Etiquetes

22/9/12

Arriba el líder | CE l'Hospitalet - RCD Espanyol B (diumenge, 12:00 hores)

Qualsevol partit té el seu punt d'interès, especialment segons com es desenvolupi amb el pas dels minuts. D'altres, com el de demà, tenen alicients previs que ja el converteixen en atractiu abans que l'àrbitre, el valencià Fernández Vidal, faci sonar el seu xiulet per donar inici al partit. Dia gran demà a l'Estadi amb el retorn puntual de l'horari matinal i, sobretot, amb l'arribada del líder, d'un sorprenent Espanyol B que de moment ha deixat en no res aquelles travesses que describien un equip en construcció, que requeria d'un període d'adaptació després de tantes i tantes novetats. Serà, a més, un partit televisat per Esport3, el primer que Televisió de Catalunya li retransmetrà a l'Hospi, com a local, en horari de migdia. Motiu de més, sobretot per als jugadors, de voler-ho fer especialment bé i de mantenir la línia ascendent que ha dut l'Hospi a ser cinquè a la Lliga, encara invicte, i havent puntuat a camps tan complicats com són el Collao i Los Arcos.

L'Hospi
Setmana tranquil·la a Can Hospi després de l'empat al camp de l'Oriola en un partit on els de Miguel Álvarez es van erigir en dominadors de partit i on la manca d'encert va impedir que l'Hospi marxés amb els tres punts en el seu viatge de retorn a Catalunya. Un equip que va ser competir en un terreny de joc difícil per dimensions i superfície i davant d'un rival complicat, amb mancances de preparació però amb les idees prou clares. Demà, serà el torn pels riberencs d'agafar la iniciativa i fer treure avantatge de les dimensions de l'Estadi i, especialment de la superfície, tot i que el filial perico s'ha entrenat al llarg de la setmana a l'annex de gespa artificial a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

L'Hospi haurà de tenir la pilota per jugar amb l'aigua a favor i evitar jugades d'anada i tornada com les que van donar el triomf als de Longhi diumenge passat contra el Badalona amb dues contres al temps de descompte. Al seu favor, els riberencs podran explotar les mancances defensives del filial, tot i que només han rebut un gol en els quatre partits disputats. Miguel Álvarez tindrà a tots els seus homes disponibles llevat de Peque, que segueix amb la seva recuperació. Podrà ser de la partida el canari Ángel Sánchez, que no va poder viatjar a Oriola per problemes físics, mentre que la resta d'homes estarien en perfectes condicions un cop bona part del grup s'ha recuperat de la despesa física feta en Copa contra el Noja.

L'Espanyol B

Com dèiem, probablement l'Espanyol B s'hagi convertit en la sensació de les poques jornades que portem disputades. Sobretot perquè pocs esperàvem que el conjunt que dirigeix Raúl Longhi, després de comprar plaça a Segona Divisió B i de mantenir només quatre jugadors de l'equip del passat curs a Tercera Divisió, irrompés en el seu retorn al futbol de bronze amb 3 victòries i 1 empat, derrotant dos outsiders com Villarreal B i Nàstic i batent el Badalona en 1 dels 2 partits que han disputat en set dies fruit de la redefinició del calendari arran del 'cas Orihuela'. 10 punts que deixen els de Longhi, exentrenador de l'Hospi la temporada 1985-1986, com a líders en solitari després de la quarta jornada.

Ben pensat, no sorprèn el potencial d'un equip amb molta experiència pel que acostuma a ser habitual en els equips filials. Els pericos ja van dut a terme una pretemporada amb bons resultats i on ja es van enfrontar al Centre d'Esports l'Hospitalet en un partit on els blanc-i-blaus van sortir a per totes i van tancar l'Hospi gairebé a la seva àrea durant la primera mitja hora; per contra, quan els de Miguel Álvarez van poder sortir de la cova, el partit es va equilibrar i Osado va aconseguir el gol de l'empat definitiu en una de les ocasions que van tenir els riberencs per endur-se el partit tot aprofitant els desajustos defensius d'un filial que en té ben poc, de planter blanc-i-blau: només 6 jugadors han jugat en el futbol base perico en una mostra de la clara pèrdua d'identitat que presenta l'entitat dirigida per Ramon Condal, amb l'exHospi José Luís García fent de cap 'oficiós' del futbol base.

Tornant al plànol esportiu, es preveu que Raúl Longhi doni continuïtat a l'onze que la setmana passada va derrotar al Badalona amb un mínim de dos canvis obligats: Jorge Díaz era expulsat per segon cop en quatre jornades, rebia un partit de sanció per part del Comitè i no podrà vestir-se de curt a l'Estadi; d'altra banda, l'extremeny Fran Miranda és a Sevilla amb el primer equip de l'Espanyol, que juga avui davant del Betis (20:00 hores), pel que es fa difícil pensar en la seva participació. Això obre les portes de l'onze al brasiler Elton i al valencià Ramón Morant, artífexs del triomf enfront el Badalona (3-1), primer amb un gol del valencià a passada d'Elton i rematant amb un gol del brasiler amb assistència de Morant. De fet, tres dels 6 gols de l'Espanyol B han arribat fruit de contraatacs, dos en jugades a pilota aturada i un altre, el sisè, després d'una gran acció individual de Víctor Armero davant el Nàstic.

Els precedents
Torna un clàssic recent del futbol català. L'Hospi i l'Espanyol B s'enfrontaran per onzena vegada d'ençà que el curs 1995-1996 es van veure les cares per primer cop el 31 de març de 1996 al vell Municipal en un partit que van resoldre els riberencs, dirigits per Nogués, amb un gol de l'exespanyolista Jesule. Pocs gols s'han vist en aquests Hospi-Espanyol B: només 13 en els 10 enfrontaments previs; mai s'han vist més de dos gols en cap d'aquests enfrontaments. El darrer, la temporada 2008-2009 a Tercera Divisió, va acabar amb empat a 1 amb dos gols a pilota aturada: David Andreu avançava l'Hospi (25'), però el central perico Víctor Ruiz empatava sis minuts més tard, minuts abans que Isaac li aturés un penal a Toni Velamazán. En total, balanç de 5 victòries riberenques, 4 empats i 1 únic triomf espanyolista; 9 gols de l'Hospitalet i 4 de l'Espanyol B.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Reial Club Deportiu Espanyol B
Diumenge, 12:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 5a jornada

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Pol, Marc Pedraza, Corominas, Aday, Cirio i Osado.

Possible onze de l'Espanyol B: Germán, Nacho Heras, Clerc, Héctor, De Amo, Merchán, Mario Ortiz, Armero, Pino, Morant i Elton

Àrbitre: Francisco Javier Fernández Vidal (Comunitat Valenciana).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada