personal (68')  i que més tard ha tornat a aparèixer per aturar una altra acció de l'extrem riberenc (73'). Ramírez ha cremat les naus amb l'entrada primer de José Ángel Bueno i després de Pablo Morgado. El partit avançava, el Zaragoza B s'estava més temps a terra que jugant i el partit encarava el drama després que Peque (89') i Alcaraz (92') tampoc trobenssin la manera de perforar la porteria del Zaragoza B. Ha estat en l'afegit de l'afegit quan l'Hospi, almenys, ha pogut sumar un punt i restar-ne dos a un rival a hores d'ara directe. Centrada d'Èric Via al segon pal, control de Bueno (protestaven els visitants que amb la mà) i penal de Carlos Javier sobre el tarragoní (95'). El visitant Lafita era expulsat per dir-li a l'assistent, sempre segons l'acta "¡¡Vaya robo, vaya robo!!": l'aragonès veia la segona groga i marxava camí dels vestidors (96') i un minut més tard, amb sang freda però amb intriga, David Haro convertia un penal (97') que a punt estava d'aturar Víctor per calmar els ànims d'un Estadi fred i enrarit.