7/11/12

L'encert, als penals | AE Prat 0-0 CE l'Hospitalet (3-5 als penals)

L'Hospi ha aconseguit aquest vespre la classificació per les semifinals de la Copa Catalunya 2012-2013 després d'eliminar l'AE Prat a la tanda de penals (3-5) i després que els 90 minuts reglamentaris acabessin amb l'empat a zero inicial. En el que ha estat l'antesala del duel que tots dos conjunts disputaran a la Lliga el proper dissabte 17 de novembre (12:00 hores), tots dos equips han gaudit de poques opcions de gol en un partit fred i en el qual tots dos tècnics, tant Agustín Vacas com Miguel Álvarez, han optat per donar entrada als homes menys habituals, almenys d'inici. D'aquesta manera, els riberencs ja són només a un graó de la final després d'haver eliminat el Vilassar de Dalt aquest estiu (també als penals) i avui al Prat. Possiblement esperi el Nàstic de Tarragona, que dimecres passat va eliminar el Reus (0-3). A l'espera, quatre equips més: Llagostera i Girona, que es veuran les cares dimecres vinent; i Manlleu i Sabadell, que s'enfrontaran el proper 28 de novembre. Tot atractiu.

Només quatre dels jugadors que van ser titulars diumenge passat al camp del Levante B han repetit avui d'inici (Julio Rico, Moussa, Viale i Bacari) i és que les baixes de Peque i Valentín al darrere minvaven les opcions d'Álvarez, que davant la sanció de Viale ha optat per situar l'argentí fent parella de centrals amb Moyano. Amb Osado en banda, la referència ha estat Bacari, lluitador però sense encert. I és que el guió del partit, tot i els jugadors poc habituals, no ha diferit d'allò que calia esperar ni del que podem esperar dintre de 10 dies. El Prat, ben junt, arreplegat, ha donat la pilota a un Hospi que ha trobat pocs espais per crear perill mentre que els pratencs han optat pel joc directe i les recuperacions per llançar ràpides contres.

Accions com la del minut 20, en una passada llarga d'Albert Cazorla cap a Pedro García, que ha controlat i ha xutat creuat i fluix a les mans d'Oliver. Amb el pas dels minuts l'Hospi ha anat espabilant i ha provat sort amb accions de llarga distància, com ara un xut d'Ángel Sánchez que ha blocat Alberto (26'). Més clara ha estat l'acció cinc minuts més tard, quan un canvi de joc de Manga l'ha recollit Julio Rico, s'ha internat dins l'àrea i amb cama esquerra ha fet un xut amb rosca que marxava llepant el pal dret del meta local (31'). El domini de l'Hospi s'ha intensificat al tram final del partit amb tres llançaments de córner consecutius, però els d'Agustín Vacas haurien pogut obrir el marcador si Cano hagués finalitzat millor una acció originada en una pilota robada per Rubén Alcaraz al mig del camp que el jugador pratenc ha creuat en excés (36').

La segona meitat ha tingut encara menys història, especialment arran de l'entrada de més i més jugadors que ha interromput el ja de per sí lent i fred ritme del partit. Amb tot, l'Hospi ha seguit controlant el tempo del partit i Juan Antonio Osado ha tingut tres bones opcions per obrir el marcador al primer quart d'hora de partit: xut massa creuat (50'); rematada potent des de la frontal que es perdia per sobre del travesser (55') i dispar amb rosca que marxava fregant el pal (59'). Poca cosa per banda pratenca, llevat de faltes laterals i algun servei de cantonada que Oliver ha salvat sense més complicacions. Com també ha salvat la defensa pratenca, gairebé al descompte, una bona acció de Pedro Bilbao que un jugador local ha enviat a córner quan el 0-1 ja es veia a venir (89').

Amb aquest ensurt pels de Vacas, arribàvem a la finalització dels 90 minuts i entràvem de ple a la tòpicament anomenada 'loteria dels penals'. Com a Vilassar de Dalt, l'Hospi tornaria a ser plenament efectiu i transformaria els seus cinc llançaments gràcies a Osado, Pedraza, Barranco, Aday i Sergio Cirio. L'expratenc seria el botxí del seu exequip, d'una AE Prat que veuria com Jaime Fuentes, capità, erraria l'únic llançament potablava en la primer xut de la tanda. Després, els gols de Sierra, Charly Ruiz i Sebas Periáñez no farien res més que allargar la classificació d'un Hospi que ja té la mirada posada en el duel de diumenge a la Lliga davant el Yeclano Deportivo (16:30 hores).

AE PRAT: Alberto, Cazorla (Oriol Ricarte, 64'), Rafa Murillo (Óscar Sierra, 46'), Miki, Carlos Reyes, Rubén Alcaraz (Charly Ruiz, 64'), Ignacio (Carlitos, 82'), Sebas, Pedro García, Jaime i Cano (Fran, 89').

CE L'HOSPITALET: Oliver, Julio Rico (Pol, 86'), Moussa (Alan, 75'), Viale (Pedraza, 86') Moyano, Manel, Barranco, Ángel Sánchez (Pedro Bilbao, 63'), Osado, Manga (Aday, 63') i Bacari (Cirio, 75').

Tanda de penals: 0-1 Osado (gol); 0-1 Jaime (falla, per sobre del travesser); 0-2 Marc Pedraza (gol); 1-2 Óscar Sierra (gol); 1-3 Barranco (gol); 2-3 Charly Ruiz (gol); 2-4 Aday (gol); 3-4 Sebas (gol); 3-5 Cirio (gol).

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez (Barcelonès). Ha amonestat el local Cazorla (61') i els visitants Bacari (33') i Aday (67').

Incidències: partit corresponent a la Quarta Eliminatòria de la Segona Fase de la Copa Catalunya 2012-2013 celebrat a les Instal.lacions Esportives Sagnier davant d'uns 300 espectadors. Notòria presència d'aficionats riberencs. Nit fresca i partit retransmès en directe pel Prat Ràdio. Craviotto, Corominas i  Hammouch han completat la convocatòria de l'Hospi; la del Prat l'han completada Guille, Troncoso, Sarmiento i Lucas.