9/9/12

Gols per reforçar sensacions | CE l'Hospitalet 4-0 València Mestalla

No ens enganyem. Per molta reflexió i anàlisi que molts cops pretenem fer, difícilment existeixi al futbol millor prova que els gols per definir la dinàmica d'un equip. Diumenge passat l'Hospi va millorar la imatge a Alcoi tot i tornar amb només un punt. Aquesta tarda, els homes de Miguel Álvarez han passat per sobre d'un tou València Mestalla i han convertit en gol les bones sensacions que l'equip havia transmès fa tot just set dies davant l'Alcoyano. Qüestió d'encert i que les coses vagin de cara; amb el marcador a favor des del minut 3, l'Hospi ha jugat còmode davant d'un equip que no ha renunciat a mirar la porteria de Craviotto i que ha fet concessions defensives que un Hospi tensionat ha sabut aprofitar. 3-0 al descans i festival d'ocasions en una segona part que hauria pogut deixar un resultat d'escàndol si no hagués estat per Felipe Ramos i pel desencert dels davanters riberencs. Doblet de Cirio, retorn amb gol de Juan Osado i, fins i tot, gol de Hammouch: el lateral dret de l'Hospi no marcava en partit oficial des del 5 d'abril del 2009, en un Hospi 6-0 Palamós a l'Estadi. Bona manera de començar una setmana on esperen Noja (Copa) i Orihuela (Lliga).

El partit s'ha posat de cara per un Hospi que ha saltat al camp amb les novetats de Pedraza, Aday i Pol d'inici a l'onze inicial en detriment de Manel, Manga i Moussa. I ben d'hora les coses se li han posat de cara als d'Álvarez, en una jugada de pressió a la sortida de pilota d'un Mestalla nerviós en què Pol Llonch ha recuperat l'esfèrica, ha assistit Cirio que s'ha plantat sol davant Felipe i li ha creuat la bola per fer pujar l'1-0 a l'electrònic (3'). El gol ha donat tranquil·litat a un Hospi plenament dominador de la pilota tot i que el Mestalla no ha renunciat a un estil de futbol menys matusser que d'altres equips. Poca efectivitat, però, pel quadre de Ventosa, que ha notat les baixes de Quintanilla i Carlos Delgado a l'eix de la defensa. Tampoc a dalt han estat encertats: Tano Bonnin ha rematat als núvols una pilota morta després d'un córner botat per Portu (22') i al següent minut l'arbitre ha anul·lat un gol al Choco Lozano per falta en atac, després que l'hondureny hagués rematat de cap una bona centrada de Salva Ruiz (23').

Han estat suficients dos avisos perquè l'Hospi tornés a engegar la maquinària i recuperés el control d'un partit que s'ha fet més notori amb el segon gol, després d'una preciosa combinació entre Hammouch i Corominas, paret del maresmenc amb el lateral, internada a l'àrea i rematada a boca de canó de Hammouch per situar el 2-0 i sumar el quart gol en set temporades amb la samarreta de l'Hospi (29'). El gol ha fet molt de mal a un Mestalla neguitós, destensionat al darrere i que ha estat tou en el marcatge. Complicat quan cal defensar una acció a pilota aturada d'un equip que les treballa com l'Hospi: falta picada per Corominas en línia de tres quarts, assistència de Manu Viale amb el cap i Osado, també amb la testa, pentinava per fer el tercer i celebrar amb un gol el seu redebut amb l'equip (33'). Bona part de feina feta per un Hospi que no abaixaria el pistó tot i l'ocasió de Choco a punt del descans en aprofitar un desajustament defensiu en una ràpida contra del filial.

A la represa, Ventosa ha donat entrada a Pedro Santos i a Àlex Cortell. Refresc en físic però més del mateix en idees. Poc o res. De fet, l'Hospi ha estat encara més dominador d'una segona part en què el Mestalla només ha provat Craviotto amb un xut de falta de Portu a tres minuts de final i el matx vist per sentència. Fins aleshores, s'han succeït les ocasions per un Hospi que ha buscat el quart gol amb insistència. Al 54, Aday Benítez culminava una acció individual amb un xut de mitjana distància creuada, i un minut després també participava d'una jugada trenada amb Coro d'iniciador, amb Aday i Moyano d'intermediaris i amb Osado, sol, perdonant el 4-0 (55'). De nou Aday provava sort amb un xut ras al 61 després d'una cavalcada de Cirio per banda esquerre, però es trobava amb l'estirada de Felipe per blocar la bola. Això, instants abans que Miguel Álvarez fes entrar Manel i Barranco per donar descans a Coro i a Pedraza (67').

No ha canviat la dinàmica d'un Hospi 'on fire', que ha tornat a acariciar el quart gol amb una rematada forçada de Barranco després d'una bona assistència de Moussa (78'). Millor premi ha obtingut la insistència i la rauxa de Valentín, que ha marxat per força i lluita dels rivals, ha habilitat Cirio que ha fet mitja volta i ha situat la bola, des de l'interior de la gran, lluny de l'abast de Felipe (80') per establir un 4-0 definitiu tot i les ocasions d'aquí al final del partit. A punt ha estat el Mestalla de fer-se el 5è gol si Felipe no hagués desviat la pilota després d'una bona centrada de Moussa. Tampoc Aday, després d'una deliciosa passada de Pol Llonch (que s'ha 'cascat' un partidàs), ha sabut resoldre picant un mà a mà que ha guanyat el porter valencianista quan la gent ja cantava el 5-0. Un públic que agraït l'esforç a l'equip amb una gran ovació de les que fan pinya entre afició i futbolistes.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Pol, Pedraza (Manel, 67'), Aday, Cirio, Corominas (Barranco, 67') i Osado (Moussa, 73').

VALÈNCIA MESTALLA: Felipe Ramos, Dalmau, Salva Ruiz, Arques, Tano, Portu, Manu Molina (Pedro Santos, 46'), Fede Cartabia (Cortell, 46'), Gayá (Danso, 58'), Dani Lucas i Choco.

Gols: 1-0 Cirio (3'); 2-0 Hammouch (29'); 3-0 Osado (33'); 4-0 Cirio (80').

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo (Navarra). Ha amonestat els locals Pedraza (12'), Corominas (33'), Osado (45') i Aday (56') i els visitants Portu (40'), Pedro Santos (68'), Choco (71') i Cortell (86').

Incidències: partit de la 3a jornada del grup 3 de Segona Divisió B disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 350 espectadors. Tarda assolellada i bona temperatura per la pràctica del futbol. Manga i Oliver han completat la convocatòria de l'Hospi.