28/11/12

Espiant el rival | Sant Andreu 3-1 UD Logroñés

A diferència de l'Hospi, el proper rival dels riberencs, el Sant Andreu, s'ha vestit de curt entre setmana per jugar partit oficial. Els andreuencs han batut aquest vespre la UD Logroñés per 3-1 al partit d'anada dels 1/16 de final de la Copa Federació i viatjaran a Logronyo la setmana vinent amb una renda prou favorable com per pensar en la classificació pels vuitens de final. Amb tot, el balanç per l'equip de Piti Belmonte és més aviat negatiu, ja que tot i el triomf han perdut Josu i Dídac, tots dos per lesió, de cara al duel de dissabte davant l'Hospi. Aquestes dues baixes s'afegeixen a la del central David Cárdenas, expulsat diumenge al camp del Badalona i a les dels també lesionats Borja, John Neeskens i Èric. Pel que fa al partit d'avui, Sant Andreu i UD Logroñés s'han aliat amb el gèlid ambient per oferir una primera part molt avorrida, sense gairebé ocasions de gol. Quim Araujo ha estat l'andreuenc més destacat amb dos xuts (28' i 38') des de la frontal sense conseqüències negatives pels riojans i amb una preciosa acció individual tallada amb falta pel central riojà Gil quan el 'Mago' ha encarava Alberto (43').

La segona meitat, però, ha estat molt més entretinguda tot i que el marcador ha trigat a estrenar-se. Els de Piti Belmone han començat intensos: Édgar ha topat amb Alberto quan ja s'ensumava l'1-0 (48'), ni el mateix Édgar ni Llobet han encertat a rematar una centrada de Josu des de la dreta (50') i Melo ha enviat fora una rematada de cap (55'). No ha estat fins al minut 70 que un llançament de córner de David Llobet ha sorprès Alberto i ha situat l'1-0 al marcador. Un gol que ha obert definitivament un partit que, als pocs minuts, ha vist com Quim Araujo rematava a plaer al fons de la xarxa una centrada des de la dreta de Xavi Jiménez (77'). Només aleshores han despertat els visitants, que han reduït distàncies amb un gol de cap de Mario Barco, que ha recollit el rebuig de Morales a rematada d'Álex (85'). Amb els visitants cercant l'empat, però, el Sant Andreu ha tornat a eixamplar la diferència: contra local i gran definició de David Llobet amb una vaselina sobre Alberto per tancar el partit amb el 3-1 definitiu (90').

Fitxa Tècnica

UE Sant Andreu: Morales, Arnau (Rubén Canelada, 80'), Dídac, Cárdenas, Melo, Jorge Muñoz, Sergi Gómez, Josu (Xavi Jiménez, 66'), Llobet, Quim Araujo i Édgar (David Prats, 56').

UD Logroñés: Alberto, Zubiri, Iñaqui, Luís, Gil, Iturralde (Moustapha, 56'), Rojas, Alejandro, Víctor, Barrón (Quero, 61') i Ángel (Mario Barco, 71').

Gols: 1-0 Llobet (70'); 2-0 Quim Araujo (77'); 2-1 Mario Barco (85'); 3-1 Llobet (90').

Àrbitre: Albelda Bárcena (Catalunya). Ha amonestat els visitants Gil (43') i Iñaqui (64').

Incidències: partit d'anada dels 1/16 de final de la Copa RFEF disputat al Narcís Sala de Sant Andreu davant d'uns 200 espectadors. Nit freda. Al Sant Andreu, Cristian i Aliaga han completat la convocatòria. A la UD Logroñés ho han fet Fermín i Torres.