18/11/12

Espiant els rivals | Sant Andreu 1-0 Gimnàstic

Que l'Hospi jugui dissabte, especialment pel matí, té els seus avantatges més enllà del marcador. El principal, tenir temps lliure per anar a veure d'altres partits. Aquest mati, sense anar més lluny, hem viscut (que no gaudit) un Sant Andreu-Nàstic que no passarà a la història per gairebé res. Partit avorrit, travat, marcat per les 10 amonestacions i expulsió per doble groga per part de l'àrbitre aragonès Usón Rosel i pel cap salvador d'Édgar, que ha donat tres punts d'or al Sant Andreu a manca de cinc minuts pel final. I ha estat en una segona part per oblidar, insulsa, pitjor fins i tot que una primera meitat on només les ocasions han animat un partit espès. Lucas Viale ha actuat com a lateral dret de l'Hospi i David Prats també ha estat titular amb un Sant Andreu que ha patit el primer ensurt al minut 3, quan Morales ha salvat un u contra u amb Dani Quintana quan ja s'ensumava el 0-1. La resposta ha arribat, minuts després, per part d'un Pratigol que segueix sense trobar porteria; la seva acció individual l'ha rematada amb un xut des de la frontal que ha blocat Rubén (9'). Poca cosa més en un primer acte que ha acabat amb pluja de targetes i on només Édgar ha provat d'inquietar amb un altre xut llunyà que ha blocat Rubén (25').

A la represa, canvi de camps però igual panorama. Tant Piti com Javi Salamero han provat de variar la dinàmica amb l'entrada de Xavi Jiménez, que reapareixia després de la seva lesió, i de l'exHospi David Haro, que no ha pogut tornar a marcar. Els quadribarrats han reclamat penal en una caiguda de David Prats dins l'àrea grana que, com a mínim, desperta dubtes. Un oasi dins el desert d'avorriment que hi havia al Narcís Sala. Almenys, fins que el 'Mago' Araujo ha fet acte de presència a un quart d'hora i ha revolucionat el partit amb dues internades per banda. La primera, després de trencar cintura a un rival, ha acabat amb Prats enviant als núvols una passada de la mort d'Araujo (79'). Minuts més tard, i per banda dreta, seria Xavi Jiménez el cuiner del gol, centrant mil·límètricament al cap d'Édgar, que rematava una bola que acabava al fons de la xarxa després d'impactar a la fusta (85'). No patiria el Sant Andreu, menys encara quan el Nàstic es quedava amb 10 per l'expulsió d'Aleix Coch al minut 90. Pobra imatge d'un Nàstic que si bé ha guanyat solidesa al darrera, amb prou feines ha tingut presència en atac com per causa problemes als barcelonins.

Fitxa Tècnica

UE Sant Andreu: Morales, Chapi Arnau, Rubén Canelada, Cárdenas, Azparren, Jorge Muñoz (Xavi Jiménez, 61'), Sergi Gómez, Arnau Tobella (Quim Araujo, 71'), Aitor (Melo, 86'), Édgar i David Prats.

Club Gimnàstic: Rubén, Lucas Viale, Fran Vélez (De Lerma, 86'), Aleix Coch, Xisco Campos, Bezares, Rodri (Eugeni, 71'), Calderón, Quintana, Jon Uriarte (David Haro, 62') i Virgili.

Gol: 1-0 Édgar (85').

Àrbitre: Sergio Usón Rosel (Aragó). Ha amonestat els locals Rubén Canelada (17'), Chapi Arnau (29'), Jorge Muñoz (54'), Aitor (72') i Cárdenas (75') i els visitants Xisco Campos (22'), Lucas Viale (36'), Fran Vélez (49'), Rodri (67') i Bezares (70'). Ha expulsat el visitant Aleix Coch (41' i 90').

Incidències: partit corresponent a la 15a jornada del campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B disputat al Narcís Sala davant d'uns 800 espectadors. Matí variable i temperatura agradable. Presència de nombrosos tècnics del futbol català com Miguel Álvarez, Oriol Alsina, Manolo Márquez, el segon entrenador de l'AE Prat Juanjo Raga, Sergi Raset... I també presència d'alguns jugadors del Llagostera i de l'Hospi, propers rivals de Nàstic i Sant Andreu, respectivament.