Etiquetes

16/11/12

Rivalitat i tres punts | AE Prat - CE l'Hospitalet (dissabte, 12:00 hores)

Demà serem pioners. Els uns del Baix Llobregat, els altres del Barcelonès (sí, l'Hospitalet no és del Baix); dissabte a les 12, un horari prou estrany per un partit de futbol inèdit pels riberencs però familiar pel Prat. No és un derbi comarcal, però si un duel de rivalitat que, per fi, se celebrarà a Segona Divisió B. Un plat deliciós per obrir una 15a jornada de Lliga al grup 3 de Segona B que diumenge comptarà amb dos complements de luxe. L'un, per dalt, amb l'Huracán-Alcoyano, cinquè contra segon i iniciativa solidària dels 'huracans' per omplir Manises. L'altre, per baix, suposarà el debut de Gabriel Ramon a la banqueta d'un Yeclano Deportivo que rebrà el Binissalem, cuer contra avantpenúltim; drama a la Constitución. I a més, Olímpic-València Mestalla, Constància-Espanyol B, Villarreal B-Atlètic Balears, Levante B-Mallorca B i tres duels de màxima rivalitat: l'Ontinyent-Orihuela que ens deixarà l'apassionant Clarkson vs Lema; i dos enfrontaments entre catalans: el Reus-Badalona amb els d'Albert Cámara molt necessitats i un Sant Andreu-Nàstic, que també viurem en directe, i que ens permetrà certificar (o no) la recuperació dels grana a costa d'un Sant Andreu defensivament sòlid.

L'Hospi
Poc li servirà a Miguel Álvarez el precedent de fa 8 dies en Copa Catalunya, quan Prat i Hospi es van veure les cares i van decidir la seva sort a la tanda de penals després de l'empat a zero al final dels 90 minut reglamentaris. Dos equips farcits de jugadors poc habituals a la Lliga que, però, van dirimir una lluita que no sembla que s'hagi d'allunyar massa de la que veurem demà al Sagnier. Importància en un mig del camp que caldrà controlar i, més que mai, ser ràpids i encertats en les poques ocasions de què pugui disposar l'Hospi davant d'un equip, el pratenc, amb limitacions però que sap explotar perfectament el coneixement que té d'un camp i d'una superfície que no resulten tan favorables per un equip acostumat a eixamplar el terreny de joc com és el Centre d'Esports l'Hospitalet.

L'altre hàndicap arribarà, de nou, en forma de baixes. Per començar, a dalt, ja que Bacari no hi serà després de lesionar-se diumenge a casa contra el Yeclano Deportivo, fent que Osado torni a l'onze inicial quatre partits després. Més greu és la situació al darrere, a la defensa, amb Iván Hammouch sancionat per cicle d'amonestacions i Julio Rico, lesionat. Tots dos estaran disponibles per la setmana vinent, com ho podria estar Valentín Merchán, dubte també per demà pels seus problemes a l'esquena. A això, hi podem afegir la baixa de llarga durada d'Albert Vega 'Peque', ja acostant-se a la recta final de la seva recuperació. Així les coses, Miguel Álvarez haurà de tornar a fer invents per solucionar la papereta. I qui compta amb més números per substituir Hammouch és, probablement, Pol Llonch.

El Prat
Les coses clares. Veient com evolucionava l'estiu creia que el Prat les passaria magres per salvar la categoria enguany a Segona B. Queda moltíssim, 28 jornades encara, però l'equip d'Agustín Vacas ja ha aconseguit fer-me empassar aquesta impressió inicial. Probablement, el triomf sobre el Reus (1-0) el dia del debut va ajudar a l'equip a creure en la seva capacitat de sacrifici i treball. Conscients que són inferiors en plantilla a molts altres equips, l'equip potablava sap que compta amb un seguit de virtuds que, ben explotades, poden sorprendre qualsevol equip en qualsevol partit. Sense excepció. No obstant això, l'AE Prat va ser el primer equip en foradar la porteria de l'Olímpic (Jornada 6) i, 14 jornades després, l'únic capaç de derrotar l'actual líder del grup 3 de Segona B.

Nomès una derrota a casa, al Sagnier, davant l'Huracán (0-2) i en un partit on els de Vacas van acabar amb 9 homes en un arbitratge, diguem-ne, polèmic. Cert és que el feu pratenc s'ha de convertir en un fortí uon els potablava cimentin una bona trajectòria que els condueixi a la salvació, però la prestació del Prat lluny del Sagnier és més que bona, amb triomfs de prestigi a Xàtiva i a Badalona i amb només tres derrotes, totes tres per la mínima, i dues d'elles de penal (a Inca i a Alcoi). Vaja, que és indiscutible parlar de bona adaptació d'un equip amb xifres com aquestes. Un equip que, amb 9 gols encaixats, és el tercer millor del grup només superat per l'Olímpic i l'Huracán. Atents, demà, a la pilota aturada: 5 dels 8 gols que han marcat els pratencs al seu camp han estat arran de córners, faltes, penals... o fins i tot tretes de banda. Coses de tenir el camp apamat.

Diumenge passat a Badalona, Vacas ja va recuperar Rubén Alcaraz, una de les sensacions enguany, després del partit de sanció. El mateix farà demà amb Óscar Sierra, que no va jugar al Centenari en veure la cinquena groga fa dues jornades davant el Nàstic. Sense cap jugador sancionat, les baixes del Badalona són per motius físics, especialment la d'un Roger Matamala que segueix amb la seva lenta recuperació (es va trencar el peroné a Oriola). Pel que fa a la resta de jugadors, en principi tots estan en disposició de jugar per Agustín Vacas, tècnic potablava i exjugador de l'Hospi fa ja unes quantes temporades. No es preveuen massa canvis a l'onze inicial, i de fet l'entrada de Sierra en el lloc d'Albert Cazorla podria ser l'única novetat d'un equip que buscarà tornar a guanyar al Sagnier després de quatre partits, entre Lliga, Copa del Rei i Copa Catalunya, sense fer-ho, tal com ahir informava Pol Cervera.

Associació Esportiva Prat - Centre d'Esports l'Hospitalet
Dissabte; 12:00 hores | Centre Esportiu Municipal Sagnier
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 15a jornada
Els precedents

Possible onze de l'AE Prat: Toni Texeira, Sierra, Larios, Rafa Murillo, Oriol Ricarte, Rubén Alcaraz, Fernando, Ferran Vila, David López, Jaime i Kante.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Pol, Moussa, Viale, Moyano, Manel, Pedraza, Cirio, Corominas, Aday i Osado.

Àrbitre: Iosu Galech Apezteguía (Navarra).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada