Etiquetes

1/9/12

Tot un clàssic | CD Alcoyano - CE l'Hospitalet (diumenge, 18:00 hores)

Quan els bojos del futbol modest ens posem a conversar sobre camps mítics del futbol espanyol, d'aquells petits, amb pressió ambiental, amb història... camps d'aquells on ens agradaria ser-hi com a aficionats visitants després de veure'l tants cops per la tele, l'alcoià terreny del Collao és un nom recurrent. Un camp mític amb un propietari amb un llarg recorregut al futbol del país, a Primera, a Segona, però també a Segona B i a Tercera quan les coses han anat mal dades. El Centre d'Esports l'Hospitalet es desplaça per primer cop aquesta temporada per enfrontar-se a l'Alcoyano d'Asier Garitano en un duel d'alta volada, entre dos equips amb similtuds en la proposta futbolística, que van tenir un debut a la Lliga més aviat discret però que dimecres, a la Copa, van redimir part dels seus pecats amb la classificació per la següent eliminatòria. Un partit entre aspirants a ser entre els quatre primers en un marc que exigirà competitivitat a un Hospi que, de retruc, evocarà l'inoblidable darrera experiència a Alcoi -justament amb Álvarez a la banqueta.

L'Hospi
No és ni molt menys una final (ens hauríem tornat bojos), però sí que és cert que el partit de demà a Alcoi és important per saber com pot afrontar aquest Hospi els duels davant d'equips 'importants' de la categoria, amb plantilles dissenyades per ser a dalt. Important per veure com l'Hospi respon davant de l'exigència i es mostra competitiu, intens, agressiu i concentrat en partits on la més mínima confusió pot acabar en tragèdia en forma de derrota. Amb un equip amb una qualitat difícil de negar, cal focalitzar l'atenció en una competitivitat que no va ser el pal de paller dimecres passat davant l'Orihuela, quan l'Hospi va permetre el rival ser dins el partit fins al darrer minut quan, probablement, mai s'hauria d'haver arribat a aquesta situació. Serà qüestió de no jugar més amb foc, no fos cas que ens acabéssim cremant.

Per tant, l'Hospi afronta aquesta minirevàlida (interna?) amb ànims i forces renovades, ja que Iván Hammouch, David Corominas i Manel Gómez van descansar dimecres (també Manel Viale) i es preveu que siguin a l'onze inicial demà al Collao. Per contra, l'evolució dels davanters Osado i Bacari fan que el cos tècnic busqui la precaució i es quedin a l'Hospitalet fent que Sergio Cirio torni a la punta d'atac i, qui sap, pugui repetir com a golejador davant l'Alcoyano. Tampoc viatgen a Alcoi Peque, Pedro Bilbao, Alan, Ivan Sálvador i Alcoi Julio Rico, darrera incorporació de l'Hospitalet en aquest mercat d'estiu, mentre que la resta d'homes estan en bones condicions per vestir-se de curt, sempre amb la idea que l'onze inicial no diferirà massa del que es va enfrontar a l'Huracán en el debut a la Lliga.

L'Alcoyano
Per la seva banda, l'Alcoyano farà el seu debut a la Lliga a casa després d'un pas ben efímer pel futbol professional. Tot i un inici acceptable, fora del descens, l'equip que va començar dirigint David Porras i que va acabar amb la direcció de Luís César Sampedro va anar clarament de més a menys i va acabar pagant una mala planificació de plantilla, amb una excessiva continuïtat de jugadors de l'etapa de Segona B, manca de renovació que els alcoians van acabar pagant car amb el descens de categoria. Enguany, l'objectiu de l'entitat que presideix Juan Serrano és tornar a ser entre els quatre primers per recuperar la categoria al més aviat possible. L'Alcoyano compta amb un pressupost elevat, amb jugadors interessants amb experiència a la categoria, amb un bon tècnic (de futur com Asier Garitano), però...

Amb una plantilla que tot i tenir qualitat, ser important, presenta algunes mancances en algunes parcel·les. És el cas de l'eix de la defensa, amb Javi Selvas i Óscar López com a únics ocupants, o d'una davantera que només compta amb David Torres i l'aragonès Edu Silva com a referències en punta. Massa descompensació per un equip que compta amb dos bons laterals com Alcántara o Devesa, un gran porter com és Unai Alba i un dels millors dobles pivots del grup amb César Remón a la contenció i Javi Lara a la contenció. Aquestes sensacions es confirmaven dissabte a Badalona, en un partit molt fluix dels alcoians tot i que el Badalona va tenir-hi bona part de culpa. Centrals que van patir amb la velocitat d'homes com Gabri o Robert i poca presència an atac: Marcos no va tenir gairebé feina.

Però això no amaga que l'Alcoyano tingui molta pólvora si aprofita al màxim les seves possibilitats, tal com va demostrar dimecres a la Copa davant l'Atlètic Balears (2-0). Un conjunt, l'Alcoyano, que va intentar fins a darrera hora reforçar l'equip, però el Lleida Esportiu li guanyaria la partida en el cas del balear Xisco Hernández. Un equip que, segons Garitano, va millorar les prestacions respecte al partit de Badalona i que tampoc diferirà massa del que s'enfronti demà a l'Hospi. Les úniques baixes segures són les de Fran Piera, Dani Fernández i Arka, tots tres amb problemes físics, i que per tant no entraran a la llista de convocats d'Asier Garitano després de l'entrenament d'aquest matí.

Els precedents
El Collao és, després de l'Estadi Comunal d'Andorra la Vella, el segon camp fora de Catalunya més visitat per l'Hospi en tota la seva història. Serà, concretament, el 15è partits que els riberencs hi disputin, el 14è en competició de Segona Divisió B. El debut, fa ja 49 anys (19-5-63), va ser amb motiu del partit de tornada de la fase d'ascens a Segona A, on l'Hospi va aconseguir classificar-se fent valer el 4-1 de l'anada tot i caure a Alcoi per 4-2. Aquella temporada, l'Hospitalet assoliria el seu únic ascens a Segona A en eliminar posteriorment l'Atlético Malagueño i el Real Jaén. No és un mal escenari per un Hospi que ha sumat 4 victòries en els 14 precedents existents; 3 empats i 7 vicrtòries de l'Alcoyano completen unes xifres que arrodoneixen els 27 gols marcats pels alcoians i els 18 que ha fet l'Hospi. 45 gols, 8 dels quals van tenir lloc en l'espectacular 4-4 de la temporada 1989-90. Molt més recent és el record del 2-3 de la temporada 2010-2011, amb doblet d'Eloi Fontanella i tercer i defintiu gol de Cirio. Podeu recordar-ho amb la crònica i les imatges d'aquella tarda de Dijous Sant a Alcoi.

Club Deportivo Alcoyano - Centre d'Esports l'Hospitalet
Diumenge, 18:00 hores | El Collao
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 2a jornada

Possible onze del CD Alcoyano: Unai Alba, Devesa, Alcántara, Javi Selvas, Óscar López, César Remón, Javi Lara, Julio de Dios, Ferran Tacón, Kike Tortosa i David Torres.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pol, Corominas, Aday, Manga i Cirio.

Àrbitre: Juan Manuel López Amaya (Andalusia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada