18/11/12

Resum de la 15a jornada #2bg3

Per molt que defensem aquest futbol proper i modest, el de la Segona B, hi ha vegades en què els partits es fan difícils de defensar. Sense anar més lluny, aquest cap de setmana n'hem tingut dues mostres a Barcelona i a Ontinyent. Futbol sense idees i, pitjor encara, sense propostes. Després, a roda de premsa, excuses i justificacions, però allò cert és que hi ha ocasions a la vida, evidentment també al futbol, en què es fa difícil obtenir un premi satisfactori sense assumir un mínim risc. Sovint parlem que en aquesta categoria els petits detalls defineixen partits; és cert, però quan passen poques coses els partits tendeixen a tenir finals ajustats. Que li preguntin, sinó, al nou líder: a un Levante B que ha tornat a guanyar (8 victòries en 9 partits) per 3-1 al Mallorca B i ha aprofitat la segona ensopegada a la Lliga de l'Olímpic. A Bunyol, els granota han resolt el partit per la via ràpida amb un gol en pròpia porta de Mateo Garcías i una diana d'oportunisme de Dani Provencio. Abdon i Roger han exercit de killers al segon acte per augmentar el marcador, sense canviar-ne el signe. A la tarda, un doblet de Manu Molina pel Mestalla ha endosat la segona derrota (1-2) a l'Olímpic de Toni Aparicio, segon ara a la classificació i amb mig partit pendent aquest dimecres al Collao; el cinquè gol en cinc partits de Pau Franch avui no ha servit per a res.

Amb l'empat a un momentani al descans, els de Xàtiva es trobaran un equip dolgut, que avui ha vist tallada la seva ratxa d'imbatibilitat a Manises. Duel de dinàmiques oposades que han vist el seu final; Javi Rubio (2 gols a la Lliga) ha tallat la ratxa de cinc partits sense guanyar per Huracán, avui recolzat per gairebé 1.500 espectadors fruit de la iniciativa solidària conjunta amb la Casa de la Caridad de Valencia. Els de Nico Estévez tornen a entrar en zona de play-off, són tercers i desbanquen un Hospi que dissabte no va estar gens encertat al Prat (2-1). José Kante va erigir-se en protagonista amb dos gols de factura diferent però igualment efectius; tercera derrota en quatre partits d'un Hospi que està acusant les baixes per sanció i lesió que limiten les variants que pugui disposar Miguel Álvarez segons el partit.

El Prat ja és sisè a la Lliga; pas mal per un equip acabat d'ascendir com el potablava. Posició guanyada respecte a l'Espanyol B, que s'ha vist superat pel Constància amb un gol precoç d'una de les sensacions del grup 3: Mateu Ferrer. L'inquer ja suma cinc gols i dóna aire als del Raiguer amb el segon triomf consecutiu a la Lliga. També puja com l'escuma el Sant Andreu amb la seva quarta setmana sense guanyar; avui triomf in extremis a casa davant del Nàstic (1-0); l'equip grana, inofensiu, s'ha vist superat a cinc minuts de final amb una gran rematada de cap d'Édgar, que ja suma 8 gols en aquest campionat i se situa a només dos de Sergio Cirio. Per sota queden Villarreal B i Atlètic Balears, que avui han empatat (1-1) al Mini Estadi groguet. Salva Chamorro ha tornat a sucar al quart d'hora de partit, però Perera ha eixugat l'avantatge dels nois de Lluís Planagumà amb un punt que els balearicos hauran de fer bo diumenge davant el Levante B en un autèntic partidàs.

Imatge: Captura 9/24
Per sota, les coses segueixen més o menys igual, tot i que el Gabriel Ramón s'ha estrenat amb triomf  al capdavant del Yeclano Deportivo. Els blaugrana han batut el Binissalem (1-0), marcat per l'extenuant viatge d'ahir, amb un gol de penal d'Antonio Matas a 10 minuts del final. Tensió i poc futbol, igual que al Clariano, on Ontinyent i Orihuela han demostrat perquè són els dos equips menys golejadors del grup i han empatat sense gols en un partit soportífer sense gairebé ocasions de gol. Per acabar, la sorpresa de la jornada ha estat el triomf del Badalona al camp del Reus (0-2). I no pas perquè els escapulats no estiguin capacitats per vèncer en qualsevol camp, sinó perquè l'expulsió de Marcelo al primer acte posava les coses coll amunt pels de Càmara, que s'han avançat amb un gol de penal de Xavi Pelegrí als deu minuts de la represa, que també suposava l'expulsió del local Ferran Asensio. A les acaballes, Robert ha matat el matx amb el seu quart gol de la temporada. Un cop més, el Badalona recupera a domicili el que perd al Centenari.

AE Prat 2-1 CE L'HOSPITALET