Etiquetes

3/3/14

Resum de la 28a jornada #2bg3

Videoresums #2bg3 | 28a jornada




Detalls #2bg3 | 28a jornada

Castillo celebra l'1-0. Imatge: Lluc Martorell / Fútbol Balear
L'Atlètic Balears ha trigat només set dies en recuperar la segona posició de la Lliga. El triomf d'aquesta tarda contra el Levante B (2-1), combinat amb l'empat del Lleida Esportiu al Prat, ha permès als de Nico López superar els blaus, arribar als 53 punts i mantenir-se a quatre punts d'un Llagostera cada cop més intractable. Si els davanters no passen pel seu millor moment a Magaluf, però això hi ha els defenses. Un cop més, Toni del Castillo i Joan Vich s'han erigit com a killers per posar distància amb el Levante B amb un gol a cada meitat. Només al final, el quart gol de penal d'Andy aquesta temporada ha situat incertesa al marcador. L'Atlètic continua imbatut a Magaluf i té el cinquè (l'Hospi) a sis punts; setena derrota en nou partits del Levante B, que veu com la plaça de promoció de descens ja queda sis punts lluny. Partit número 250 a Segona Divisió B de Cristian Sánchez, futbolista de l'Atlètic Balears. Sorprenentment, avui no ha vist cap targeta (n'ha vist 101 en aquests 250 partits).
Imatge: Pablo Orts
Tancaven la jornada a Camp Murta l'Olímpic i el Reus. Sense fer soroll, els de Toni Aparicio mantenen les opcions de playoff d'ascens amb un triomf marca de la casa. Els de la Costera han guanyat per 1-0 gràcies a un gol de penal de Nando Ramón abans de la mitja hora de partit. N'hi ha hagut prou amb això i amb les expulsions d'Asier i Tobias, que han deixat els roig-i-negres amb 9 homes. L'Olímpic se situa vuitè amb 43 punts i té l'Alcoyano a només sis. De nou fortalesa a casa: invictes des de desembre, els d'Aparicio deixen la porteria a zero per desè cop aquesta temporada. Continua la irregularitat d'un Reus que torna a ser més a prop del setzè que no pas del quart. 38 punts i segona derrota consecutiva lluny de l'Estadi Municipal de Reus. Average particular a favor dels roig-i-negres gràcies al triomf de la primera volta (3-2 com a global).

Repartiment de punts al Sagnier. Imatge: Paco Carrasco / AE Prat
Pel matí, el Lleida Esportiu sumava un altre partit a la seva gran ratxa d'imbatibilitat. Empat (1-1) al camp del Prat en un partit en què el punt dels blaus ha estat una de les poques bones notícies. I és que la resta de marcadors tampoc no han afavorit: els de Seligrat tenen el líder més lluny, el cinquè més a prop, s'han deixat quatre punts davant de dos equips en descens i, sobretot, han patit la lesió de l'exriberenc Juan Antonio Osado, que ha patit una fractura doble de clavícula. Precisament, Osado ha estat l'autor del 0-1 (quart del curs pel tarragoní). A la segona meitat, Ignacio Rosillo ha rescatat un punt insuficient per als de Pepe Delgado, que només han perdut un partit a casa en aquest 2014 però que ja se situen a 9 punts del setzè classificat amb 30 punts per disputar. Duel d'incombustibles sota pals: Toni (Prat) i Pau Torres (Lleida Esportiu) són els dos jugadors que més minuts consecutius acumulen; entre tots dos han jugat els darrers 12.450 minuts de forma ininterrompuda.

Imatge: Judit Andreu
Els potablava tenen ara la primera possibilitat de salvació a nou punts per culpa de l'agònica victòria del Sant Andreu davant el Villarreal B (2-1). Primera victòria de Martí Cifuentes amb els quadribarrats en un partit on tot ha quedat per la segona meitat: penal fallat per Aarón Bueno, dos gols consecutius del visitant Diego Jiménez (el primer, en pròpia) i gol al descompte d'Iván Guzmán per enganxar els andreuencs amb la salvació. Amb els dos d'avui ja són cinc els punts que el Sant Andreu ha aconseguit en temps de descompte; són un dels tres equips del grup que més rèdit en treuen. Els locals trencaven la ratxa de 614 minuts sense marcar, la de sis partits sense guanyar i la de quatre derrotes seguides. La meitat, dues, suma un Villarreal B on ha debutat Borjita (del filial de Tercera). És el jugador número 30 en tenir minuts aquest curs amb el minisubmarí. Average particular favorable als groguets (5-3 de global).

Serra obria la llauna a la Garrotxa. Imatge: Martí Albesa / UE Olot
El partit amb més gols de la jornada s'ha vist a Olot, on els garrotxins amplien el seu bon estat de forma gràcies al triomf per 4-2 sobre el Constància. Dos defenses han obert el marcador i han estrenat compte golejador: Serra avançava l'Olot i Gurri tallava la ratxa de 641 minuts sense veure porteria dels inquers. A la represa, els d'Arnau Sala han sentenciat per la via ràpida: Carlos suma onze gols i Coro, deu. Uri Santos ha fet el quart abans que Mateu Ferrer maquillés el marcador de tortells de l'Estadi amb el 4-2 definitiu. Precisament, el darrer gol del Justin Bieber d'Inca havia estat fa una volta a Inca davant l'Olot. Ja són 12 els partits que fa que els de Joan Esteva no guanyen (des de l'1 de desembre a l'Hospitalet) i feia més d'un any que no rebien quatre gols en Lliga (4-1 a Vila-real, el febrer de 2013). Per la seva banda, cinquè partit sense perdre a casa d'un Olot que no feia tants gols com a local des del dia de l'ascens contra l'Arandina (5-1). Average particular favorable a l'Olot (5-4).

Els periquitos celebren l'agònic 1-0. Imatge: RCD Espanyol
Qui es complica la vida és Huracán. Els d'Iñaki Alonso (avui sancionat), han perdut a Sant Adrià per culpa del segon gol consecutiu de Joan Jordán, avui en temps extra. Tercera derrota consecutiva dels valencians, fet inèdit en la seva història. Fora de casa l'equip només ha marcat en una de les seves últimes vuit sortides. La situació del club que presideix Toni Hernández contrasta amb la d'un Espanyol B revifat, que enganxa la seva quarta jornada sense perdre, segona victòria consecutiva i supera el Mestalla a la classificació gràcies al 10 de 12 en els darrers quatre partits. De nou, pocs canvis a les files de l'equip que presentava d'inici Sergio González, que curiosament ha sumat les tres victòries davant d'equips de la Comunitat Valenciana. Average particular igualat després que Huracán s'imposés a Manises (1-1).

Imatge: Página66
La jornada de dissabte es tancava al Collao amb la sorpresa de la jornada. 15 partits després, l'Alcoyano tornava a tastar el gust de la derrota per culpa d'un Badalona tossut, insistent, que per primer cop en aquest curs enllaçava dues victòries consecutives. Triomf per 2-3 que, com fa sis dies, obria Albert Puigdollers (segon gol a la lliga del granollerí). Després que Carles Salvador empatés abans de l'hora de partit, Abraham i Negredo posaven distància amb l'1-3 provisional, guarisme prèvia al 2-3 final d'Antonio Bello. Primer triomf en la història de Badalona al Collao, tercera victòria consecutiva de Piti davant els alcoians i, sobretot, aire necessari per als escapulats de cara als últims 10 partits del Campionat. Amb el de dissabte, Abraham arriba als 8 gols en aquest campionat. No caldrà, però el Badalona també s'ha endut l'average particular (5-2). El darrer 2-3 que es va registrar al Collao va ser el de l'Hospi de Miguel Álvarez... la temporada 2010-2011.

Imatge: Toni Tortosa
Poc abans d'arrencar l'acció al Collao, el Llagostera feia un nou pas endavant per certificar la seva classificació pel playoff d'ascens a la Lliga Adelante. Gols de Salva Chamorro (sisè de la temporada) i d'Eloy Gila (setè del curs), que han obert i tancat un marcador que també ha guarnit David Verdú; l'ex de l'Alzira el seu vuitè gol del curs, però manté un balanç negatiu: en quatre dels set partits en què ha marcat Verdú, l'Ontinyent ha acabat perdent. 1-2 que manté els gironins al capdavant de la classificació amb 57 punts. 57 punts que en les darreres 15 temporades només han superat cinc equips (i quatre d'ells van acabar com a campions de Lliga). Setena derrota al Clariano de l'Ontinyent, que iguala la marca negativa de la passada temporada amb Clarkson. 47 gols encaixats, pitjor xifra de gols en contra des de la temporada 2004-05... i això que encara queden 10 jornades pel final. Els valencians han passat 27 de les 28 jornades en zona de descens.

Imatge: Flickr Nàstic
La jornada arrencava a l'Antonio Puchades de Paterna, on Mestalla i Nàstic s'han repartit un punt i han deixat el tercer a la hisenda futbolística. Els grana s'han avançat en dues ocasions abans del descans gràcies al quart gol de Rocha aquesta temporada i a l'estrena de Xavi Molina; pel Mestalla, primer Chumbi (10 gols) i ja a la segona meitat Hiroshi (6 gols), salven un punt per al filial, que fa quatre partits que no guanya i que únicament ha sumat quatre dels darrers quinze punts en joc. Nico Estévez ha estat expulsat a la primera meitat i Carlos Delgado ha estat protagonista negatiu del partit: el central del Mestalla s'ha trencat el peronè. El Nàstic se situa a dotze punts del playoff d'ascens a l'espera que Apel·lació li pugui tornar els tres punts de l'Atlètic Balears i poder reduir la distància a entre 7 i 9 punts. Ja són 14 els partits que acumula el Nàstic sense guanyar lluny del Nou Estadi. Average particular favorable al Nàstic (4-3). A les files grana ha debutat el porter de la Pobla de Mafumet, Alberto Varo.

Mestalla 2-2 Nàstic
Chumbi 35', Hiroshi 72' / Rocha 21', Xavi Molina 38'
Ontinyent 1-2 Llagostera
Verdú 22' / Salva Chamorro 10', Eloy Gila 67'
Alcoyano 2-3 Badalona
Carles Salvador 59', Bello 86' / Puigdollers 7', Negredo 63', Abraham 75'
Espanyol B 1-0 Huracán
Jordán 90'
L'Hospitalet 3-1 Ilicitano
David Haro 42', Iban Salvador 75', 86' / Jairo Jiménez 45'
Olot 4-2 Constància
Serra 4', Carlos 48', Corominas 55', Uri Santos 68'/ Gurri 24', Mateu Ferrer 75'
Prat 1-1 Lleida Esportiu
Ignacio 78' / Osado 15'
Sant Andreu 2-1 Villarreal B
Diego Jiménez 74'pp; Guzmán 92' / Diego Jiménez 76'
Atlètic 2-1 Levante B
Castillo 26', Joan Vich 50' / Andy 76'pen
Olimpic 1-0 Reus 
Nando Ramón 28'pen
Classificació #2bg3 | 28a jornada

Propera jornada #2bg3 | Horaris 29a jornada

Dissabte, 8 de març
16:00 Ilicitano-Atlètic Balears
17:00 Levante B-Ontinyent
17:30 Huracán-Sant Andreu 

Diumenge, 9 de març
12:00 Badalona-Olot
12:00 Constància-Prat
12:00 Llagostera-Olímpic
12:00 Nàstic-Alcoyano
17:00 Lleida Esportiu-Espanyol B
17:00 Reus-Mestalla
17:00 Villarreal B-l'Hospitalet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada