Etiquetes

10/3/14

Resum de la 29a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 29a jornada


Detalls #2bg3 | 29a jornada

Villarreal B 0-0 CE l'Hospitalet | Crònica | Sala Multimèdia | Galeria de fotos
Huracán CF 0-0 UE Sant Andreu | Crònica | Galeria de fotos

Nico López no es va mossegar la llengua per criticar Artacho Cobo. Imatge: Lluc Martorell
La jornada arrencava dissabte amb el partit dels penals. Les tres penes màximes que es van xiular a l'Ilicitano 3-2 Atlètic Balears van ser decisives perquè la 29a jornada fos la que més penals ha vist assenyalar: tants com 7. Els de Vicente Mir van vèncer per 3-2 en un partit que semblava encarrilat amb els gols de Sergio León i de Jairo, però l'Atlètic empatava en quatre minuts gràcies a dos gols des dels onze metres, obra de Florin i de Cristian. Al final, va haver-hi lloc per a encara més polèmica: Nico López va ser expulsat per cridar-li a l'àrbitre "nos has robado el partido" arran del penal que significaria el 3-2, Bé, de l'acció, ja que Xavi Ginard li aturava el penal a Sergio León, que no fallava el rebuig. El cordovès ja suma 8 gols aquesta temporada i els franjaverda se situen a dos punts del playoff d'ascens. L'Atlètic Balears no guanya lluny de les Illes Balears des del 30 d'octubre (1-2 a Vila-real). Average particular igualat (4-4). Nico López va convocar dos juvenils: Xisco Martínez i Manu Farrando, que va debutar amb el Primer Equip balearico.

Moragón va assistir a la remuntada xativina. Imatge: Isaac Navarra
Va ser una mala jornada per als equips de la zona alta. De fet, l'únic dels quatre primers que va aconseguir puntuar (i al descompte i de penal) va ser el Llagostera. El líder va salvar en un partit boig contra l'Olímpic (3-3). Al descans, dos gols de Salva donaven un bon avantatge als locals, que es 'deixarien' remuntar a la segona meitat amb dues dianes d'Álex Vaquero (la primera de penal) i l'estrena golejadora de Toni Vela. Al final, el cinquè penal a favor en sis partits permetia Enric Pi guardar un punt pels blaugrana i eixamplar a cinc la distància amb el segon. Ja són deu els gols que porta el granollerí aquest curs (cinc de penal). Feia dos anys i tres mesos que cap equip li marcava tres gols al Llagostera al seu Municipal (1-3 vs Orihuela, desembre de 2011). Average particular empatat (3-3). L'Olímpic és un dels tres equips de la Lliga que ha fet més gols com a visitant que no pas com a local (juntament amb Prat i Mestalla). En un partit on Toni Aparicio dirigia un dels dos equips, no es veien sis gols des de l'Ontinyent 3-3 Mallorca B de novembre de 2010.

Imatge: Diari Segre
La sorpresa de la jornada va arribar a Lleida, on els de Toni Seligrat van veure frenada la seva ratxa d'imbatibilitat davant l'Espanyol B, tot i que el partit començava de perles per als blaus amb el tercer gol de Pere Milla aquesta temporada. Però el filial està canviat des de l'arribada de Sergio González, i gràcies als gols de Jairo i Mamadou; amb quatre dianes, tots dos són els màxims golejadors dels blanc-i-blaus, que per segona setmana consecutiva feien el gol de la victòria en temps de descompte. Tercera victòria consecutiva de l'Espanyol B i també tercera seguida a domicili: els pericos no aconseguien tres triomfs seguits com a visitants des de feia dos anys (a Tercera, contra el Masnou, el Manlleu i el Gavà). Per la seva banda, el Lleida Esportiu enllaça tres partits sense guanyar (un punt de 9 possibles) però manté quatre punts de marge amb l'Hospi, actualment cinquè classificat.

Marcos celebra la sentència. Imatge: Nàstic
El quart classificat continua sent l'Alcoyano, que mantenia la plaça de playoff gràcies a l'empat de l'Hospi a Vila-real. Tot i començar guanyant amb el sisè gol de Nacho Rodríguez, els de David Porras van veure com el Nàstic els capgirava el partit, primer amb el tercer gol del curs del capità grana Xisco Campos. A la segona meitat, Lago Junior (sis dianes) feia efectiva la remuntada amb la transformació d'un penal i Marcos (cinc gols) sentenciava en una ràpida contra del Nàstic. Els grana mantenen viva la flama del playoff; són a nou punts de l'Alcoyano i pendents que Apel·lació els pugui tornar els tres punts del partit contra l'Atlètic. Forts a casa, els grana no perden al Nou Estadi des del passat mes d'agost. Segona derrota consecutiva de l'Alcoyano (segon cop aquest curs) i tercera jornada sense vèncer (quart cop aquesta temporada). A més, l'average particular també queda igualat (3-3).

Connor deixa el camp després de la seva expulsió. Imatge: Sergio Sanz
Per sota, drama a Inca, on Constància i Prat van desprofitar l'ocasió d'apropar-se una mica a la salvació. 0-0 en el dia que els inquers presentaven els seus 22 equips de Futbol Base, 0-0 en el dia que el Constància tornava a quedar-se amb 10 homes a Inca. Ahir, torn de Connor Ruane; els d'Esteva han vist set vermelles aquesta temporada, totes elles al Nou Camp. El 0-0 allarga a tretze la ratxa de partits que els de Raiguer acumulen sense conèixer la victòria. El Prat, per la seva banda, deixa viu un rival directe tot i que enllaça tres partits sense perdre per segon cop aquesta temporada. Punt insuficient per a un equip que veu promoció i salvació directa a nou punts. Primer cop que els potablava no perden en un desplaçament a les Illes Balears. Average particular també empatat (0-0).

Mossa s'abraça a Andy, autor de l'1-0. Imatge: Jorge Ramírez / Levante UD
En l'altre duel d'equips en descens de la jornada, l'Ontinyent veia com la salvació s'allunya una mica més per culpa d'un bon gol de falta d'Andy. El migcampista del Levante B aconseguia el seu desè gol de la temporada al tram final del partit i donava als de José Gómez la tercera victòria d'aquest 2014 per situar l'equip a quatre punts de les dues referències de permanència (promoció i salvació absoluta). Els granota deixaven la porteria a zero per cinquè cop en 29 partits. Tercera derrota seguida d'un Ontinyent que ha sumat 6 punts de 30 possibles en aquesta segona volta. Average particular, però, salvat en favor dels de Nino Lema (global de 2-1). Unai Alba es perdia els primers minuts des de la seva arribada a Ontinyent i obria les portes del debut al jove Jordán. Fa més de tres anys que l'Ontinyent no guanya un partit com a visitant a la Comunitat Valenciana (23 de gener de 2011, 0-1 contra el Dénia de Nino Lema).

Chumbi (al fons), es mira l'alegria del seu exequip. Imatge: Gerard Reyes/CF Reus
Qui cada cop es complica més la vida és el València Mestalla. Els de Nico Estévez ja són el segon pitjor equip d'aquest 2014 arran de la derrota per 1-0 a Reus. El culpable ahir va ser Álex Colorado, que com en els anterior dos partits a l'Estadi (contra l'Hospi i l'Ontinyent), va permetre que el Reus marxés al descans amb avantatge amb una diana aconseguida pocs minuts abans de la fi del primer temps. Tercera victòria consecutiva dels d'Emili Vicente a casa i l'equip torna a capgirar la dinàmica: torna a tenir més a prop el quart (8 punts) que la promoció de descens (10 punts). Mala ratxa del filial valencianista: 1 punt de 15 possibles i cap triomf a fora des del passat mes de desembre. Average particular favorable al Reus (1-0).

L'Olot va deixar escapar viu el Badalona. Imatge: Fede Agripa / Olímpic Badalona
Finalment, el Badalona es va cobrar davant l'Olot factures pendents. Si a la primera volta els garrotxins van aconseguir la darrera victòria de l'era Vílchez amb un gol agònic, ahir van ser els de Piti Belmonte els que van marcar en temps d'afegit. Tercer gol de Negredo amb els escapulats, ahir de penal, per donar precisament la tercera victòria seguida als badalonins, quatre punts per sobre de la promoció de descens i vuit per sobre del descens. Feia més d'un any que els escapulats no aconseguien tres victòries seguides. Segona derrota dels garrotxins amb Arnau Sala a la banqueta, però el marge de sis punts respecte el Mestalla encara és important. Average particular igualat (1-1) de cara a empats finals.

Ilicitano 3-2 Atlètic
Jairo Jiménez 27'; Sergio León 48', 87' / Florin 74'pen, Cristian 78'pen
Levante B 1-0 Ontinyent
Andy 82'
Huracán 0-0 Sant Andreu
Badalona 1-0 Olot

Negredo 91'pen
Constància 0-0 Prat
Llagostera 3-3 Olímpic

Salva Chamorro 30', 45'; Enric Pi 90'pen / Álex Vaquero 60'pen, 73'; Toni Vela 64'
Nàstic 3-1 Alcoyano
Xisco Campos 38', Lago Junior 64'pen, Marcos 68' / Nacho Rodríguez 23'
Lleida Esportiu 1-2 Espanyol B
Pere Milla 13' / Jairo 85', Mamadou 92'
Reus 1-0 Mestalla
Álex Colorado 44'
Villarreal B 0-0 l'Hospitalet

Classificació #2bg3 | 29a jornada

Propera jornada #2bg3 | Horaris 30a jornada

Dissabte, 15 de març
18:00 Mestalla-Llagostera

Diumenge, 16 de març
12:00 Atlètic Balears-Villarreal B
12:00 Badalona-Constància
12:00 Espanyol B-Prat
12:00 L'HOSPITALET-Huracán
12:00 Sant Andreu-Lleida Esportiu
12:00 Olímpic-Levante B
16:30 Olot-Nàstic
17:00 Alcoyano-Reus Deportiu
17:00 Ontinyent-Ilicitano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada