Etiquetes

24/11/12

Reuscuperació? | CE l'Hospitalet - CF Reus Deportiu (diumenge, 12:00 hores)

Un rival tradicional complicat com és el Reus Deportiu arriba demà a l'Estadi per impedir que l'Hospi recuperi el camí del triomf en un partit que estarà marcat per les baixes a tots dos equips i per la necessitat, sense urgències, de tots dos equips de revertir dinàmiques poc positives. Per l'Hospi, una oportunitat de no deixar escapar els quatre rivals de dalt, quatre rivals que aspiren a un lideratge que defensarà el Levante B al camp de l'Atlètic Balears. Avui, Alcoyano i Villarreal B obriran el foc de la 17a jornada amb un duel que la temporada passada hagués estat de Lliga Adelante, mentre que demà Huracán i Olímpic visitaran dos equips de la zona baixa en diferent forma: Mestalla i Orihuela. Dos derbis catalans (Nàstic-Llagostera i Badalona-Sant Andreu) i un duel dramàtic com el Mallorca B-Yeclano Deportivo farciran una jornada completada amb el Binissalem-Prat i un Espanyol B-Ontinyent que també seguirem, en directe, diumenge a la tarda. El partit important, però, serà demà a l'Estadi, un duel que retransmetran els mitjans de comunicació de l'Hospitalet en directe; no oblideu, doncs, d'endur-vos els vostres ordinadors o televisors al camp.

L'Hospi
Les baixes han mediatitzat el desenvolupament d'una setmana complicada per un Hospi que no va estar del tot lluït en el seu darrer partit, dissabte al camp del Prat. Derrota per 2-1 en una bona primera part amb concessions defensives i amb una segona part on l'equip va estar pràcticament desaparegut i mancat de reacció. Toc d'atenció general, i a vegades necessari, perquè l'equip recuperi sensacions de cara als darrers partits del 2012. Ho farà, però, amb el llast de les lesions, els dubtes i les molèsties que, fins a molt darrera hora, impediran definir les opcions de Miguel Álvarez a l'hora de definir l'onze inicial que salti a la gespa artificial de l'Estadi davant del Reus. Les dues baixes segures, de moment, són les de Peque i David Corominas; l'extrem maresmenc pateix un petit trencament als isquiotibials i no serà de la partida.

Les bones notícies (abans de seguir amb les ombres) són els retorn d'Iván Hammouch, un cop acomplert el partit de sanció i de Valentín Merchán, que podria retornar a l'onze després de superar els seus problemes a l'espatlla. Això permetra Álvarez confeccionar una defensa amb gairebé tots els efectius disponibles després de moltes jornades sense poder fer-ho. Els problemes ara passen a la zona d'atac, ja que a la baixa de Coro cal afegir-hi els dubtes de Bacari, Osado i Aday, que d'una banda limiten molt les opcions a l'atac riberenc o, de l'altra, podrien obligar el tècnic de Jaén a forçar algun d'aquests homes per comptar amb més alternatives de cara al duel de demà.

El Reus
Era complicat, gairebé impossible que el CF Reus Deportiu igualés el brillant inici que va realitzar la temporada passada. El cert, però, és que enguany la irregularitat està sent la tònica dominant a un equip que després de 15 jornades ocupa la dotzena posició a la classificació, suma 17 punts i que ha demostrat ser capaç del millor i del pitjor. És a casa on els roig-i-negres estan fallant més; hi acumulen 4 derrotes i contrasten amb la bona prestació lluny del seu estadi: són el sisè millor equip pel que fa al percentatge de punts sumats a domicili i, amb 11 gols marcats, s'han convertit en el conjunt més golejador fora de casa en tot el grup. No obstant això, ha deixat de marcar només al Prat i a Manises, i fins i tot va fer-ne tres als camps del València Mestalla i de l'Espanyol B.

Imatge: Sergio Sanz / Fútbol Balear
Tant a Paterna com a Sant Adrià, Sergio León va tenir un paper cabdal amb sengles doblets que van contribuir als triomfs reusencs. El davanter de La Palma del Río ha agafat el relleu de Chumbi com a golejador reusenc i ja n'acumula 6 en aquest campionat, quatre més que Masqué i Rubén Fonte, un altre golejador nat que està comptant amb pocs minuts amb Santi Castillejo. El Reus duu 4 dels 17 gols marcats a la Lliga pilota aturada, tot i que les ràpides contres, especialment amb el marcador a favor, són la gran arma del quadre del Baix Camp. Per contra, les concessions i facilitats defensives han permès gols fàcils als rivals (els dos encaixats a Tarragona en són una mostra). I és que el tram final dels partits són un problema pels reusencs a domicili: 6 dels 9 gols rebuts han arribat al darrer quart d'hora i només un no l'han encaixat en la darrera mitja hora de partit.

En aquesta capacitat defensiva reusenca hi haurem de veure com hi afecten les baixes de dos pilars bàsics en els onzes de Santi Castillejo: Ferran Asensio havia jugat tots els minuts possibles fins la seva expulsió de diumenge davant del Badalona, mentre que Edu Vives havia disputat 13 dels 14 partits possibles, sempre com a titular, però diumenge va veure la cinquena groga de la temporada. Tots dos descansaran demà per sanció i obligaran el tècnic navarrès a buscar-los substituts Tot apunta que el lateral l'ocuparà el jove Ricard de Antonio 'Ricki', mentre que la plaça de Ferran a l'eix de la defensa podria ser tant per Iván Taranilla com per David Sangrà, que d'aquesta manera s'estrenaria al campionat.

Els precedents
La visita del Reus Deportiu a l'Estadi sempre ha estat l'excusa perfecta per recordar aquell fatídic 5 d'octubre de 2003, amb Joan Francesc Ferrer 'Rubi' a la banqueta riberenca. Un 0-5 que va fer mal, molt de mal a un Hospi que encara s'estava recuperant del xoc que va suposar el descens a Tercera. Un dia en què res va sortir bé, en què fins i tot l'Hospi va fallar un penal amb el 0-5 a l'electrònic de l'Estadi. És, no cal dir-ho, el triomf més ampli en els 19 partits que l'Hospi i el Reus s'han enfrontat en terreny riberenc entre Segona B, Tercera Divisió i Regional Preferent. En total, 11 victòries riberenques, 3 empats i 5 triomfs reusencs; 30 gols de l'Hospi i 20 del Reus. 50 gols, possiblement un dels més bonics d'aquest mig centenar sigui el que va anotar David Prats el curs passat i que va servir per donar tres punts a l'Hospi. Al Blog hi podeu recordar aquest partit, però també la derrota per 1-2 la temporada 2009-2010 a Tercera Divisió.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Club de Futbol Reus Deportiu
Diumenge, 12:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 16a jornada

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Manel, Pol, Moussa, Cirio, Pedraza i Osado.

Possible onze del CF Reus Deportiu: Ángel, Ricki, Robert, Taranilla, Socias, Beñat, Masqué, Pedrito, Marquès, Sergio Durán i Sergio León.

Àrbitre: Cristian Adrian Lixandru (Aragó).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada