30/3/14

Cap camí de roses | CE l'Hospitalet 2-0 AE Prat

Sala Multimèdia | Ningú va dir que havia de ser fàcil. Vam avisar per activa i per passiva: el Prat no era un rival fàcil i calia estar alerta. Ben alerta. La classificació era enganyosa i, futbolísticament, ho ha estat també aquest diumenge. Però com que això del futbol és, diuen, un estat d’ànim i les dinàmiques tenen sovint més pes que els noms i el potencial (per bé que les dinàmiques exemplifiquen estats de forma) és més fàcil que l’Hospi tregui endavant partits en què no juga del tot bé i que el Prat hagi de fer moltes coses bé (masses, potser) per treure el premi pel que ha opositat. Toc d’atenció que ha volgut evidenciar Kiko Ramírez a roda de premsa: l’Hospi no ha estat bé i ha mostrat molt per millorar davant el Prat però el millor, de llarg, és una victòria vital, que situa l’equip amb 57 punts i 5 per sobre de Lleida Esportiu i Elche Ilicitano. Una escletxa que ningú imaginava fa, com qui diu, un mes. Però vaja, qui ens havia de dia fa pocs mesos que a dia d’avui seríem tercers i amb aquest avantatge? Ah, i una altra cosa bona, boníssima: el golàs, de categoria, de Dani Provencio per obrir una llauna que ha tancat, de penal, Aridai. L’Hospi passarà la setmana, ja, més a prop del líder que no pas del cinquè classificat. Brutal.

D’inici, Kiko Ramírez presentava l’onze que ahir avançàvem a la prèvia: la sanció d’Isma Moyano convidava el tècnic tarragoní a resituar Lucas Viale a l’eix de la defensa. A la zona de creació, Pol i Provencio han compartit protagonisme mentre Canario recuperava la titularitat. Un partit que començava amb ritme potablava. Públic concentrat sota la visera de tribuna per la pluja i domini visitant en una primera meitat d’activitat ofensiva discreta dels homes de Kiko Ramírez. Ras i curt: els riberencs no han disparat entre els tres pals al llarg dels primers 45 minuts. Cert és que el Prat ha jugat bé (com ja indicàvem); cert, també, que l’Hospi ha estat espès i poc decidit. Els de Pepe Delgado han volgut possessió i amb tranquil·litat han buscat futbol per generar ocasions i vèncer el partit. Amb tot, la primera opció gol no ha arribat fins el minut 20 de partit, amb una rematada gairebé sense angle de Rubén Alcaraz que Carlos Craviotto ha tret amb els punys (20’).

L’Hospi ha buscat reaccionar però no ha aconseguit major premi que espolsar-se el domini del Prat durant 10-15 minuts. Sense arribada, sense encert en la darrera passada, els riberencs no han existit més enllà de la línia de tres quarts llevat d’alguna centrada sense rematador d’Aridai o Valentín. Al tram final del primer acte, el Prat ha imposat una altra marxa al partit per buscar el 0-1 però, novament, els del Baix no han tingut fortuna davant Craviotto. Ho ha intentat un batallador José Kante amb un xut des de la frontal que ha blocat el meta lleidatà, de la mateixa manera que el jove Víctor García, força incisiu en aquesta primera meitat, ha buscat el camí del gol sense fortuna: el seu xut s’ha acabat estavellant a la xarxa lateral de la porteria riberenca (37’). La pluja continuava caient i l’aigua semblava endur-se la claredat de l’Hospi.

Tampoc semblava que la decoració hagués de canviar massa en una segona meitat que arrencava sense canvis en cap dels dos equips. Boris gaudia de la primera opció de gol amb una rematada de cap dins l’àrea gran que aturava Craviotto (48’). I de primeres, la bona estrella d’aquest Hospi permetria l’equip estabornir el Prat amb un golàs de bandera, gairebé com la de la plaza Colón de Madrid. De Madrid és Dani Provencio, autor del gol que obria la llauna pratenca: pilota a uns 25-30 metres de porteria, el d’Usera carrega la cama dreta i etziba un cacau brutal que s’endinsa dins la porteria de Toni Texeira després de picar el travesser (52’). L’Hospi s’avançava en el seu primer xut i hauria pogut matar el Prat en l’acció posterior, amb una bona acció de David Haro que marxava fora per ben poc (53’). El Prat, però, no estava mort i una errada de Craviotto en un rebuig estava a punt de significar l’empat visitant, però la rematada de Boris no trobaria el camí del gol (58’).

Pepe Delgado aniria cremant tot el carbó amb l’entrada de Moha, Fran Bea i Éric López, però amb el pas dels minuts seria l’Hospi qui rondava el segon gol: ni Valentín (68’) ni Canario (69’) trobarien el premi del gol amb dos xuts que marxaven fora per poc. Espai també per a la polèmica al minut 77: penal claríssim de Larios sobre Pirulo que el col·legiat gallec Costas Soto (molt discret, la veritat) obviava. El Prat només posaria a prova Craviotto en una acció en què Éric López ho tindria massa fàcil per rematar (82’). Però tant de perdó tindria penalització: al minut 86, una passada de Valentín cap a David Haro habilitava el vallesà, que era caçat per Toni quan era a punt de fer el segon. Groga i penal que Aridai transformaria en el novè gol del Campionat i en un 2-0 que servia per, ara sí, matar el partit. Comunió entre jugadors i afició i opció, fins i tot, per fer el tercer: passada en profunditat cap a Pirulo i bona intervenció de Toni que salvava, amb l’aturada del matx, el 3-0 de l’Hospi (91’).

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Lucas, Pol, Provencio (Manel, 79'), Canario (Pirulo, 75'), Aridai, David Haro i Iban Salvador (Akinsola, 87').

AE PRAT: Toni, Sierra, Larios, Murillo, Ricarte, Fernando (Fran Bea, 56'), Alcaraz, Granell, Víctor, Boris (Moha, 60') i Kante (Éric López, 81').

Gols: 1-0 Provencio (52'); 2-0 Aridai (86', pen).

Àrbitre: Emilio José Costas Soto (Galícia). Ha amonestat els visitants Ricarte (4'), Alcaraz (55'), Moha (65'), Larios (67'), Toni (85').

Incidències: partit corresponent a la 32a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. Matí fresc i plujós a l'Hospitalet. A l'Hospi, Hammouch i Álex Sánchez han completat la convocatòria; al Prat, ho han fet Artabe i Ramos.