17/11/12

"Kante" jondo | AE Prat 2-1 CE l'Hospitalet

No ha estat un bon dia en l'aspecte futbolístic. L'Hospi ha acumulat aquest migdia al Prat la tercera derrota en quatre jornades. El pitjor, si bé en les altres dues desfetes, davant Levante B i Atlètic Balears, l'equip havia mantingut l'esperit de lluita i les oportunitats de sumar fins al final, el cert és que avui al Prat l'equip no ha estat del tot fi tot i la superioritat demostrada en un primer temps que s'ha decantat del cantó potablava en les dues accions de perill més clares dels locals, gràcies a l'encert d'un José Kante que s'ha convertit en botxí d'un Hospi que ha estat Doctor Jekyll en una bona primera part però que s'ha convertit en Mister Hyde en una segona part per oblidar. Bé, no pas per oblidar sinó per prendre nota del que no s'ha de fer. Sense ocasions, sense idees i gairebé sense capacitat, el 3-1 ha estat més a prop que no pas l'empat durant bona part dels segons quaranta-cinc minuts. Per acabar-ho d'adobar, lesions d'Aday i Corominas per minvar encara més una plantilla que, diumenge contra el Reus, tornarà a necessitar els tres punts per evitar qualsevol endinsament dins d'una dinàmica negativa preocupant. Res urgent, però cal posar-hi fil a l'agulla.

En un onze inicial on destacaven dues novetats: la primera, més important, el debut a la Lliga d'Alan Liesegang, avui ocupant el lateral dret de l'equip en substitució d'Iván Hammouch (i de Julio Rico, i de Peque...). Bones prestacions del jove jugador riberenc si valorem les circumstàncies de pressió en què es trobava avui i el fet que la tònica de l'equip tampoc ha estat la millor. En punta, Osado ha començat a la banqueta i Cirio ha estat la referència a l'atac d'un Hospi que ha començat dominador, sense arribada, i que s'ha trobat amb un gol en contra en la segona ocasió dels locals. Primer, Kante havia provat sort amb un xut llunyà que blocava Craviotto (9'). En la següent acció clara, un córner botat per Fran Bea el rematava sol, gairebé sense voler, i sembla que amb el maluc José Kante (13'). El gol feia mal a l'Hospi, que entraria dins una dinàmica negativa que feia pensar més en el segon gol pratenc que no pas en la reacció riberenca. Fran Bea (16') i Kante (19') gaudirien de bones opcions en sengles contraatacs per haver posat més distància al marcador; també Aday, als 19 minuts, provava sort amb un xut des de la frontal que es perdia per línia de fons.

Va ser el primer intent seriós d'un Hospi que va tirar de geni per igualar el partit. Concretament, d'un David Corominas que marxava de Larios en una acció per banda dreta, arribava a línia de fons, centrava i trobava l'arribada de Manel, des del darrera, rematant de cap i empatant el partit (23'). Un gol merescut pel 'Gladiador' de l'Hospi, premiat amb la seva insistència durant tants i tants partits. L'empat va tornar a canviar les tornes i el Prat va anar a remolc en un partit que l'Hospi va passar a monopolitzar. Els d'Álvarez, però, no van estar efectius; Coro rematava a l'exterior de la xarxa una bona passada de Pol (31'), Cirio rematava massa alta una bona assistència de Manel (36') i Pol Llonch recollia un rebuig a la frontal per etzibar un cacau que obligava Toni a intervenir (41'). L'antítesi, José Kante: minut 43, pilota en zona de tres quarts i xut amb l'esquerra, que bota just davant Craviotto i el sorprèn per establir el 2-1, marcador que acabaria sent definitiu.

I és que la segona part va ser del més fluix que recordem de l'Hospi aquesta temporada. Sense capacitat de sorpresa, de desbordar per bandes, de crear perill a pilota aturada, l'Hospi va precipitar-se davant d'un Prat sòlid i que va poder matar el partit en alguna contra, com la que va propiciar una pèrdua de pilota d'Alan que va acabar amb una cursa i rematada creuada de David López, que obligava Craviotto a desviar a córner (52'). Lluny de reaccionar, l'entrada d'Osado i Pedro Bilbao, també de Barranco, no van canviar el panorama d'un equip que no va xutar a la porteria rival fins al minut 90 de partit, amb una bona acció de Pol Llonch a la frontal culminada amb un xut ras i dur que Toni enviava a fora de banda. L'excepció en una segona part d'impotència, exasperant i poc digna d'un equip amb els signes identitat com aquest Hospi. Una excepció que, esperem, confirmi la regla diumenge vinent davant el Reus.

AE PRAT: Toni Texeira, Óscar Sierra, Larios, Rafa Murillo, Oriol Ricarte, Rubén Alcaraz, Fernando, Ferran Vila (Jaime, 88'), David López (Charly Ruiz, 76'), Fran Bea (Cazorla, 92') i Kante.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Alan, Moussa, Viale (Pedro Bilbao, 68') Moyano, Manel, Pedraza, Corominas (Barranco, 80'), Aday (Osado, 55'), Cirio i Pol.

Gols: 1-0 Kante (13'); 1-1 Manel (21'); 2-1 Kante (43').

Àrbitre: Iosu Galech Apezteguía (Navarra). Ha amonestat els locals Kante (67'), Fernando (84') i els visitants Manel (56'), Moyano (69'), Pedraza (79'), Pedro Bilbao (86').

Incidències: partit de la 15a jornada del campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B disputat al Complex Municipal Sagnier davant d'uns 500 espectadors. Matí ennuvolat i bona temperatura; partit retransmès per El Prat Ràdio i televisat per Esport3. A l'Hospi, Manga i Oliver han completat la convocatòria.