2/9/12

Poc premi per un gran Hospi | CD Alcoyano 1-1 CE l'Hospitalet

Així sí. Més enllà del resultat final, l'Hospi va donar una passa endavant el dia assenyalat i davant d'un dels rivals de pes del campionat. Després de dos partits discrets davant Huracán i Orihuela, els homes de Miguel Álvarez van canviar la seva cara i van oposar clarament a ser un dels equips a tenir en compte aquest curs a la Lliga, juntament amb el seu rival d'ahir, un Alcoyano millorat i que es va veure perjudicat per l'expulsió de Javi Selvas a la jugada del penal. Fins aleshores, partit tremendament igualat, amb ocasions per tots dos costas i molt bon futbol. A la segona meitat, ja amb superioritat, va ser l'Hospi qui va dur el pes del partit i qui va tenir un grapat d'ocasions ben clares per haver repetir triomf al Collao dues temporades després. Si bé és una llàstima que l'Hospi no assestés un cop d'efecte important a la segona jornada amb un triomf de prestigi al Collao, no és menys cert que l'equip va mostrar una cara positiva tot i les baixes i els experiments a l'onze inicial, que ni de bon tros va llastar un equip que durant molts minuts va tancar l'Alcoyano al seu camp. Un resultat curt, però sensacions positives de cara al futur.

Parlàvem d'experiments, bàsicament, pensant en Moussa. Quan vam arribar al camp i al full d'alineacions vam veure que el fins ara lateral duria el dorsal 11, vam fregar-nos els ulls. A l'hora de la veritat, Moussa va fer un bon partit com a extrem, aportant corpulència i també conducció a l'hora que s'alliberava de certes responsabilitats defensives. La nota diferent en un inici de partit frenètic, amb domini de pilota d'un Hospi que crearia les dues primers ocasions: Manel rematava desviada una bona centrada de Cirio (8') i Corominas reclamaria penal minuts més tard després de ser (clarament) empès per un rival (17'). Als locals els va costar entrar en el partit, però quan ho van fer van explotar bé les bandes amb les pujades d'Alcántara i Devesa i la bona feina als extrems de Ferran i Jhon Edison. Tortosa tindria la primera opció amb una rematada forçada que aturava Craviotto (19'); molt més clara era l'opció de Jhon Edison, que tot sol enviava amb el cap i a fora una bona centrada de Ferran Tacón (28').

L'extrem català de l'Alcoyano seria l'autor del gol (golàs) local, agafant una pilota al vèrtex de l'àrea, conduïnt cap a dins i deixant anar un xut col·locat amb cama dreta per situar la bola lluny de l'abast de Craviotto (29'). 1-0 poc després que ningú hagués empès al fons de la xarxa una centrada de Cirio que es passejaria per davant la porteria d'Unai Alba. Lluny d'empatar, l'Hospi va estar a punt de rebre el segon en una altra internada de Ferran Tacón, ara culminada en assistència cap a David Torres que en un mà a mà etern amb Craviotto, perdia la partida amb el meta riberenca (34'). Tot i acusar el cop, coses del destí, a tocar del descans Moussa faria una assistència de fantasia cap a Cirio, que seria derribat per Javi Selvas quan ja encarava Unai Alba. Penal clar, expulsió clara... i gol de Sergio Cirio, el primer del curs, després d'enganyar el porter alcoià (45'). Empat, bona primera part i bronca del públic del Collao, que va apretar de valent durant tot el partit.

També durant una segona en part en què qualsevol decisió de López Amaya (que va expulsar el jugador de rigor) era protestada per tot l'estadi, que seguia animant el seu equip en els moments difícils. Al descans, Álvarez donava a entrada a Pol en lloc de Hammouch, amb targeta, Dins d'una segona meitat de clar domini riberenc, l'Alcoyano va abusar de joc directe i pilota aturada per crear perill a l'Hospi; en aquest capítol, Javi Lara va monopolitzar les ocasions locals, primer amb un llançament de falta que marxava fora després de picar al travesser (48') i amb un altre servei de falta minuts més tard que Óscar López, rematava de cap i Craviotto blocava (68'). Abans, l'Hospi acariciava l'1-2 amb un cop de cap d'Isma Moyano que picava el travesser després del córner botat per Manga (63'). Aleshores, Ángel Sánchez ja seria sobre el camp per intentar buscar espais.

Poc a poc l'Alcoyano es va anar conformant amb el punt i va cedir la iniciativa a un Hospi que va seguir desaprofitant oportunitats: claríssims els dos mà a mà de Sergio Cirio amb Unai Alba. El primer arribava després d'una bona acció iniciada per Moussa, seguida per Aday i culminada per Cirio, sense angle, forçat, que veia com Alba enviava el seu xut a córner (79'). Un servei de cantonada ràpidament botat per Manga i rematat de primeres per Aday des de la frontal, fregant el pal esquerre (80'). El xut del de Sentmenat era l'antesala d'una altra gran ocasió de Cirio, que després de rebre una passada d'Ángel Sánchez s'escorava, retallava cap a dins buscant l'espai per rematar i tornava a trobar-se amb un inspirat Unai Alba, heroi de l'Alcoyano ahir al Collao (83').

CD ALCOYANO: Unai Alba, Devesa, Alcántara, Javi Selvas, Óscar López, César Remón, Javi Lara, Tortosa (Julio de Dios, 46'), Ferran Tacón, Jhon Edison (Pereira, 56') i David Torres (Edu Silva, 81').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch (Pol, 46'), Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pedraza (Ángel Sánchez, 60'), Corominas (Aday, 72'), Moussa, Manga i Cirio.

Gols: 1-0 Ferran Tacón (29'); 1-1 Cirio (45'+, penal).

Àrbitre: Juan Manuel López Amaya (Andalusia). Ha amonestat els locals César Remón (57'), Julio de Dios (70') i Ferran Tacón (90') i els visitants Hammouch (43') i Valentín (67'). Ha expulsat el local Javi Selvas amb vermella directa (45').

Incidències: partit corresponent a la 2a jornada del grup 3 de Segona Divisió B disputat al camp del Collao davant d'uns 1.400 espectadors. Tarda assolellada i amb bona temperatura per la pràctica del futbol. A l'Hospi, Barranco i Oliver han completat la llista de convocats. A la grada, el directiu de l'Hospi Toni Ruiz, el tècnic del Mestalla Sergio Ventosa, la plantilla de l'Atlètic Balears i l'entrenador del Yeclano Deportivo, Fernando García Sanjuán. També hi havia Nino Lema, que no requereix presentació.