Etiquetes

23/11/12

Coro i Pol, cuiners del gol

En una categoria com la Segona Divisió B, on el gol es paga a preu d'or (o de matrícula universitària). L'encert és vital a l'hora de definir i guanyar partits. Ho és, encara més, disposar de jugadors amb visió de joc, creatius, que més enllà de definir també sàpiguen assistir els killers de l'equip per facilitar la seva tasca. És el cas del Centre d'Esports l'Hospitalet, que com ja sabeu compta amb el màxim golejador de la categoria, Sergio Cirio, amb 10 gols després de 14 partits. Però sabíeu que a més de comptar amb Ciriogol, l'Hospi compta amb dos dels tres millors assistents de gol del grup 3? Poca conya, David Corominas, amb 6 assistències i Pol Llonch, amb 4, són els cuiners de l'Hospi, els encarregats de donar el toc de qualitat necessari, la rematada final per culminar una delicatessen riberenca en forma de gol. Pel mig només s'hi ha colat, de moment, una de les sensacions de la temporada al grup 3, el migcampista de l'Alcoyano Javi Lara, que dimecres davant l'Olímpic assistia César Remón en el 2-1 i igualava Coro en aquesta particular classificació.

Hi ha diverses maneres de comptar assistències; n'hi ha que només les compten quan no hi ha jugada per part del jugador que remata el gol; el criteri que utilitzem, però, és el del penúltim jugador que toca la pilota abans del gol, sempre i quan no la toqui cap rival posteriorment o el gol sigui en pròpia porta. Seguint aquest criteri, dissabte passat al Prat David Corominas va arribar a la mitja dotzena d'assistències aquest curs en centrar la bola que Manel Gómez remataria per establir l'1-1 provisional al Sagnier. El maresmenc ha estat un dels destacats de l'Hospi d'ença que hi va arribar; sense anar més lluny, la temporada 2009-2010 va encapçalar aquest capítol amb 8 assistències de gol, empatat amb Cristian Lobato. Una menys en va fer la temporada 2010-2011, amb Pedraza i Álvarez de tècnics i superant Christian Alfonso (6), Lobato i Pitu (5) en aquest capítol. Per contra, l'any passat, la discreta temporada del vilassarenc va deixar la xifra d'assistències de gol en tres, superat per Pitu (4). El resorgiment enguany de Coro, però, ja ens ha permès veure'l cuinar gols per a fins a 6 companys diferents: Hammouch, Aday, Moyano, Valentín, Osado i Manel. Sis assistències de les quals tres han estat en jugada, dos en serveis de cantonada i un en picar una falta.

Però li ha sortit un competidor d'alçada, de raça, compromís... i amb joventut. Si Pol Llonch ja va convertir-se l'any passat en el jugador més destacat de l'Hospi en el tram final del curs, enguany està visquent una temporada de reivindicació, de demostrar fins a on pot arribar. Titular indiscutible i jugador polivalent, va estrenar-se com a golejador fa poc més d'un mes al camp del Mallorca B. Però sobretot, s'ha destapat de forma definitiva com a jugador d'equip, solidari, i que ha demostrat fins a quatre vegades la seva qualitat com a assistent golejador. Especialment definitòria és la connexió Pol Llonch-Cirio, que ha funcionat ja en tres ocasions aquesta temporada (contra el València Mestalla, l'Espanyol B i el Yeclano Deportivo). Precisament en el darrer partit a casa contra els murcians, Pol Llonch va erigir-se en el 'cuiner total' de l'Hospi, ja que a la primera part va assistir Bacari en la jugada de l'1-0 i, ja en el segon temps, una passada seva va habilitat Cirio per sentenciar el partit davant els blaugrana.

I és que els 26 gols que duu marcats l'Hospi en Lliga tenen, en gran percentatge, un creador i un golejador. I és que a banda dels tres gols de penal de Sergio Cirio, només els dos gols que els riberencs van fer a Mallorca van venir provinents de rebutjos (porter i pal, respectivament). La resta, 21 gols amb els seus respectius assistents, un rànquing que encapçalen David Corominas i Pol Llonch, i que segueixen Valentín i Manga amb dues assistències i Viale, Cirio, Ángel Sánchez, Bacari, Hammouch, Moussa i Aday amb una assistència de gol cadascun. De llarg, l'equip amb més assistents de tot el grup 3. Creativitat suficient com perquè el Reus estigui alerta dema passat davant d'un equip amb pólvora en totes les seves línies.

1 comentari:

  1. Se echa en falta bastante la baja de Valentin, esperemos que este lo mas pronto posible recuperado para ayudar al equipo, con bravura, determinacion y animando a los compañeros.....
    GRAN VALENTIN

    ResponElimina