Etiquetes

16/3/14

Resum de la 30a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 30a jornada



Detalls #2bg3 | 30a jornada

Protestes arran del gol anul·lat a Chumbi. Imatge: Raquel Cuartero/Golsmedia
La jornada obria dissabte amb el partit del líder, que no passava de l'empat a zero al camp del Mestalla. Tal com reconeixia Lluís Carrillo a la web del club llagosterenc després del partit, les lesions de Marc Sellarès i Salva Chamorro van suposar un contratemps important per als gironins, que continuen sense encaixar gol a Paterna tot i no haver-hi guanyat per primer cop en tres visites. Segon empat consecutiu d'un Llagostera que acumula quatre igualades sense gols en el que portem de Campionat. Amb 59 punts, els blaugrana van apropant-se a l'objectiu de fer playoff. Per la seva banda, sisena jornada sense guanyar del filial valencianista, amb un balanç de 2 punts dels darrers 18 possibles. L'equip de Nico Estévez s'ha quedat sense marcar en cinc dels darrers nou compromisos disputats a l'Antonio Puchades. Matemàticament, el Mestalla ja no podrà atrapar el Llagostera.

Imatge: Lluc Martorell
Segon continua l'Atlètic Balears, ara a tres punts del Llagostera i amb l'average particular desfavorable. Els de Nico López (avui sancionat) s'han desfet d'un rival directe com el Villarreal B. Victòria per 2-0 cimentada en els gols de Joan Vich i Bernat Alomar. Segon gol aquesta temporada de l'hispanofilipí i cinquè del lateral balearico; Gareth Vich ja ha anotat set gols a Segona B (sumant-hi els dos del curs passat amb el Constància) i manté la ratxa: sempre que marca, el seu equip guanya (7 gols en 7 partits i 7 victòries). L'Atlètic Balears es manté invicte com a local: fa 18 partits que no perd a casa (3 a l'Estadi Balear i 15 a Magaluf). Números més espectaculars per al seu tècnic, que no perd com a local des del 3 d'abril de 2011 (Constància 0-1 Llosetense); des d'aquell dia, Nico López suma 38 partits sense perdre com a local. El Villarreal B és ja a vuit punts del quart després de sumar la seva quarta jornada sense guanyar. Un punt dels darrers 12 per als de Planagumà. A més, average particular per als palmesans (4-2 global).

El tercer a la taula és ara l'Alcoyano, que en un dels tres partits d'aquesta tarda ha superat el Reus per 2-1. Els de David Porras han obert i tancat el marcador amb les dianes de Rayco (11 aquesta temporada) i d'Álvaro Clausí (estrena golejadora). Momentàniament, el Reus igualava amb el gol d'Álex López (novè del curs). Ñoño ha estat expulsat: novena vermella del curs per als roig-i-negres, que sumen la tercera derrota seguida a casa i es queden a la zona tranquil·la del Campionat. L'Alcoyano, per contra, trenca la miniratxa de dues derrotes seguides. Rangel només ha mantingut la porteria a zero en un dels dotze partits jugats aquest 2014, però també és cert que els alcoians acumulen 18 encontres seguits marcant, com a mínim, un gol (tot i ser el quart equip més golejador). Average particular favorable al Reus (2-3) en cas d'empat a punts a final de temporada.

Imatge: Flama i Ginesta
L'Alcoyano té 52 punts i empata amb un Lleida Esportiu que passa per un moment delicat. Derrota per 3-1 de l'equip de Toni Seligrat al camp d'un Sant Andreu que ha arribat a tenir un avantatge de tres gols al seu favor gràcies a un doblet d'Ander Vitoria i a la cirereta d'Antonio Matas; cinc gols pel basc, dos pel madrileny i dos més per Mario Fuentes: l'ex del Leganés ha maquillat el marcador final amb el 3-1 definitiu. Els blaus fa quatre setmanes que no guanyen: dos punts de 12 amb equips de la zona baixa que demostren que no tot és guanyar els duels directes. Els blaus no s'estaven quatre partits sense guanyar des de la primera volta de la passada temporada (set partits entre novembre i desembre de 2012). Set de nou punts per un Sant Andreu que agafa dos punts de marge respecte el Mestalla i deixa el descens directe a set unitats; per quart cop enguany, els quadribarrats enllacen tres jornades sense conèixer la derrota.

Imatge: RCD Espanyol
Per sota, el Prat cada cop ho té més pelut. Sense marge d'error, els de Pepe Delgado han vist frenada la seva reacció a costa d'un Espanyol B que va com un coet. Avui els de Sergio González n'han tornat a tenir prou amb un solitari gol de Raíllo per tornar a guanyar tres punts i allunyar una mica més el fantasma del descens. Els pericos sumen 20 punts en aquest 2014 i comparteixen la tercera posició de la classificació anual amb l'Olímpic. Sis jornades sense perdre per al filial, 16 punts dels darrers 18 en joc sumats. Per la seva banda, el Prat ja té la primera referència de salvació (Mestalla) a 10 punts. El Sant Andreu, proper rival (diumenge, 12:00 hores) és a dotze punts i pot acabar de sentenciar els pratencs, que tot i millorar els registres continuen lluny de la salvació. Average particular favorable a l'Espanyol B amb dues victòries (2-0 de global).

Poc millor pinten les coses pels altres tres habitants de la zona de descens. El penúltim continua sent l'Ontinyent. Avui els de Nino Lema no han perdut, però en la seva situació la igualada contra l'Elche Ilicitano (0-0) no serveix per a gran cosa. Quatre últimes jornades sense guanyar, un punt de dotze sumats, tres de quatre jornades sense veure porteria i, el pitjor, que l'equip té la primera referència de permanència a vuit punts (Mestalla). Al davant, un Ilicitano que ha perdut l'ocasió d'enganxar-se més que mai a la zona alta i que continua amb el seu malastruc a domicili. Nova sortida sense vèncer i ja en van unes quantes des del 29 de setembre (0-2 al Sagnier). Almenys, els de Vicente Mir han aconseguit tornar a casa amb la porteria a zero per primer cop des de, precisament, aquell 29 de setembre. Casualitat, desgraciada en clau ontinyentina, que això de les entrades gratuïtes i el bon ambient al Clariano no vagi acompanyat de bons marcadors (derrota l'any passat contra l'Espanyol B, punxades enguany enfront de Llagostera i Ilicitano).

Imatge: CF Badalona
Uns altres que vesteixen de blanc i negre i ho tenen més fosc que clar són el Constància. Avui a Badalona, derrota per 2-0 dels homes de Joan Esteva en un partit que ha tingut un desenllaç semblant a la majoria dels d'aquesta temporada: incapacitat golejadora, derrota a domicili i una nova jornada sense vèncer. Els del Raiguer van camí dels quatre mesos (14 partits) sense guanyar un encontre; avui, però, l'empresa era complicada davant d'un Badalona de dolç, que ha guanyat quatre partits seguits per primer cop des de la primavera de 2012 (5 triomfs seguits amb Márquez entre les jornades 34 i 38). Amb 38 punts, els de Piti Belmonte agafen distància amb el Mestalla i deixen estabornits els quatre equips de descens directe. Per cert, gols de Negredo (que ha fallat un penal però n'ha aprofitat el rebuig) i d'Abraham; el canari ja suma 9 castanyes amb els escapulats i ja és el segon màxim golejador del Badalona en una temporada des del curs 2010-11 (el supera Alberto Manga, 11 dianes la temporada 2011-12). Average, a més, favorable als del Barcelonès Nord (2-1), que des que es va tancar la tribuna del Centenari per esquerdes ho han guanyat tot a casa.

Imatge: Pablo Orts / Golsmedia
El millor posicionat per assaltar el liderat és el Levante B tot i la derrota d'aquest matí per 2-1 a una Murta fallera. Partit polèmic dirigit pel català Rebollo López amb quatre expulsats: dos jugadors de l'Olímpic (Kike Alcázar i Pifarré) i dos tècnics del filial granota: el metge i el míster José Gómez. Segons l'àrbitre, per utilitzar un llenguatge groller per adreçar-se al trio arbitral (ens quedem amb les ganes de saber què han dit, la veritat). Tot perquè per segon diumenge consecutiu, un partit de l'Olímpic s'ha resolt amb un penal tardà que avui, a favor, ha transformat Álex Vaquero. Abans, Pau Franch havia avançat l'Olímpic i Expósito havia empatat l'encontre per als de la Foia de Bunyol. Total, que l'Olímpic suma 20 punts en aquest 2014 i es manté com una de les sensacions del curs tot i la seva participació a la Copa. Setens amb 47 punts, a cinc del Lleida Esportiu. El Levante B, per la seva banda, té una autèntica final la propera jornada, a Bunyol, davant el Mestalla.

El darrer partit que ens quedava per repassar és l'Olot 1-2 Nàstic. El circ romà estava gairebé acabat d'inaugurar quan el Nàstic va guanyar el penúltim partit a domicili. Avui, els grana han guanyat l'ultim tot i que l'Olot s'ha avançat amb el dotzè gol de Carlos aquest curs. Ràpidament, Pablo Marí i Marcos, (el pollencí, de penal), han capgirat el marcador a favor dels de Vicente Moreno. A tocar del final, Carlos Martínez hauria pogut salvar un punt per als garrotxins amb un penal que ha aturat Reina i que ha evitat, a més, que Carlos cacés Cristian Herrera al capdavant de la classificació de màxims golejadors. Primera derrota de l'Olot en aquest 2014 al seu Municipal, segona derrota consecutiva i aire i esperança per als tarragonins, que passen la setmana a nou punts del playoff i confiant, encara, que Apel·lació els doni la raó en el cas Tomeu Nadal. Ah, average particular favorable al Nàstic (3-2).

Classificació #2bg3 | 30a jornada

Propera jornada #2bg3 | 31a jornada

Dissabte, 22 de març
17:30 Huracán-Atlètic Balears
18:00 Villarreal B-Ontinyent


Diumenge, 23 de març
11:30 Levante B-Mestalla
12:00 Constància-Espanyol B
12:00 Ilicitano-Olímpic
12:00 Llagostera-Alcoyano
12:00 Nàstic-Badalona
12:00 Prat-Sant Andreu
17:00 Lleida Esportiu-L'HOSPITALET
17:00 Reus-Olot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada