Etiquetes

15/9/12

Retorn a la lluita de debò | Orihuela CF - CE l'Hospitalet (diumenge, 18:00 hores)

Una mala nit la té qualsevol. I dues. I tres. L'ésser humà no és perfecte i a vegades les no surten com un vol que surtin o quan un guió inesperat fa perillar la idea inicial. Dimecres no va ser la nit d'un Hospi que no va saber superar un Noja seriós i va caure eliminat de la Copa del Rei davant un rival que avui coneixia que se les haurà amb el Jaén a la recerca d'un equip 'europeu' a 1/16 de final. Fi d'una aventura que arrencava fa poc més de 15 dies davant d'un Orihuela immers en el culebrot estiuenc gràcies a la 'col·laboració' de la RFEF, que es va plantar amb 6 juvenils a l'Estadi i que va fer patir l'Hospi fins al darrer segon. Demà a Los Arcos, l'Hospi tornarà a enfrontar-se a l'Orihuela, ja com a equip de bronze amb totes les de la llei. Un Orihuela que, més enllà d'opinions personals, matisos i consideracions, ha fet tota una demostració d'orgull i de lluita per les seves idees, per allò que creien just per molt que el 'rival' semblés inabastable. Han guanyat com haurien pogut perdre en un país on la justícia és qualsevol cosa menys cega. Sigui com sigui: Chapeau.

L'Hospi

Renovar-se o morir. Bé, en aquest cas, simplement es tracta de mirar cap endavant. Un cop eliminats del torneig del KO, poc vam trigar alguns en treure el cantó positiu de l'eliminació. Primer, evitem la càrrega de partits oficials entre setmana, més encara amb la Copa Catalunya pendent de disputa; però sobretot, evitem la distracció que suposa la Copa com a objectiu il·lusionant per no deixar de banda el que realment ens mou: la Lliga. I ja no parlem de tota la voràgine mediàtica que suposa enfrontar-se a un gran del futbol espanyol, sobretot si la situació no se sap portar tal com va passar l'any passat. A més, per seguir positius, l'onze que va presentar Miguel Álvarez va assemblar-se tan poc al que va golejar el Mestalla i al que s'espera demà a la gespa de Los Arcos que ni la pròrroga i la despesa física contra el Noja haurien de servir d'excusa per justificar el que passi demà a Orihuela.

De nou, l'única baixa confirmada serà la d'Albert Vega, 'Peque', operat per solucionar els seus problemes al pubis i que estarà fora de combat fins a finals de novembre o inicis de desembre. La resta de la plantilla es troba en perfectes condicions i és de suposar que els teòrics titulars que dimecres no van anar ni convocats (Hammouch, Valentín, Corominas, Aday o Pol) seran de la partida juntament amb Moyano, Craviotto o Osado, que a diferència de Bacari no va jugar els 120 minuts davant el Noja. Serà una bona pedra de toc per veure com respon l'equip després de l'eliminació i en un camp de joc que si bé sempre ha estat complicat, demà ho serà encara més davant d'un equip ultramotivat després de tots els esdeveniments que han tingut lloc aquest estiu.

L'Orihuela
Aquesta setmana la RFEF comunicava a l'Orihuela que li ampliava el termini per fitxat jugadors fins dimecres 19 de setembre després del greuge que va provocar la seva 'eliminació' durant setmanes del grup 3 de Segona Divisió B. Un culebrot que encara tindrà les seves darreres fuetades en forma de demanda d'indemnització per compensar les pèrdues que l'entitat presidida per Antonio Felices ha tingut al llarg de l'estiu. D'aquesta manera, les coses com són, l'Hospitalet gaudirà del teòric avantatge d'enfrontar-se per segona vegada a un Orihuela en fase de creació, amb una plantilla encara curta, mancada de ritme de competició i que a mesura que vagi avançant la Lliga guanyarà pes. Ni de bon tros això significa que demà hagi de ser un passeig (al partit de Copa ens podem remetre), però no és menys cert que l'Hospi gaudirà d'un cert avantatge que caldria no desaprofitar.

Un equip, l'Orihuela, que aquesta setmana confirmava dos fitxatges: primer, el de l'extrem dret Javi Martínez (Sevilla, 1988), ex del Huesca i que va disputar la segona volta del passat curs amb el Zaragoza B (15 partits jugats, 2 gols). Peça important en la miraculosa salvació del filial que dirigia Juan Eduardo Esnáider i que arriba a l'Orihuela lliure, cas també de l'extrem esquerre Pedro Vázquez (Vigo, 1989), que la temporada passada va jugar amb el Villarreal B a la Liga Adelante (16 partits, 0 gols), on tot i començar amb participació només va tornar a l'onze inicial un cop confirmat el descens del filial a Segona B. Difícil amb Pedro Vázquez, el concurs de Javi Martínez davant l'Hospi és força possible si la condició física ho permet. No hi serà, evidentment, el davanter centre amb què la direcció esportiva oriolana pretén (gairebé) tancar la plantilla.

Un planter que ara mateix consta de 18 jugadors del primer equip però que també comptarà amb jugadors del filial com Coco i Rubén, que ja han tingut minuts en els partits que l'Orihuela va jugar com a equip de Tercera al camp de l'Eldense (0-0) i a casa contra el Catarroja, últim partit disputat pels d'Inclá i que va acabar amb el marcador d'1-0 amb un gol de Mara a mitjans de la primera meitat. De fet, entre pretemporada i partits oficials l'Orihuela ha disputat 6 partits i només ha caigut en el partit de Copa davant l'Hospi. Respecte a aquest partit està previst que Nico Bigné i Carrión, aleshores lesionats, puguin participar demà davant l'Hospi, igual que Francis Durán, que en principi ja té el trànsfer internacional després del seu pas fugaç per la Jagodina de la Superliga Srbije. L'arma principal, però, serà la il·lusió i la ultramotivació que presentaran els 11 jugadors (més suplents) que demà saltin a la gespa de Los Arcos. Caldrà estar atents.

Els precedents
La de demà serà la novena visita de l'Hospi a Oriola i al camp de Los Arcos, però només la sisena ocasió en què rendirà visita a l'Orihuela CF. Per què? Ben senzill: els tres primers precedents (dels més positius) són amb el difunt Orihuela Deportiva (amb dues golejades per 0-3). Ja al nou mil·leni, l'actual Orihuela i l'Hospitalet s'han vist les cares fins a cinc ocasions en terres alacantines amb un balanç de tres victòries oriolanes i dues victòries riberenques, a la temporada 2007-2008 amb gol de David Giménez i amb José Luís García a la banqueta i la temporada passada gràcies a dos gols de Pitu, amb Vinyals a la banqueta i en un partit recordat per la pífia del Pulpo Romero, meta local, al 0-1 de l'Hospi. Podeu recordar aquest partit amb la seva crònica o amb el resum de la també extinta Televisió de l'Hospitalet, per molts que alguns s'entestin a dir que un informatiu de mitja hora diari suposi el retorn de la tele local.

Orihuela Club de Fútbol - Centre d'Esports l'Hospitalet
Diumenge, 18:00 hores | Los Arcos
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 4a jornada

Possible onze de l'Orihuela CF: Caballero, Álex García, Carrión, Benja, Gonzalo, Del Cueto, Pelusa, Oncina, Javi Martínez, Francis Durán i Mara.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Pol, Pedraza, Corominas, Aday, Cirio i Osado.

Àrbitre: Aritz Azpilicueta Saldías (Euskadi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada