Etiquetes

16/3/14

De penal també s'hi val | CE l'Hospitalet 1-0 Huracán CF

Ens afanyarem a fer la crònica abans de les set, no fos cas que guanyi l’Alcoyano i ens esguerri el fil conductor de l’entrada. L’Hospi és quart. Semblava una quimera quan fa pocs mesos l’equip dormia instal·lat en zona baixa, en zona de descens; avui, 16 de març, un triomf agònic contra l’Huracán, de penal i al darrer minut. Pirulo ha donat a l’Hospi el vuitè triomf consecutiu a l’Estadi i ha permès que l’equip superi la cinquantena de punts i passi, almenys, unes hores en zona de playoff d’ascens a la Lliga Adelante. Com ja és habitual en els darrers partits, avui ha tocat patir de valent davant d’un bon equip, d’un bloc competitiu que ha vingut a l’Hospitalet a cremar les darreres opcions de jugar la fase d’ascens. Partit, com es preveia, de poc futbol i menys ocasions que s’ha començat a resoldre arran d’una de les poques concessions defensives per part del conjunt d’Iñaki Alonso. 1-0 que eleva l’Hospi una mica més a l’espera dels marcadors de la tarda. El que sí és segur és que el partit de diumenge vinent a Lleida serà dels que motiven, dels que agrada jugar. Una opció de seguir creixent al camp i a la graderia: el club posarà a disposició dels aficionats de l’Hospi un autocar per viatjar al Camp d’Esports. Les dades i el preu del viatge es concretaran al llarg dels propers dies.

D’inici, dues novetats les que ha presentat el Centre d’Esports l’Hospitalet respecte de l’onze de partida que va saltar fa set dies al Mini Estadi de Vila-real. La primera, obligada, feia retornar Iván Hammouch a l’onze inicial vuit jornades després; la segona, la suplència de Lucas Viale (sembla que es convertirà en un clàssic quan l’Hospi jugui a casa) en detriment d’un Canario que s’ha tornat a vestir de curt després de quedar inèdit a Vila-real. Val la pena que ens estenguem en els canvis perquè tampoc hi ha hagut massa a explicar en una primera meitat avorrida on el domini inicial d’Huracán ha estat un miratge. Amb més presència que arribada, els valencians han controlat els deu primers minuts de partit abans que l’Hospi agafés les regnes del matx. Un xut de falta d’Aridai que s’ha perdut per sobre del travesser ha estat la primera opció de gol mitjanament destacable (11’).

El pas dels minuts ha deixat clar que a Huracán ja li anava bé mantenir el 0-0. Equip competitiu però veterà, els d’Alonso han perdut temps en cada acció que l’àrbitre, Arroyo Cortés, els ha permès. De fet, l’andalús ha estat massa permissiu amb la duresa visitant, fins al punt que sorprenentment l’Hospi ha vist més grogues que el seu rival. Excés de respecte, imprecisions i poques arribades en un partit on Canario ha buscat trencar la monotonia amb un xut amb cama esquerra des de la frontal que marxava a l’esquerra de Paco (23’). La millor ocasió del primer temps ha estat a favor de l’Hospi, que ha estat a punt d’aprofitar un desajustament defensiu del rival: bona recuperació de Canario en línia de tres quarts, assistència a Aridai, bon desmarcatge del Pipita i xut massa creuat un cop s’havia plantat tot sol davant Paco (37’). L’Hospi perdonava el gol i l’encontre marxava inexorablement cap al doble donut al descans.

La cosa s’ha animat a la segona meitat (malament si hagués estat encara més avorrida que la primera), Aridai i Canario han avisat a Huracán abans d’arribar a l’hora de partit, però els seus xuts han marxat fora (47’) i a les mans de Paco (53’); Huracán responia gairebé a l’instant, però ni Javi Navarro amb un cop de cap que ha marxat fregant el pal (49’) ni Alejandro Chavero, que ha vist Craviotto blocar un bon xut des de la frontal (58’) han trobat el camí del gol. El cert és que l’inici de la segona part ha estat animat, però el partit s’ha tornat a calmar ocasions en mà a partir del minut 60. Novament, duresa d’Huracán que ha tret de polleguera l’Hospi en algunes fases. Tot i això, Pol (63’) i David Haro (68’) han buscat la seva opció per obrir la llauna. 

Kiko Ramírez ha donat entrada a Pirulo (després ha donat minuts a Carreño i a Akinsola); per la seva banda, Alonso ha cremat naus amb l’entrada de Fabiani, Alexis i Adrià Granell. Ho ha provat el visitant Armero amb un xut desviat (71’), poc que l’Hospi demanés penal per una caiguda d’Aridai dins l’àrea (72’). Fins el final, Pirulo (77’) i una cessió de Gomis que ha estat a punt de significar el gol han estat les accions destacables per trencar un empat que semblava inamovible fins que al minut 88, una passada de Dani Provencio que Amarilla ha ‘deixat passar’ entre les cames ha habilitat David Haro, que ha estat placat per Álex Cacho quan ja es plantava sol davant Paco. Expulsió de l’ex del Cartagena i penal a favor de l’Hospi. I misteri, i nervis: execució de Pirulo a dins... i repetició; un jugador riberenc havia entrat dins l’àrea abans d’hora. Ja superat el 90, Pirulo tornava a picar el penal i tornava a clavar-lo dins. Tres punts agònics, de penal, com resa el tòpic. Però tres punts més vàlids que mai. 

FITXA TÈCNICA 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Pol (Akinsola, 85'), Provencio, Canario (Pirulo, 69'), Aridai, David Haro i Iban Salvador (Carreño, 81'). 

HURACÁN CF: Paco, Cacho, Gomis, Amarilla, Ruso, Fali, Chavero, Luismi, Morgado (Granell, 66'), Armero (Alexis, 75') i Javi Navarro (Fabiani, 73'). 

Gol: 1-0 Pirulo (91', penal). 

Àrbitre: Jesús Arroyo Cortés (Andalusia). Ha amonestat els locals Canario (22'), Provencio (28'), Pol (66'), Hammouch (93') i els visitants Luismi (28'), Gomis (64') i Chavero (93'). Ha expulsat el visitant Cacho amb vermella directa (88'). 

Incidències: partit corresponent a la 30a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Matí assolellat i molt bona temperatura. A l'Hospi, Álex Sánchez i Lucas Viale han completat la convocatòria; a l'Huracán ho han fet Company i Juliá.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada