Etiquetes

26/3/14

#2bg3 | Noms - 31a jornada

Pedro Capó
El menorquí va disputar dissabte a Manises el seu partit número 150 com a jugador de Segona Divisió B. Si bé el marcador no va ser el que hagués agradat a l'expedició de l'Atlètic Balears, el cert és que Capó s'ha fet un lloc al futbol de bronze després de viure-hi diverses experiència en fins a quatre equips diferents. Capó (Maó, 1990) va debutar amb l'Sporting Mahonés el 20 de setembre de 2009. Joan Esteva (fins fa una setmana tècnic del Constància) va donar l'alternativa al maonès en un partit contra l'Ontinyent, que l'Sporting va perdre per 0-2 i del qual Pedro Capó en va disputar els seus darrers 6 minuts. Amb l'Sporting, Pedro Capó va jugar 62 partits, va fer dos gols contra Dénia i l'Hospitalet i va aconseguir la salvació en totes dues temporades. Menys sort ha tingut les dues darrers temporades amb dos filials: ni amb el Celta ni amb el Mallorca (amb el que va ser titularíssim), Capó va aconseguir evitar el descens; va jugar 24 partits amb els viguesos i 38 amb els palmesans. Enguany, després de només cinc titularitats en els primers 14 encontres, Nico López l'ha acabat introduïnt amb assiduïtat dins els onzes balearicos: 27 partits i quatre dianes, les mateixes que havia marcat en quatre cursos a Segona B.

L'1-4 i els golassos
L'Hospi va aconseguir diumenge a Lleida un contundent i convincent triomf per 1-4. Ni era el primer cop que derrotava els blaus amb aquest guarisme ni, evidentment, el primer cop a la història que tornava cap a l'Hospitalet amb aquest marcador. Det fet, amb la de diumenge són 11 les victòries per 1-4 que l'Hospi ha aconseguit a domicili en partits de Lliga (en Copa recordem, per exemple, l'1-4 a Manacor l'agost de 2011). Abans, els riberencs havien derrotat per 1-4 a domicili el Badalona (58-59), Tortosa (61-62), Banyoles (72-73), l'Artiguense (79-80), Fraga (87-88), Nàstic (88-89), Huesca (91-92), Premià (93-94), Sant Andreu (03-04) i Lleida Esportiu (11-12). Curiosament, el gol (perdó, golàs) de José Antonio Méndez "Canario" al Camp d'Esports no era la primera diana des del mig del camp que l'Hospi marcava en un 1-4. 21 anys abans, el 17 d'octubre de 1993, el riberenc Josep Atzarà marcava un gol des de 47 metres (Mundo Deportivo dixit) al partit al Municipal de Premià de Mar, aleshores de terra. La diana significava l'1-3 provisional en un partit en què també marcarien Jordi i Lluís Codina, aquest en dues ocasions. Era l'any del debut dels maresmencs a Segona Divisió B i la seva primera derrota com a local.

Preus abusius vs seny
Més que bojos. Una tribuna per veure l'Olot-Llagostera de diumenge costarà ni més ni menys que 28 euros. Veure el Reus-Nàstic de la setmana vinent costarà entre 20 i 40 euros per aquells que no siguin socis del Reus, que també hauran de passar per caixa. En paral·lel, Ontinyent i Sant Andreu han engegat diverses promocions per incentivar l'assistència del públic als partits de diumenge contra Huracán i Espanyol B (18:00 hores). Al Clariano, els no socis en faran prou amb pagar entre dos i quatre euros de paperetes per un sorteig per poder entrar al camp; mentrestant, a Sant Andreu hi ha disponibles entrades anticipades a cinc euros, mentre que els quadribarrats també han repartit invitacions a diversos col·legis de la zona per donar color a un partit vital per les aspiracions andreuenques a l'hora de salvar la categoria.

Poc habitual per a Seligrat
Deia en roda de premsa Toni Seligrat que no era gens senzill que un equip dirigit per ell mateix encaixés set gols en dos partits. No li falta raó al tècnic de Torrent un cop consultats els seus números des que la temporada 2002-2003 agafés les regnes de l'Alcampell a Regional Preferent. Són tot just tres les ocasions en què Seligrat ha encaixat quatre gols a casa com a entrenador: la darrera, diumenge contra l'Hospi; la primera, en un Alcampell 2-4 Santa Isabel (desembre de 2002) i la penúltima (última fins diumenge) en un Teruel 3-4 Fraga a Tercera Divisió quan Seligrat dirigia el quadre mudèjar. I és que el rigor defensiu ha estat sempre un dels signes d'identitat dels equips entrenats pel valencià. En els tres cursos que ha dirigit a Segona B, cap equip li havia fet quatre gols a l'Olímpic 2011-12 o al Lleida Esportiu 2012-14, només el Llagostera (Copa del Rei 2011-12) havia fet un pòquer a Seligrat. Més lluny queda el 7-0 que va encaixar el 'seu' Sporting Mahonés al camp del Mallorca B (setembre de 2006). La golejada provocava la darrera ratxa de set gols encaixats per un equip de Seligrat en dos partits (no en va rebre cap contra Collerense, abans, ni Poblense, després).

Els penals i el Mestalla
Veure assenyalar un penal en un partit del València Mestalla és un fet força habitual. Se n'han xiulat un total de 14 en el que portem de temporada (només el Nàstic el supera, amb quinze); vuit a favor de l'equip de Nico Estévez i sis més en contra. El que no és tan habitual, ni de bon tros, els que els encarregats d'executar aquests llançaments trobin el camí del gol. I és que dels 14 penals, la meitat (set) els han fallat. Dels vuit que ha disposat a favor, el Mestalla n'ha errat quatre (dos de Manu Molina, un de Portu i un altre de Mario Arques). Diumenge a Bunyol, al Mestalla li xiulaven el sisè penal en contra del curs; el porter Jaume, que havia aturat a la primera volta dos penals a Mata (Lleida Esportiu) i a Larios (Prat), era expulsat i el seu substitut, Álex Sánchez, saltava el camp... i aturava el penal a Andy (Levante B). Era el segon penal del curs que fallava el migcampista granadí, que cinc jornades abans havia vist com Morales li aturava un penal al Narcís Sala. La situació a València contrasta amb la dels veïns Olímpic i Ontinyent: els seus partits són els únics en que no s'ha fallat cap penal; se n'han llançat deu en partits de l'Olímpic i vuit en encontres de l'Ontinyent.

Estrenes golejadores
Diumenge va ser un dia d'estrenes golejadores. Fins a 5 jugadors de #2bg3 van estrenar els seus comptes golejadors aquesta temporada. A saber: Miguel Altares (Levante B), Rafa Murillo i Víctor García (Prat), Tobias Figueiredo (Reus Deportiu) i Chupe (Lleida Esportiu). Tots els gols, llevat del darrer, van servir perquè els seus equips guanyessin els seus partits davant Mestalla, Sant Andreu i Olot, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada