Etiquetes

29/3/14

Sense confiances | CE l'Hospitalet - AE Prat (diumenge, 12:00)

No val a badar. L'Hospi té demà a l'Estadi el partit més complicat dels set que li resten per davant. Probablement ho seria fos quin fos el rival, vista la filosofia que ha impregnat l'equip des de l'arribada de Kiko Ramírez: partit a partit. Però sobretot, ho és perquè a vegades gestionar un mal moment pot ser més senzill que gestionar una gran victòria, que encarar els dies posteriors a un triomf de categoria com el que el Centre d'Esports l'Hospitalet va aconseguir diumenge passat a Lleida (1-4). I és que després d'un cop important com el que va significar entrar en zona de playoff per primer cop aquest curs, caure en la relaxació resulta temptador, sobretot si fem una ullada a la classificació i veiem que el proper client és el penúltim classificat, l'Associació Esportiva Prat. Són, només, números: els veïns de l'altra banda del Llobregat s'ho juguen, gairebé, tot a una carta. La millora des de l'arribada del nou tècnic ja era notòria quant a la producció futbolística i des de fa uns quants partits, els resultats han fet una mica més realitat el somni de la permanència. Davant d'un rival perillós i ultramotivat, no valdran les relaxacions, aquelles que es paguen d'allò més cares. En l'imaginari col·lectiu riberenc un nom: Constància. Contra els balears molts vam pecar de veure-ho tot fet i la plantofada va ser de les que deixen marca. Estem avisats.

El Prat
Ho explicava l'altre dia el company Pol Cervera a les pàgines del 9 Esportiu: el Prat s'aferra a les matemàtiques però, sobretot, al seu futbol, per seguir confiant en les darreres opcions de permanència. Des de l'arribada de Pepe Delgado, tot i que els potablava van trigar a guanyar el seu primer partit amb el tècnic vallesà, el Prat ha sumat un percentatge més gran de punts (31%) que no pas amb Agustín Vacas (25%), acomiadat fa tot just 20 partits. Cert és que sumar un punt de cada tres difícilment sigui sinònim de salvació, però l'Hospi ha de saber que en molts d'aquests encontres els del Baix Llobregat han opositat per sumar força més punts dels que ha acabat aconseguint, reconegut per tècnics rivals, bons coneixedors del grup 3. Què pot fallar? Doncs segurament, i a banda de la manca d'encert, que el marge d'error gairebé nul de què disposen els pratencs fa que siguin masses les situacions límit que ha de gestionar el grup. Dins el risc (poc habitual en la majoria d'esquadres del grup), el Prat no ha tingut sort en moments puntuals (partits a Inca o a Elx, per exemple) que li haurien permès ser ara vorejant la tretena de punts.

Sorprèn, ja que de bon inici la plantilla d'enguany del Prat pintava millor que la de l'any passat, que va realitzar una primera volta brillant. El Torneig d'Històrics va ser una mostra que després la competició de Lliga no va corroborar. Una victòria en dotze partits va significar l'acomiadament d'Agustín Vacas i un mes de novembre complicat amb l'assumpte de Miguel Zurro i la liquidació de Vacas. Amb l'arribada de Delgado i Borsot, calia implementar una reacció a la classificació en paral·lel a un altre concepte futbolístic que ha endarrerit una reacció ja visible. Diumenge, el Prat sumava el quart triomf en aquesta segona volta i abandonava el fanalet vermell després d'una volta. Els de Delgado són catorzens en una classificació de la segona volta, amb els mateixos gols a favor (11 en 12 partits) que encaixats. Kante es manté com a referència ofensiva d'un equip que compta amb Boris Garrós i Èric López com a incorporacions de pes en aquest mercat d'hivern, de la mateixa manera que Moha Traoré s'ha reivindicat com a revulsiu i Àlex Granell s'ha erigit en director d'orquestra del pratencs. Al darrera, pocs canvis amb Toni sota pals, Sierra i Larios als laterals i Ricarte i Murillo a l'eix de la defensa.

A domicili, el Prat és un equip perillós a les segones meitats (ha marcat 7 dels 9 gols lluny del Sagnier al segon temps). També és cert que una part important dels gols que encaixa el Prat (un 44,7%) arriben més enllà del minut 61, quan l'equi pren més riscos a l'hora de cerca la victòria quan el marcador està igualat. Tot i això, mostra del seu potencial és l'1-2 de fa unes setmanes a Manises, que significava trencar la ratxa de dos anys invicte d'Huracán al seu estadi. De cara a demà, Pepe Delgado compta amb l'única baixa d'Èric López, lesionat. Ramón Borell ja ha deixat enrere els problemes físics que arrossegava i diumenge ja va gaudir d'uns quants minuts contra el Sant Andreu al partit que es va jugar al Sagnier. Per la resta, no s'espera que el tècnic vallesà introdueixi massa canvis respecte l'onze que va batre els quadribarrats i que va allargar el somni de la salvació, almenys, set dies més.

L'Hospi
Si les derrotes dures són complicades de digerir, els bons records, les grans victòries, també precisen d'una assimilació que faci pagar-ne les conseqüències en un futur immediat. L'Hospi tornava de Lleida amb un 1-4 al sarró però amb el convenciment de la feina ben feta durant molts partits, una tasca que després de molts moments de patiment ha permès els riberencs passar la setmana en llocs de playoff d'ascens a la Lliga Adelante. Però l'alegria necessita continuïtat i res del que s'ha fet fins ara tindrà lògica si demà contra el Prat l'equip no manté els cinc sentits alerta. El planter i els tècnics són ambiciosos, però tots s'han conjurat per derrotar un rival que es presenta més complicat del que indiquen els números i la classificació. A més, l'Hospi sap que el 0-5 de la primera volta doldrà als jugadors d'un Prat que saltaran a l'Estadi amb ànims de revenja.

Un partit pel qual Kiko Ramírez comptarà, en principi, amb l'única baixa d'Ismael Moyano. El central riberenc va patir diumenge al Camp d'Esports la seva tercera expulsió del curs i dimecres Competició va dictaminar un partit de sanció per al vallesà, que presumiblement deixarà el seu lloc a l'onze a Lucas Viale, que farà parella de centrals amb el seu germà. Així, pinta que Pol, Provencio i Canario repetiran al mig del camp com ja ve sent habitual en els partits que es juguen a l'Estadi. També era sancionat amb dos partits el preparador físic de l'Hospi Néstor Salmerón, que també va ser expulsat per Collado López diumenge a Lleida. Per la resta, tampoc es preveu que Kiko Ramírez introdueixi massa canvis a l'onze inicial, tot i que el bon paper de Pirulo en els darrers partits fa que l'andalús guanyi números per sortir d'inici, qui sap si demà contra l'AE Prat.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - AE PRAT
Diumenge, 30 de març - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 31 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Lucas, Pol, Provencio, Canario, Aridai, David Haro i Iban Salvador.

Possible onze del Prat: Toni, Larios, Sierra, Murillo, Ricarte, Alcaraz, Fernando, Granell, Boris, Víctor García i Kante.

Àrbitre: Emilio José Costas Soto (Galícia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada