Etiquetes

4/3/14

#2bg3 | Compte amb el descompte!

Canelada celebra el 2-1 contra Huracán. Imatge: Judit Andreu
Diumenge passat, dos equips barcelonins van donar gràcies al temps afegit, a que el partit viatgés més enllà del minut 90 (com d'altra banda és normal), per poder sumar sengles victòries importants en el seu camí per assolir la permanència. Iván Guzmán i Joan Jordán van ser els autors de gols salvadors, gairebé èpics, que concedien dos punts extra a Sant Andreu i Espanyol B. Tots dos equips guanyaven com a local després d'algunes jornades sense aconseguir-ho i privaven els seus dos rivals, Villarreal B i Huracán, de tornar cap a terres de la Comunitat Valenciana amb algun punt al sarró. Sovint en alguns mitjans s'ofereixen classificacions sota el títol "l'altra lliga" amb una teòrica puntuació dels equips sense errades arbitrals. Al Blog, hem volgut imaginar com seria una classificació sense temps de descompte, una Lliga que acabés justament al minut 90. Pocs canvis en les posicions, però sí en les puntuacions. Resumint, el Sant Andreu és l'equip que més profit treu d'aquests minuts de descompte, mentre que el Centre d'Esports l'Hospitalet és, juntament amb Huracán i Badalona, qui més càstig ha rebut en el temps afegit.

Diumenge al Narcís Sala, els andreuencs van guanyar punts en temps de descompte per tercer cop aquesta temporada. Abans, el Sant Andreu havia derrotat l'Huracán i havia empatat contra l'Hospi amb dues dianes providencials de Rubén Canelada, dos autèntics golassos. Són 5 els punts que els quadribarrats (3 amb Patxi i 2 amb Cifuentes) han sumat en temps afegit, xifra que contrasta amb l'únic punt que han perdut en aquest període, contra el Mestalla (derrota per 1-2). Dades que no sorprenen si veiem el registre golejador del Sant Andreu a casa: els de Cifuentes són el tercer millor local si només comptabilitzem les segones parts (27 punts de 45 possibles) i només l'Hospi de Kiko Ramírez ha marcat més gols que els quadribarrats durant els segons quaranta-cinc minuts (19 dels riberencs per 17 del Sant Andreu).Així, en una classificació sense temps de descompte, el Sant Andreu mantindria la setzena posició però només avantatjaria Constància i Levante B en 2 punts i el Prat, cuer, en cinc.

Record poc nítid de l'únic triomf agònic de l'Hospi 13-14
Per contra, qui avançaria més en una hipotètica classificació sense temps de descompte seria l'Hospi. Els riberencs han perdut fins a cinc punts en temps afegit; dues victòries que semblaven lligades a Alcoi i al Narcís Sala i el punt que va deixar escapar a Tarragona davant el Nàstic. Per contra, els riberencs han sumat tres punts durant el temps extra: dos a casa contra el Villarreal B amb el gol de David Haro i un a Paterna a la primera jornada, si bé la impugnació posterior va deixar sense efecte de puntuació el gol al minut 94 d'Akinsola. En resum, el balanç riberenc més enllà del minut 90 és de tres punts negatius. Amb aquests tres punts, l'Hospi en sumaria 50 a la classificació i superaria l'Alcoyano i l'Atlètic Balears. De fet, només que Pedro Conde no hagués empatat el partit al Collao, l'Hospi ocuparia plaça de promoció d'ascens a dia d'avui. Tot això sorprèn encara més si tenim en compte que l'Hospi és el millor equip de la categoria si només valorem les segones meitats (líder amb 49 punts)

Contrast entre llagosterencs i balearicos. Imatge: Lluc Martorell
Sense descompte, els riberencs serien tercers, a quatre punts del líder Llagostera i superant un Atlètic Balears que amb quatre punts sumats en temps afegit és un dels equips més afavorits en aquest període. Va ser a la primera volta, quan primer un gol de Joan Vich (92') davant el Llagostera i, després, una diana de penal de Cristian Sánchez davant l'Huracán (94'), van donar als de Nico López quatre punts d'or que els permeten disposar actualment d'un marge més ampli respecte al primer equip que no disputaria el playoff d'ascens a la Lliga Adelante. De fet, els balearicos són el tercer millor equip de la Lliga en les segones meitats (amb 44 punts, només el milloren Hospi i Llagostera). Només el Prat els ha guanyat el parcial d'una segona meitat a Magaluf i a domicili, l'Atlètic és l'equip menys golejat a les segones meitats (només 7 dianes encaixades).

Resignació a Huracán
Els altres dos canvis notables els ofereixen, en clau negativa Huracán, i en clau positiva Ilicitano. Els d'Iñaki Alonso revivien diumenge una situació ben familiar: per quart cop aquesta temporada (i segona jornada consecutiva) deixaven escapar un partit que tenien empatat per acabar-lo perdent. A Sant Adrià, els valencians repetien un patró de partit que ja havien viscut a Sant Andreu (2-1 amb més de mig partit en inferioritat), a Magaluf (2-1, perdent amb un penal inexistent i després d'haver començat guanyant) i contra el Prat (1-2, amb el gol de Moha que trencava la ratxa d'Huracán a Manises). Amb aquests quatre punts, Huracán en sumaria 45 i es mantindria a quatre punts de la zona de playoff. Curiosament, s'inverteix la dinàmica del curs passat, en què Huracán va guanyar en temps afegit partits que tenia empatats, com ara al Sagnier i a Llagostera.

En canvi, l'Elche Ilicitano manifesta una dinàmica totalment oposada a la d'Huracán. Amb 40 punts, els de Vicente Mir restarien quatre punts als 44 amb què compten realment gràcies als dos punts que van esgarrapar en el temps afegit a Badalona (gol de penal de Yeray) i a Sant Adrià (gol de falta de Marín). A aquests dos empats cal sumar-hi el gol salvador de Juanra el passat mes de setembre en el partit contra el Lleida Esportiu, que feia caure els de Seligrat al Díez Iborra. En total, quatre punts favorables al filial franjaverda, que si no fos pel seu encert més enllà del minut 90 estarien instal·lats l bell mig de la classificació del grup 3 de Segona Divisió B, superats per Olímpic, Villarreal B i Huracán.

De tot aquest llistat, hi ha tres equips que a dia d'avui, amb 28 jornades transcorregudes, encara no han guanyat ni perdut cap punt en temps de descompte. Constància, Olímpic i Ontinyent no han hagut de lamentar desgràcies en l'afegit dels seus partits, però tampoc no han tingut l'ocasió de celebrat aquells gols que díficilment una diana el minut 64 pugui arribar a igualar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada