Etiquetes

11/9/12

Oportunitat per seguit fent història | CE l'Hospitalet - SD Noja (dimecres, 19:30 hores)

Deia Miguel Álvarez després dels partits contra Huracán i Mestalla a l'Estadi que la Copa del Rei era un objectiu real de l'equip. Que l'atzar havia ofert a l'Hospi l'oportunitat de disputar, almenys, les dues primeres eliminatòries a casa i calia aprofitar-ho. Per sí mateix, jugar com a local no és una avantatge si no en saps treure profit; evident reflexió, però l'avantatge pels riberencs rau en la fortalesa de les seves prestacions a l'Estadi, amb el camp i la superfícies apamada davant d'un rival, el Noja, que té en el seu camp de la Caseta un terreny oposat a l'Estadi pel que fa a dimensions i superfície. Diferències que no marquen gols ni classifiquen ningú, però que cal saber explotar en un dimecres de setembre que pot servir perquè l'Hospi segueixi fent història en un torneig, la Copa del Rei, amb el qual manté una relació d'amor i odi a la darrera dècada però, gràcies al qual, ha escrit alguns versos històrics de la més que cinquantenària històrica del Centre d'Esports l'Hospitalet.

L'Hospi
Veurem un Hospi més fidel que mai al seu estil tot i els canvis previstos a l'onze inicial. El plàcid, tot i que treballat, triomf davant el València Mestalla (4-0) va permetre Miguel Álvarez dosificar jugadors com Ángel Sánchez i Manga, que no van jugar cap minut, veure guanyar minuts a homes com Osado i Barranco després de les seves lesions i dosificar peces importants com Corominas, Manel o Pedraza. Important que interessos i resultats trobin punt de connexió en un inici de temporada apretat pel que fa a partits oficials entre Copa Catalunya, Lliga i Copa del Rei, factor que obliga a saber moure les peces amb què compta l'Hospi, més encara quan alguns problemes físics han deixat fora de combat homes com Bacari, que podria ser la gran novetat a la convocatòria d'avui.

L'única baixa segura és la de Peque, que s'estarà un mínim de dos mesos de baixa després de la seva operació per solucionar els problemes de pubàlgia. A partir d'aquí, podem esperar força canvis de cara al partit de demà si tenim en compte que el tècnic riberenc parteix de la base que tots els jugadors són vàlids per tenir lloc a l'onze inicial. Prou clar sembla el canvi a la porteria, on Oliver vestirà els guants en detriment de Craviotto. Més dubtós és el concurs, almenys d'inici, de Bacari, que si supera el darrer entrenament podria entrar en la convocatòria. Per la resta, pures elucubracions: més que probable debut de Julio Rico al lateral, canvis a l'eix de la defensa amb descans per Moyano o Viale, retorn de Manel al pivot defensiu i refresc a la zona atacant amb l'entrada d'Alberto Manga i de Pedro Bilbao.

La SD Noja
El rival que visitarà l'Estadi demà al vespre és un autèntic desconegut per la majoria de nosaltres i que mai s'ha enfrontat a l'Hospi al llarg de la història. Fundat l'any 1963, la Sociedad Deportiva Noja és un autèntic històric del futbol cantàbric que, fins ara, ha tingut una presència testimonial a categories superiors. De fet, actualment viu la seva tercera temporada a Segona Divisió B després de participar-hi de forma fugaç les temporades 1998-1999 i 2002-2003. Discreció en bronze que contrasta amb la tradició a la Tercera Divisió: els verd-i-blancs han estat campions del grup 3 de Tercera fins a 9 vegades, i s'han classificat pel play-off al llarg de les tretze últimes temporades en què hi ha près part. El play-off, però, no ha estat el fort del conjunt que actualment dirigeix Ángel Viadero: 16 participacions i només tres ascensos amb un darrer, el mes de maig passat, eliminant el Catarroja per un global de 4-0.
Com dèiem, el seu tècnic és el santanderí Ángel Viadero, que viu la seva segona temporada al comandament d'un equip que ha fet més d'una desena d'incorporacions per competir amb garanties a Segona Divisió B. De fet, diumenge el Noja sumava els tres primers punts del campionat en vèncer l'Izarra a domicili per 2-3. Abans, els de Viadero havien caigut davant el Bilbao Athletic (2-1) i el Tudelano (2-3). Els reforços són bàsicament jugadors de la terra que bé van destacar als seus equips de Tercera, casos de Cabero (Rayo Cantabria) i Jorge (Escobedo); però també de jugadors de la zona que han tornat després d'experiències en d'altres grups de Segona B, com són Juan Fresno (Villanovense) o Juan Luís (Puertollano) o Iker Torre (La Roda). Imatge: El Diario Montañés.

Precisament Iker Torre, amb els seus 196 centímetres d'alçada serà un dels perills d'un equip que compta també amb Iván Zarandona (Lugo), o els ex de Badalona i Grama Jaime Bustillo i Dani Guerrero, que ha tornat a Espanya després del seu pas pel Kitchee de Jordi Tarrés. Un conjunt, el Noja, que es plantava en aquesta segona ronda després d'eliminar l'Amorebieta al darrer minut de la pròrroga (3-2) amb un gol de Gerardo Carrera (exTeruel) quan els cantàbrics jugaven amb 10 per l'expulsió de Resines al minut 53 de partit. El jove lateral serà baixa per sanció demà a l'Hospitalet, mentre que Iván Zarandona serà dubte, ja que dijous va ser titular amb la selecció de Guinea Equatorial, que va caure derrotada per 4-0 al Congo. Un equip, el Noja, que en els partits que porta disputats s'ha mostrat tou i poc concentrat en defensa, circumstància que l'Hospi hauria d'aprofitar sense perdre de vista el potencial ofensiu dels càntabres.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Sociedad Deportiva Noja
Dimecres, 19:30 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Copa del Rei - Segona eliminatòria (partit únic)

Possible onze del CE l'Hospitalet: Oliver, Julio Rico, Moussa, Valentín, Moyano, Manel, Ángel Sánchez, Pedro Bilbao, Corominas, Manga i Osado.

Possible onze de la SD Noja: Pablo, Juan Luís, Bustillo, Esnaola, Álvaro, Cabero, Nenu, Dani Guerrero, Ricky, Juan Fresno i Gerardo Carrera.

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón (Illes Balears).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada