12/11/12

Resum de la 14a jornada #2bg3

Imagineu que heu quedat a sopar amb aquella persona que us agrada i que us heu posat cop a final de festa consumar, a casa vostra. El vostre company de pis us ha dit que no hi serà: sopeu, feu una copa, arribeu a casa i el que prometia ser una nit inoblidable es converteix, mai millor dit, en coitus interruptus: el vostre amic s'ha quedat a casa, apalancat. Doncs això, traslladat al futbol #2bg3 va succeir ahir al Collao: Alcoyano i Olímpic, segon i primer, set contra cinc victòries consecutives, es veien les cares en el partidàs de la jornada en un dia horrible pel que fa al temps i una gespa que encara estava pitjor. L`àrbitre, Benjumea Álvarez (qui sinó), apostava per començar el partit tot i les condicions climatòlògiques, en contra de l'opinió dels dos tècnics; Pau Franch avançaria els visitants (quart gol en quatre jornades) i Julio de Dios empataria el partit. I al descans, en condicions idèntiques, l'àrbitre andalús decidia suspendre el partit. Veure per creure. La represa, el proper dimecres 21 de novembre a les 20:30 hores. Amb punts a la guardiola, com diria l'amic Jordi Mèlich, el Levante B s'escolava entre alcoians i xativins.

Ho feien gràcies a la golejada de la jornada, 1-4 a Binissalem. Tercera derrota seguida dels locals a Can Fetis, ahir perjudicats per l'expulsió de Toni Fons amb 1-2 al marcador. Van tornar a marcar Roger i Morales, i el Levante B ja és segon després de la vuitena setmana sense perdre. El Bini cau en descens i la diumenge jugarà un partit dramàtica a Iecla. I és que el cuer va tornar a perdre ahir al camp d'un Hospi que torna a entrar a la zona de play-off; triomf còmode per 2-0 gràcies als gols de Bacari, que va acabar lesionat i de Cirio, que segueix com a killer dels quatre grups de Segona B, ja amb 10 gols. L'entrada de l'Hospi entre els quatre primers és, en gran part, gràcies a la cinquena jornada seguida sense vèncer d'Huracán, que dissabte no passava de l'empat sense gols a Manises davant d'un Villarreal B que segueix tímid a domicili, resultats en mà. Els groguets són desens empatats a punts amb el Sant Andreu, que ahir va descansar.

Per sobre hi ha l'Espanyol B i el Prat, protagonistes de dos dels tres derbis catalans de la jornada. Els periquitos van veure com el Llagostera igualava a un quart d'hora del final el gol inicial de Mario Ortiz; els de Longhi, sisens, i els d'Alsina, dotzens, només els separen 3 punts, els 3 que, per exemple, el Prat va sumar a Badalona (1-2). David López i Kante van posar terra suficient com per endosar al Badalona una nova ensopegada al Centenari, fortí en les darreres temporades pels escapulats, que ahir van perdre Ferrón, expulsat al descompte. L'altre derbi, el de terres tarragonins, va comportar la segona victòria del Nàstic al campionat, triomf cimentat en el darrer tram gràcies a les dianes d'Albert Virgili i l'exHospi David Haro; el 2-1 final, obra d'Álvaro, va ser una pinzellada final pel partit que compta amb la millor assistència de la temporada, fins ara, del grup 3: 4.159 espectadors.

Tampoc va estar malament l'entrada a Son Bibiloni, on l'Atlètic Balears va repetir remuntada i triomf a costa d'un irregular Mallorca B. 1-2 i quart desplaçament consecutiu balearico a la Ciutat Esportiva sense perdre; lluny queda ja l'escandalós 6-4 de la temporada 2007-2008. Sansó guanya aire, potser el que podria perdre el Nano Soler amb el Mallorca B ja situat en zona de promoció de descens. S'hi apropa el València Mestalla, que va sumar el segon triomf de l'era Paco López amb un 2-0 sobre l'Ontinyent; gols de Raúl Muñoz en pròpia porta i de Manu Molina de penal. Els de Clarkson no acaben d'arrencar, com tampoc ho feia l'Orihuela, que perdia per 1-2 a Los Arcos davant del Constància. Segon triomf inquer a domicili, que serveix per trencar la ratxa de 8 partits sense vèncer a la Lliga però, sobretot, per deixar-nos una autèntica perla en forma de gol: el golàs de Biel Guasp des de gairebé 40 metres: Caballero encara la busca.

Huracán CF 0-0 Villarreal CF B
RCD Espanyol B 1-1 UE Llagostera