Etiquetes

15/3/14

Rival ferit | CE l'Hospitalet - Huracán CF (diumenge, 12:00 hores)

9 partits, 27 punts. Matins i tardes de nervis i tensió, de passió, gols, alguna desil·lusió i, tant de bo, moltes alegries. Olímpic, Ontinyent, Atlètic, Constància, Sant Andreu, Espanyol B, Prat, Lleida Esportiu esperen el seu torn per batre el Centre d'Esports l'Hospitalet. El torn ara és per un Huracán ferit, dolgut, necessitat. Client doblement perillós, o triplement: els valencians van quedar-se el curs passat a les portes dels 1/16 de Copa, a pocs gols de ser campions de Lliga i a vint centímetres de pujar a la Lliga Adelante. Demà, ni Alavés ni Jaén seran els seus rivals, però sí l'Hospi, l'equip que va arrabassar el campionat a Huracán. Enguany, riberencs i valencians tornen a ser rivals un graó (o dos) per sota de la lluita de l'any passat: dinàmiques ben diferents però partit extremadament complicat entre dos conjunts que tenen pólvora suficient per atemorir qualsevol rival. Una victòria de l'Hospi pot obrir les portes del playoff i deixar estabornit un rival directe: dit d'una altra manera, val la pena acompanyar l'equip amb el vostre alè, amb el vostre suport. Val la pena venir demà a l'Estadi i fer costat a aquest Hospi.

Huracán
No bufen vents favorables a Manises. Huracán arriba a la trascendental cita de demà (12:00 hores) molt necessitat àvid de tres punts vitals per mantenir les constants vitals, per mantenir vives les esperances de ser entre els quatre primers. Client tocat, client ferit, client perillós. Per noms, per bloc, Huracán té per tercer any consecutiu una de les millors plantilles del grup 3 però enguany la sort, l'encert i, sobretot, els marcadors, no afavoreixen l'entitat que presideix Toni Hernández. Huracán arriba a la cita de demà després de cinc jornades sense conèixer la victòria, a un partit d'igualar la pitjor ratxa de la seva història (6 partits, temporada 2011-12). Tot i el mal moment, el cert és que la trajectòria dels blanc-i-vermells en aquest curs ha estat marcada per la irregularitat, per la manca de constància en els resultats. Rendiment decebedor a domicili, amb només dues victòries al Prat i a Llagostera.

S'apunta a l'aspecte golejador com un dels culpables de la situació d'Huracán; amb 30 dianes, només set equips (del tretzè cap avall) han fet menys gols que el conjunt que dirigeix Iñaki Alonso, que dissabte passat ja va sentir a Manises alguns crits que demanaven la seva marxa. El cert és que el tècnic basc no té a València el paraigua que va tenir per exemple a Irun, on va ser un dels artífexs del retorn del Real Unión al futbol professional. El tècnic de Durango només ha repetit onze consecutivament en dues ocasions, i d'això ja fa més d'una volta. Al mercat d'hivern, les arribades d'Armero i Fabiani i la marxa de Cubillas tampoc han aconseguit canviar la decoració; l'andalús suma dues titularitats (dissabte es va quedar a la banqueta contra el Sant Andreu) i l'equatoguineà només ha sortit d'inici en una ocasió. Atenció també al tram final dels partits, on Huracán ha deixat escapar bona part dels punts a domicili amb 8 gols encaixats a partit del minut 76, quatre dels quals han significat pèrdua de punts més enllà del descompte.

Són les xifres negatives d'un equip que, malgrat tot, no pot amagar un potencial de jugadors evident. Manteniment de la columna vertebral de l'equip amb els Paco, Amarilla, Ruso, San Julián i Pablo Navarro i solvència contrastada amb homes com Cacho (l'altre fitxatge de gener) o Adrià Granell i amb les virtuts d'un enorme jugador (en molts aspectes) com és Fali. Demà contra l'Hospi, Iñaki Alonso no podrà comptar amb Luís San Julián; el valencià va ser expulsat dissabte contra el Sant Andreu i ha rebut dos partits de sanció. En principi, San Julián s'afegeix a la llista de baixes que conformen Jorge Perona, amb problemes al genoll i el lateral Carlos Pomares, que la setmana passada tampoc va entrar a la convocatòria contra el Sant Andreu.

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospi ha preparat a consciència aquest importantíssim partit. De fet, la importància és la de qualsevol altre encontre, però l'equip que dirigeix des d'octubre Kiko Ramírez s'ha proposat fer-se fort a l'Estadi i fer un ple de punts que apropi encara més l'objectiu de disputar el playoff d'ascens. Després de tres jornades de marcadors favorables en clau pròpia i aliena, els riberencs han treballat al llarg de la setmana per tal de deixar sense arguments un rival directe, com ho són Ilicitano i Villarreal B, com també ho seran més endavant Lleida Esportiu, Atlètic Balears i Olímpic. Vèncer demà els valencians equivaldria a eixamplar la distància fins als nou punts amb 24 unitats en joc, distància prou important com per deixar el rival tocat.

Però com dèiem, Huracán no serà ni de bon tros un rival fàcil. Els valencians tenen armes suficients com per guanyar quan més tocats semblen (ho van demostrar fa dos mesos a Llagostera, on ningú havia guanyat encara, tot capgirant un gol inicial del líder). Però aquest Hospi ja ha demostrat versatilitat i capacitat de patiment, tal com vam veure diumenge a Vila-real. Mantenir la línia de treball i millorar l'encert de cara a porteria és cabdal per dinar en llocs de playoff a l'espera del que faci per la tarda l'Alcoyano contra el Reus. Per rebre Huracán, Kiko Ramírez comptarà amb l'única baixa de Peque, que va ser expulsat diumenge i ha rebut un partit de sanció; Pol o Hammouch podrien ocupar el seu lloc al lateral esquerre. Segons quina sigui la tria del tarragoní, Canario podria retornar a l'onze inicial. D'altra banda, Iván Salvador ha entrenat amb normalitat després de rebre un cop a l'esquena al camp del Villarreal B.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - HURACÁN CF
Diumenge, 16 de març - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 30 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Pol, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Provencio, Canario, Aridai, David Haro i Carreño.

Possible onze d'Huracán: Paco, Álex Cacho, Gomis, Amarilla, Tomás Ruso, Fali, Pablo Vidal, Granell, Luismi, Javi Navarro i Fabiani.

Àrbitre: Jesús Arroyo Cortés (Andalusia).

1 comentari: