Etiquetes

25/11/12

Espiant els rivals | Espanyol B 2-2 Ontinyent


Difícilment l'Ontinyent CF torni a trobar-se amb una oportunitat tan bona com la d'avui per aconsegui un triomf de prestigi, tres punts que haguessin servit per capgirar una dinàmica negativa en els darrers partits. I és que els homes de John Clarkson han estat superiors a un Espanyol B que també es troba encallat en una ratxa dolenta, sense trobar el triomf, i que avui s'ha vist sorprès per un Ontinyent ofensiu i ambiciós, que ha controlat la primera meitat i que ha gaudit d'ocasions suficients com per haver matat el partit abans que l'embranzida del filial als darrers minuts impedís que els valencians sumessin els tres punts en la seva visita a Sant Adrià. A això, cal afegir-hi la molt discutible actuació del col·legiat balear Iván González, que ha assenyalat un penal molt dubtós de Rangel a Cubillas, no n'ha xiulat un altre de dubtós sobre Kikín amb 1-2 al marcador i ha deixat impunes dues agressions, a Lobato i a Berna. La que ha sofert l'avui migcampista de l'Ontinyent, al temps de descompte i dins de l'àrea, ha despertat la indignació de la banqueta visitant, que ha vist perdre dos punts que semblaven segurs.

I és que tot i disposar de jugadors de força en l'onze inicial, la bona pressió de l'Ontinyent, ja en la sortida de pilota perica, ha impedit que el filial creés joc i arribés a inquietar David Rangel. Amb Tornero i Chavero bulliciosos, Kikín també ha tingut un rol important al quadre de Clarkson i ha posat a prova Édgar amb un xut al minut 9. La gran ocasió, però, l'ha tinguda Chavero; l'ex de la Rapitenca ha enviat al pal una pilota morta al punt de penal que hauria pogut significar el 0-1 (16'). L'Espanyol B només ha tingut opció en contres a partir de pèrdues visitants, però Raúl Muñoz i fins i tot el mateix Kikín han estat més ràpids que els atacants catalans. De fet, els de Clarkson han seguit generant perill: Fran Moreno ha pentinat una pilota penjada que ha enganxat Chavero i Édgar ha blocat en dos temps (27'). Ha estat l'acció de perill prèvia al gol que ha arribat al minut 40, quan Kikín ha rematat al segon pal una centrada de Chavero per fer pujar el 0-1 a l'electrònic. Només aleshores ha despertat l'Espanyol, amb un xut des de la dreta i mitjana distància de Víctor Armero que s'ha estavellat a la xarxa lateral de la meta de Rangel (43').

A la represa, lluny de defensar descaradament, l'Ontinyent ha mantingut la línia d'ambició, però l'Espanyol es trobaria amb l'empat gairebé sense voler. Ha estat en un penal molt dubtós de Rangel sobre Cubillas que Víctor Armero ha transformat per igualar el partit (62'). Els de Clarkson, però, no s'han donat per vençut i han reestirat les línies, a l'hora que permetien el perill espanyolista. De fet, David Cubillas ha perdonat el 2-1 en una acció a pilota aturada que Rangel ha enviat a córner (66'). Ja aleshores les targetes queien a dojo; però el que ha caigut ha estat una gerra d'aigua freda pel filial, ja que Chavero ha aprofitat un embolic dins l'àrea local per tornar a avançar l'Ontinyent (72'). De nou, l'Ontinyent tornava a somiar amb tres punts vitals, i fins i tot Kikín els hagués pogut fer realitat si no hagués estat lent a l'hora de definir un contraatac franc que ha acabat amb la caiguda del punta madrileny dins l'àrea (75').

Jugada polèmica que ha acabat d'obrir un partit que ha viscut un final boig. L'àrbitre ha castigat amb groga gairebé qualsevol entrada de l'Ontinyent (10 jugadors han estat amonestats) i l'Espanyol ha arriscat a la recerca de l'empat. Pino ha perdonat l'empat de nou en un mà a mà davant Rangel (81') i en una falta assenyalada després d'unes mans de Kikín, Merchán ha botat una falta que l'hospitalenc Héctor Rodríguez ha enviat al fons de la xarxa (89'). Lamentació a les files d'un Ontinyent que, malgrat tot, ha seguit creient en les seves possibilitats i ha demanat penal quan passaven 6 minuts del temps reglamentari, quan Berna ha rebut una clara agressió dins l'àrea davant la qual l'àrbitre no n'ha volgut saber res, tot assenyalant la fi del partit. Més enllà del resultat, però, la millorar del conjunt de John Clarkson respecte als darrers partits ha estat prou evident; l'Ontinyent s'ha 'automostrat' el camí per revertir la dinàmica.
Fitxa Tècnica

RCD Espanyol B: Édgar, Clerc, Iván Sales (Elton, 53'), De Amo, Lobato, Paul Quaye (Pino, 59'), Mario Ortiz, Armero, Ferran (Héctor, 61'), Merchán i Cubillas.

Ontinyent CF: Rangel, Diego Alegre, Martin, Berna, Ayala, Raúl Muñoz, Yuma, Tornero (Sergi Guardiola, 77'), Chavero (Ton Alcover, 90'), Fran Moreno (Chumillas, 70') i Kikín.

Gols: 0-1 Kikín (40'); 1-1 Armero (62', pen); 1-2 Chavero (72'); 2-2 Héctor Rodríguez (89').

Àrbitre: Iván González González (Illes Balears). Ha amonestat els locals Paul Quaye (59') i Armero (69') i els visitants Raúl Muñoz (10'), Martin (49'), Rangel (61') Chavero (66'), Fran Moreno (76'), Paco Sáez (83'), Kikín (88'), Diego Alegre (90'), Sergi Guardiola (92'), Ton Alcover (94') i Berna (96').

Incidències: partit corresponent a la 16a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant d'uns 150 espectadors. Tarda agradable pel que fa a la climatologia. A l'Espanyol B, Morant i Germán han completat la convocatòria. A l'Ontinyent ho han fet Jonathan i Paco Sáez.

Galeria d'imatges




 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada