12/9/12

Sense Copa als penals | CE l'Hospitalet 1-1 SD Noja (3-4 als penals)

9 anys i mig després, tornaven la pròrroga i els penals a l'Estadi. I de nou, ha sortit creu. El Noja ha acabat donant la sorpresa i s'ha classificat per la tercera eliminatòria de la Copa del Rei 2012-2013 en imposar-se a la tanda de penals per 3-4 amb el penal decisiu transformat pel visitant Iosu. Ha estat el punt final a 120 minuts de poc futbol i molta tensió on l'Hospi no ha pogut superar un bon rival, un Noja batallador, dur, controlador de l'altre futbol i que ha tret de polleguera un Hospi ple de novetats, potser excessives, que amb prou feines ha plantejat problemes al porter càntabre Iván Cabrero. El bagatge de dos xuts a porta en 2 hores de partit és massa poc per un equip amb el potencial ofensiu d'un Hospi que, tal com va passar fa quinze dies davant l'Orihuela s'avançava gairebé 'sense voler' amb un gol de Pedro Bilbao però que, avui sí, ha vist com el rival ha aprofitat les concessions que s'han fet al tram final del partit. Coses bones? Bona part dels teòrics titulars han gaudit de descans per un equip que es podrà centrar únicament en la Lliga per evitar, per si de cas, temptacions del passat. Des de ja, toca pensar en Los Arcos.

Dels onze jugadors de l'Hospi que saltaven aquesta freda tarda de setembre a l'Estadi, només Manu Viale repetia de l'alineació inicial de diumenge davant el Mestalla. La resta, tot novetats: debut de Julio Rico, Alan i Bacari amb un Hospi que ha sortit d'inici amb Manel i Barranco al doble pivot i amb Ángel Sánchez i Manga al camp. El millor, de llarg, Pedro Bilbao. Sense crear ocasions, el '7' de l'Hospi ha revolucionat l'atac riberenc amb les seves accions individuals i ha dut de corcoll la defensa expeditiva d'un Noja seriós i que tampoc no ha renunciat ni a la pilota ni a l'atac. Els de Viadero, de fet, han estat els primers en disparat entre els tres pals amb un xut de Juanlu des de la frontal que Oliver ha blocat sense complicacions (20').

Eren minuts on el Noja havia recuperat aire després d'un bon inici d'un Hospi mancat de profunditat tot i les incursions de Pedro Bilbao per la dreta i amb una banda esquerra força desaprofitada. Els d'Álvarez no han xutat entre els tres pals fins entrada la segona part, mentre que el Noja, tampoc massa més generós, tornava a intentar-ho amb un altre xut des de la distància mitjançant Dani Guerrero, que recollia una pilota morta a la frontal de l'àrea gran i obligava Oliver Sánchez a estirar-se per evitar el 0-1 davant la desesperació de la banqueta cantàbrica (30'). Pel mig, Varón Aceitón hauria ensenyat quatre de les tretze targetes amb què finalitzaria un partit massa brusc i on el Noja ha acabat tirant de veterania davant la permissivitat del col·legiat balear.

Cap justificació de cara a un resultat final que pocs esperàvem, després que Bustillo rematés de cap una falta botada per Dani Guerrero i, sobretot, després que als vuit minuts de la represa, una passada llarga cap a Bacari acabés amb un xoc del punta riberenc amb el porter del Noja i la pilota caigués als peus de Pedro Bilbao, que aprofitava que era per allà per situar suaument la pilota al fons de la xarxa amb la col·laboració d'un defensa (55'). A la primera, dins i tot de cara per un Hospi que, com fa quinze dies, no va encertar-la a l'hora de matar el rival. I no ho va fer, en part perquè Iván Cabrero evitava el gol de Bacari deu minuts més tard després d'una passada llarga de Moussa i que Bacari fallés el mà a mà amb el porter càntabre (65').

L'Hospi havia perdonat, però no ho faria l'equip d'Ángel Viadero. De nou, perill a pilota aturada amb una falta botada per Jaime Bustillo en línia de mitjos, pentinada per Iker Torre i rematada al fons de la xarxa, sol al segon pal, per Riki. El '8' del Noja, ingressat al camp feia poc, rematava de forma inapelable pel pal curt fent estèril qualsevol reacció d'Oliver (77'). D'aquí al final, els visitants van decidir-se per prendre-s'ho amb calma i perdre temps quan fos necessari per arribar com fos a la pròrroga mentre que l'Hospi, sense homes per obrir el camp i fer més mal al Noja, amb prou feines arribava als dominis d'Iván, que d'aquí al final del partit viuria tranquil. Al final dels 90 minuts, Varón Aceitón ja havia mostrat nou grogues. I amonestat Viadero i el seu segon.

A la pròrroga, res més que rampes i joc dur. El Noja esgotava el darrer canvi amb l'entrada de Juan Fresno, aportant menys centímetres que els 196 d'alçada d'Iker Torre. De futbol, ben poc. I d'ocasions, menys. Tot i això, l'Hospi seria clar dominador de la pròrroga amb més cor que no pas cap, amb ànims però sense forces amb un Noja conservador i que amb el pas dels minuts signava més fort la tanda de penals. Més encara quan perdien Juanlu per lesió (105'), però no pas quan al darrer minut de la pròrroga Oliver es convertia en heroi salvant un mà a mà amb Juan Fresno (119'). Ja als penals, Fresno maleïa la seva sort després d'errar el seu llançament, però l'Hospi dilapidaria l'avantatge amb els llançaments de Julio Rico i d'Alberto Manga al travesser. El final, ja el sabeu.

CE L'HOSPITALET: Oliver, Julio Rico, Moussa (Moyano, 73'), Viale, Alan, Manel, Ángel Sánchez (Pedraza, 73'), Barranco, Pedro Bilbao (Osado, 78'), Manga i Bacari.

SD NOJA: Iván Cabrero, Iñaki Bollaín, Juanlu, Iosu, Bustillo, Cabero, Dani Guerrero, Álvaro Pérez (Gerardo Carrera, 60'), Luisma, Manu Ortiz (Riki, 60') i Iker Torre (Juan Fresno, 90').

Gols: 1-0 Pedro Bilbao (55'); 1-1 Riki (77').

Tanda de penals: 1-0 Osado (gol); 1-1 Riki (gol); 2-1 Pedraza (gol); 2-1 Juan Fresno (al pal); 2-1 Julio Rico (al travesser); 2-2 Luisma (gol); 3-2 Bacari (gol); 3-3 Gerardo Carrera (gol); 3-3 Manga (al travesser); 3-4 Iosu (gol).

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón (Illes Balears). Ha amonestat els locals Pedro Bilbao (22'), Ángel Sánchez (44'), Moussa (51'), Manga (59') i Barranco (71') i els visitants Álvaro Pérez (15'), Cabero (21'), Riki (74'), Iker Torre (77'), Juanlu (98'), Gerardo Carrera (99'), Bustillo (115') i Iñaki Bollaín (117').

Incidències: partit de la segona eliminatòria de la Copa del Rei 2012-2013 disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 180 espectadors. Tothom (bé, ja ens entenem...) ha hagut de pagar entrada: 5 euros socis i abonats de l'Hospi i 10 el públic general. A l'Hospi, Iván Salvador i Craviotto han completat la convocatòria. Divendres al migdia, sorteig dels emparellaments de la tercera eliminatòria a la seu de la RFEF a Las Rozas. El visitant Juanlu, lesionat, s'ha perdut la segona meitat de la pròrroga.