Etiquetes

9/3/14

Empat de collons | Villarreal CF B 0-0 CE l'Hospitalet

Sala Multimèdia | Al grup 3 de Segona Divisió B tots els partits són complicats. Qualsevol rival et pot batre per poc que no tinguis el dia, però el cert és que hi ha equips que per potencial, per armes, suposen un repte encara més difícil de superar. Era el cas del Villarreal B, un escull que els riberencs havien de salvar per continuar somiant en la fase d'ascens. El filial groguet és, opinió personal, el millor equip de #2bg3; per producció i capacitat futbolística, s'entén. Però al futbol, a banda de la intenció, també hi compten altres factors com l'encert (i el desencert), el sacrifici, la fortuna i, evidentment, els collons. I avui l'Hospi ha anat sobrat d'això. Si hi havia un mal dia per jugar gairebé una hora amb deu era avui: mal client al davant quan Peque veia la segona groga als 35 de la primera meitat. Mala peça al teler quan Iban Salvador abandonava el camp, amb un cop a l'esquena. Aquest equip lluitarà fins el final per ser entre els quatre primers, sens dubte: davant un gran equip, l'Hospi ha sabut aguantar, gestionar la fortuna i, fins i tot, ha estat a punt d'aprofitar les seves opcions ofensives per fer saltar la banda. En resum, un punt valuosíssim que deixa el quart, l'Alcoyano, a només un punt. Bona jornada ja que tres dels quatre primers han perdut i només l'Ilicitano ha guanyat d'entre els nou primers.

El canvi de canaris a l'onze inicial ha estat l'única novetat en l'alineació que ha presentat Kiko Ramírez aquesta tarda a Vila-real. Equip endollat, segur de les seves possibilitats i concentrat al màxim. Conscient que al davant hi havia un rival que exigiria des del minut 1. Velocitat, toc, obertures, pilotes penjades, estratègia... Gran desplegament de recursos dels nois de Lluís Planagumà (avui sancionat, assegut a la graderia), que han pecat d'una manca d'encert increïble. Cámara (4') i Nahuel, en una doble ocasió (24') han provat sort, però ha estat el pitxitxi Juanto qui ha tingut la millor ocasió en aquesta arrencada de partit amb un llançament de falta que Craviotto ha enviat a córner (14'). Ha trigat l'Hospi a sortir de la cova, situació motivada pel bon treball de pressió dels locals.

De fet, els riberencs només han tingut una opció clara, en una pilota llarga que ha recollit David Haro, que ha topat amb una bona intervenció d'Aitor per salvar el gol (34'). Acte seguit, l'Hospi es quedaria amb 10 homes després que unes mans de Peque signifiquessin la segona groga per lateral riberenc (35'). Amb tot un món per davant, el partit es posava ben coll amunt; Pol ocuparia provisionalment el lloc de Peque i l'Hospi buscaria arribar al descans amb el doble donut a l'electrònic. I ho aconseguiria, primer, gràcies a Craviotto, que tornava a enviar a córner un altre servei de falta del ieclà Juanto Ortuño (38'). Amb tot, els riberencs gestionarien perfectament els darrers cinc minuts del primer acte i gaudirien de dos serveis de cantonada que s'executaven sense més conseqüències. Això sí, un cop a l'esquena d'Iban Salvador obligaria el jove davanter hospitalenc a abandonar el terreny de joc i donar entrada a Carreño (42').

A la represa el domini del Villarreal B s'ha fet encara més evident. Arribades per a tots els gustos, especialment per una banda dreta en què Felipe ha dut de corcoll Valentín. Tot i el domini, les ocasions s'han repartit fins el minut 60; una centrada enverinada d'Albert Blázquez acabava en córner (49') i David Haro provava sort amb un xut desviat des de la frontal (52'). Amb l'entrada de Carlos Esteve, el filial guanyaria en presència atacant però també en desesperació. I és que l'ex del Cacereño s'acabaria convertint en còmplice riberenc a l'hora de no finalitzar com calia les accions atacants. Després que Juanto creués en excés un xut seu des de l'interior de la gran (61'), Esteve gaudiria de tres accions consecutives, cada cop més clares: primer topava amb Craviotto (63'), després enviava la pilota als núvols amb tot per marcar (65') i després xutava fluixet a les mans del meta lleidatà (67').

Ramírez feia entrar Pirulo en el lloc d'un gris Aridai. L'andalús seria l'assitent de Carreño en l'opció més clara de l'Hospi en la segona meitat, però de nou Aitor treia una gran mà per enviar el xut del sevillà a córner (74'). Abans, Blázquez amb un xut llunyà (71') i Felipe, que obligava Craviotto a rebutjar amb els punys (73') havien cercat el gol groguet. Passaven els minuts i l'estrès anava en augment. L'àrbitre anul·laria un gol per fora de joc (ho era) a l'Hospi (81') i en la jugada posterior, Carlos Esteve fallava, a un metre de la línia de gol, el gol més clar en moltes temporades a Segona Divisió B (82'). Increïble. Tasevski, avui entrenador ocasional del filial, també havia fet entrar Ortí i Borjita; el davanter del 'C' gaudiria també de dues bones opcions, però primer es trobaria amb una nova intervenció de Craviotto (83') i després maleiria la seva punteria amb un xut que marxava per sobre del travesser (89'). Tot i el domini aclaparador, l'Hospi va saber gestionar força bé els darrers minuts de partit. Al final, l'empat potser no feia justícia per les ocasions dels uns i dels altres però premiava perfectament l'esforç titànic d'un Hospi que hi segueix creient. 
FITXA TÈCNICA 

VILLARREAL CF B: Aitor, Blázquez, Diego, Fran, Galas, José Ángel, Sergio (Carlos Esteve, 58'), Felipe (Borjita, 82'), Nahuel, Cámara i Juanto (Ortí, 70'). 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, David Haro (Hammouch, 90'), Pol, Iban Salvador (Carreño, 42'), Aridai (Pirulo, 69') i Provencio. 

Àrbitre: Guillermo Cuadra Fernández (Illes Balears). Ha amonestat els locals Nahuel (50'), José Ángel (82') i els visitants Moyano (31') i Craviotto (81'). Ha expulsat Peque per doble groga (15' i 37'). 

Incidències: partit corresponent a la 29a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Mini Estadi de Vila-real davant d'uns 600 espectadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada