30/9/12

Èpica i futbol. En riberenc | CE l'Hospitalet 3-2 Club Gimnàstic

Un altre capítol més per la deliciosa i apassionant dels Hospi-Nàstic. Al tens partit de maig del 1999, a l'emoció del gol de Roberto Navarro el 2003 i a la remuntada copera d'octubre de 2005, s'hi ha afegit avui l'èpica i el bon futbol de l'Hospi 3-2 Nàstic. Un dia en què l'Hospi ha hagut de superar les adversitats que suposaven un rival que s'ho jugava tot a una carta per evitar un relleu a la banqueta i, sobretot, pel que ha suposat fer front a tota una segona part davant el Nàstic amb un home menys per la injustíssima expulsió de Pol Llonch poc després de començar el segon temps. El dia en què David Corominas s'ha tornat a reivindicar demostrant la seva qualitat amb un gol i un golàs, i amb l'assistència del 2-1 que servia perquè Valentín Merchán s'estrenés com a golejador riberenc. Una nit perfecta, en què l'actuació 'dubtosa' del tinerfeny Pinto Herrera, curiosament, ha fet pinya entre equip i afició per sumar un triomf que torna a situar l'Hospi en zona de play-off, encara invicte després de sis partis i amb la moral pels núvols per les bones sensacions que, tarda rere tarda, els de Miguel Álvarez continuen transmetent. Situació oposada a la del Nàstic, on Kiko Ramírez ja seria història (se li hauria comunicat internament el seu acomiadament) després que l'equip mostrés un seguit de carències agreujades per la situació d'estrés que viuen els grana.

La història començava a escriure's amb un onze inicial que, per tercer partit consecutiu, repetiaels seus onze integrants en la seva totalitat. Onze homes que quan el partit tot just s'estava 'situant' rebien un cop dur en forma de gol. El Nàstic aprofitava una errada de concentració en defensa de l'Hospi i Ñoño, sol al segon pal, aprofitava per rematar de cap una pilota penjada i enviar la bola al fons de la xarxa sense que Craviotto ho pogués impedir (5'). Tirarem de tòpic per recordar que la grandesa d'un equip es mesura per com s'aixeca dels cops. L'Hospi s'ha aplicat la història i als tres minuts ha igualat el partit. Penal rigorós per mans d'Eugeni Valderrama dins l'àrea grana i David Corominas agafava la responsabilitat per llançar la pena màxima, transformar-la i empatar el partit (8'). El gol ha fet mal a un Nàstic que ha donat facilitats defensives, en gran part per culpa de l'agobiant pressió dels atacants riberencs. Ha estat, però, a pilota aturada que Juan Antonio Osado ha acariciat el 2-1: córner botat per Coro, rematada de cap de Pedraza i cabotada d'Osado que enviava la bola al travesser (19'). Llàstima.

No havia estat a la primera, però la pilota aturada tornaria a donar premi a un Hospi còmode, confiat i dominador. Minut 25, falta al cantó dret, línia de tres quarts; Corominas la pica amb cama dreta i Valentín Merchán arriba des del darrera per rematar de cap, de forma inapelable, al fons de la xarxa. Reacció confirmada i marcador capgirat. 2-1, minut 25. I hauria pogut ser pitjor pels de Kiko Ramírez, impotents davant el joc d'un Hospi que s'agradava. Abans d'arribar a la mitja hora Aday, enorme avui també, creuava de dreta a esquerra per situar-se la bola en posició de xut i disparar des de la frontal tot obligant Rubén Pérez a blocar en dos temps (29'). El Nàstic, desaparegut en combat, només duria perill en un bon llançament de falta, centrar però potent, d'Arriaga, que obligava Craviotto a lluir-se per evitar majors complicacions (36').

Després d'un bon primer temps, però, la sensació en clau riberenca és que faltava sentenciar per tenir més tranquil·litat. Però no hi comptàvem amb Pinto Herrera, l'àrbitre que es carregava la feina feta fins aleshores expulsant Pol Llonch per, segons ell, simular una caiguda a la frontal quan havia rebut l'impacte del jugador del Nàstic. Era el minut 53 i quedava un món per davant. O dos. La primera reacció, de Miguel Álvarez, era treure Osado del camp per posar-hi Manel. Contenció per minimitzar les envestides d'un Nàstic intens en els minuts posteriors a l'expulsió amb una rematada de cap de David Haro desviada després d'una mala sortida de Craviotto (56') i un xut llunyà d'Eugeni que blocava el meta lleidatà (60'); però que és diluiria amb el pas de la segona meitat. També De la Espada acariciaria el gol amb un xut excessivament creuat a manca d'un quart d'hora pel final del partit.

Álvarez va donar entrada també a Bacari i Manga per oxigenar l'atac riberenc; amb el mataroní, l'Hospi guanyava presència a l'hora d'aguantar la pilota i la jugada li va sortir bé, al míster hospitalenc. De fet, una cavalcada de Bacari plena de força i habilitat es resolia amb un xut massa fort que es perdia per sobre del travesser però que seria l'antesala del 3-1 que duria el deliri a l'Estadi, després que Valentín cedís la bola a Coro en línia de tres quarts i el maresmenc celebrés els seus 27 anys amb un batzac potent i col·locat que deixaria bocabadat Rubén Pérez (82'). Un 3-1 que calmava els cors riberencs... durant dos minuts, els que va trigar Arriaga a dur de nou la incertesa al marcador amb una diana massa fàcil (84'). El Nàstic, però, va jugar amb massa tensió un tram final on l'Hospi hauria pogut sentenciar amb dues accions d'Aday que el de Sentmenat no va saber resoldre amb encert.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Pol, Marc Pedraza (Manga, 79'), Corominas, Cirio (Bacari, 63'), Aday i Osado (Manel, 56').

CLUB GIMNÀSTIC: Rubén Pérez, Ñoño, Fran Vélez, Alberto Benito, Aleix Coch, Rodri, Eugeni, Aarón Bueno (Calderón, 58'), Quintana (David Haro, 46'), Arriaga i Jon Uriarte (De la Espada, 66').

Gols: 0-1 Ñoño (5'); 1-1 Corominas (8', penal); 2-1 Valentín (25'); 3-1 Corominas (82'); 3-2 Arriaga (84').

Àrbitre: David Jesús Pinto Herrera (Tenerife). Ha amonestat els locals Hammouch (39'), Pedraza (53'), Aday (66'), Bacari (83'), Craviotto (86') i Manga (92') i els visitants Eugeni (7'), Arriaga (66'), Rodri (69') i Fran Vélez (78'). Ha expulsat el riberenc Pol Llonch per doble groga (33' i 52').

Incidències: partit corresponent a la 7a jornada del campionat del grup 3 del campionat de Lliga de Segona Divisió B, disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. Presència d'aproximadament un centenar d'aficionats del Nàstic. Tarda fresca i ennuvolada a la ciutat de l'Hospitalet. Julio Rico i Oliver han completat la convocatòria de l'Hospi.