Etiquetes

8/3/14

L'Hospi no vol cremar-se | Villarreal CF B - CE l'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

Mes de març, mes de falles a València i rodalies. Vila-real queda allunyada de l'epicentre festiu, de l'olor a pólvora i de la marca valenciana que envolta aquesta festivitat, però dos dels ninots més ben valorats del curs 2013-2014 a Segona Divisió B batallaran per aconseguir l'indult de la junta #2bg3. No serà una decisió definitiva, però l'Hospi vol salvar-se de la cremà, continuar sumant per mantenir viva la flama del playoff d'ascens a la Lliga Adelante. Al davant, matèria primera de gran qualitat: fusta jove, material que agafa calor ràpidament, amb gran velocitat. L'experiència riberenca a l'hora d'apagar focs, però, haurà de prevaldre en moments crítics on el Villarreal B apreti de valent. Partit d'alçada, el segon d'un tram complicat però il·lusionant. Immers en una dinàmica creixent, aquest Hospi s'ha guanyat el marge de tenir marge d'error. Mínim, però existent. Tot això diumenge, a partit de les 5 de la tarda i retransmès en directe per la web del Villarreal CF.

El Villarreal B
En el típic comentari previ a la temporada, valorant quin curs podia fer el filial groguet, parlàvem del seu rendiment lluny del Mini Estadi com a clau important per millorar la seva actuació. Dit i fet, l'equip de Planagumà ha millorat les seves prestacions com a visitant, però també és cert que en alguns aspectes s'ha convertit en un equip d'extrems. A manca de 10 jornades per cloure la Lliga, els de la Plana ja ha igualat el mateix nombre de victòries que el curs passat (13) i només ha perdut un partit menys que la temporada 2012-13 (11 per 12 del curs anterior). I és que amb 15 empats, els castellonencs van ser el quart equip que més partit va igualar, xifra que contrasta amb els quatre empats d'aquests curs, dels quals només un ha tingut lloc a casa (1-1 vs Prat). El talent dels seus jugadors és sovint inversament proporcional a la manca de paciència a l'hora de gestionar les fases en un partit: equips veterans com Olímpic, Lleida Esportiu o Alcoyano han guanyat a Miralcamp, demostrant que l'altre futbol és sovint un mal de cap per al filial.

Un filial que, com ja és habitual, ha notat al llarg de la temporada les anades i vingudes del Primer Equip de jugadors importants. Els Pablo Íñiguez i Moi Gómez ja s'han fet grans, i als seus 17 anys, l'argentí Nahuel va camí del mateix. De fet, el de Rosario va convocat amb l'equip de Primera per jugar aquest vespre a Granada (juntament amb Moi) i no serà de la partida demà contra l'Hospi. I per si no n'hi hagués prou, els viatges d'Ermin Alic amb la selecció sots-21 de Montenegro o la plaga de lesions importants que afecta l'equip, han llastat el filial. Balanç de tres punts dels darrers quinze possibles que ha distanciat els de Planagumà de la zona alta tot i mantenir una distancia subsanable de sis punts amb el quart classificat, l'Alcoyano. Tot i el bon paper, el tècnic local manté el discurs de la prudència i, sobretot, hissa constantment la funció formativa del 'B' del Villarreal.

Juntament amb l'Elche Ilicitano, el Villarreal B és un dels equips que produeix un futbol més atractiu per a l'espectadors. Atenció a les contres mortals, però com a 'bon' filial, el Villarreal B també pateix en les accions a pilota aturada. Ofensivament, el filial és un equip tremendament perillós a la darrera mitja hora de partit, quan ha fet 12 dels 24 gols anotats com a local. Per contra, en l'aspecte defensiu destaca el fet que l'equip ha rebut la meitat dels gols al Mini en la primera mitja hora de partit. Pel partit de demà, Planagumà podrà tornar a comptar amb el defensa Fran García després del seu partit de sanció, però no podrà comptar amb Moi Gómez ni Nahuel, convocats amb el Primer Equip, ni tampoc amb els lesionats Edu Ramos, Pablo González, Javi Ramírez i Pepe Palau, que ja s'han perdut els darrers partits de l'equip groguet.

L'Hospi
Pocs (per no dir ningú) s'esperaven fa tot just una volta, quan Edison Flores feia el 0-2 a l'Estadi i ensorrava l'Hospi al pou de la classificació, que 19 jornades després els riberencs tindrien opcions matemàtiques d'acabar la jornada de posicions de playoff d'ascens a la Lliga Adelante. L'arribada de Kiko Ramírez ha estat més revulsiva que mai per un equip que des de la defensa ha anat creixent per recuperar l'essència del que aquest equip va ser capaç d'oferir el curs passat. Així, l'Hospi ha sumat 41 punts dels darrers 19 i amb 20 unitats, és tot just el segon millor equip d'aquest 2014 només superat pel Lleida Esportiu. Vist com estàvem, la situació és idònia, però aquest grup vol més. La fam de victòria és clar per afrontar un tram final de Lliga complicat, 10 partits que s'inicien a Vila-real en el Kiko Ramírez definia ja diumenge passat com una autèntica final.

I res millor per a un entrenador que no poder dormir la nit abans del partit per haver de dissenyar la llista de convocats que viatjaran el mateix diumenge cap a terres castellonenques. Si la passada setmana Akinsola encara arrossegava alguna molèstia al genoll, el nigerià es troba en perfecte estat i podria tornar a gaudir de minuts si Ramírez ho creu convenient. Així les coses, un cop Aridai ha retornar del seu partit de sanció per acumulació de grogues, el tècnic tarragoní té disponible tota la plantilla per afrontar un partit que, com el mateix míster va etzibar diumenge, serà de "fetge de gat", com ho va ser el de l'Ilicitano. Si bé tots els rivals són complicats, el perfil del Villarreal B obligarà l'Hospi a estar defensivament parlant més atent que mai per tal d'evitar ensurts que puguin costar massa car a l'equip.

VILLARREAL CF B - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 9 de març - 12:00 hores - Mini Estadi
Jornada 29 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Villarreal B: Aitor, Blázquez, Alic, Fran García, Diego Jiménez, Sergio Marcos, José Ángel, Cámara, Edison Flores, Jorge Ortí i Juanto.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol, Provencio, Aridai, David Haro i Carreño.

Àrbitre: Guillermo Cuadra Fernández (Illes Balears).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada