17/1/16

#FutboLH | Resum 16 i 17 de gener

Victòria amb un punt d'èpica la que va aconseguir el Gornal dissabte al Sagnier. Els de Javi Santisteban van sumar tres punts importants per fugir de la zona baixa després d'una primera meitat en què s'haurien pogut avançar en el marcador si el porter dle Prat B, Roger Cabezas, no li hagués aturat un penal a David. A la represa, a més, les coses van començar malament pels vermells, ja que als tres minuts Alejandro Royuela introduïa la bola al fons de la seva porteria (48'). El Gornal, però, va saber reaccionar i un cop superada l'hora de partit va girar la truita en quatre minuts: Felip Sáez va establir l'1-1 provisional (65') i poc després Álex Pérez avançava els riberencs (69'). L'afegit del partit encara duria moviment, ja que Juan Alarcón era expulsat i deixava el Gornal amb 10; un Gornal que salvaria la victòria en l'últim instant gràcies al penal que va aturar Cristian just abans que l'àrbitre xiulés el final (vídeo de Regional Fútbol). Amb aquest marcador puja fins la desena posició amb 23 punts, dos més que la Unificación Bellvitge. Els de José Moreno no van passar de l'empat sense gols a casa davant d'un dels favorits a l'ascens com el Marianao Poblet i, a més, van desaprofitar mitja hora de superioritat numèrica per l'expulsió del visitant Dani Amante. La Uni té 21 punts i ocupa la catorzena plaça.

Diumenge era el torn d'un Can Pi que tancava una primera volta amb un regust un punt amarg. Els quadribarrats veien frenada la seva marxa per l'efectivitat d'un Pastrana que va fer un bon primer temps i que s'avançava al Municipal amb un 0-2 que posava les coses complicades als hospitalencs: Xavi Martín feia el primer en aprofitar un servei de cantonada (14') i Gironès anotava el segon després de recollir un refús del porter local després d'un xut que ell mateix havia fet (27'). El Can Pi havia disposat d'un pal d'Héctor en la primera acció del partit i, curiosament, va ser en la darrera opció del primer temps que Borja Arribas va retornar el Can Pi al matx amb un golàs que retallava distàncies. Al segon temps, domini del Can Pi i perillosos contracops d'un Pastrana que va estar mancat de definició a l'hora de tancar els contraatacs. No va perdonar, en canvi, novament Borja, que al minut 67 situava un 2-2 que no s'acabaria movent i que manté els de Sánchez Presa líders però, ara mateix, amb quatre punts més que l'APA Poble Sec.

Unificació Ciutat Meridiana 1-3 PUBILLA CASAS
El Pubilla Casas recupera la segona posició després que dissabte el Catalònia caigués derrotat al camp del Dinàmic Batlló i que l'endemà els riberencs fessin la feina al Torrent del Bosc. Els de Manuel Díaz, però, haurien d'esperar al segon temps per enllestir l'onzè triomf del curs ja que no va ser fins el minut 51 que Saúl Almodóvar avançaria els riberencs (0-1). 5 minuts després, però, els meridianos igualaven l'encontre, una situació que va romandre fins que tot just després de superar l'hora de partit Silvestre va tornar a avançar el quadre hospitalenc (61'). Joan Ureña, al minut 67, sentenciava amb l'1-3 definitiu que eleva el Pubilla fins els 35 punts, un més que el tercer classificat.

Inter Pomar 3-2 SANTA EULÀLIA
Un pèssim inici va condemnar els de Miki Rodríguez a la segona derrota consecutiva, un fet que els allunya d'una segona posició que tenien a tocar després del fantàstic novembre i desembre realitzat. Un triplet del local Carlos Cañizares situava, al minut 25, un clar 3-0 que posava les coses coll amunt per al Santa. Ricky Pascual va fer el 3-1 abans del descans però l'expulsió de David Rodríguez a mitja hora del final va tornar a complicar la tasca als hospitalencs, que tan sols van poder anotar a les acaballes del matx mitjançant Ibarra (90'). El Santa Eulàlia és ara vuitè amb 26 punts.

Imatge: FutCat Baix Llobregat
Terlenka 0-1 CAN BUXERES
Castillo
(Crònica FutCat Baix Llobregat)

Almeda 3-1 HOSPITALENSE
Sisena derrota consecutiva d'un Hospitalense que ben a poc a poc s'apropa a la zona perillosa de la classificació. I això que els de Murillo van avançar-se ben aviat amb un gol d'Èric Caraltó al minut 4 però just abans d'arribar al descans l'Almeda va igualar el partit (44'). No va ser fins els últims 20 minuts que els cornellanencs van completar la remuntada amb gols de Sisamón i Manuel Elo, que deixen l'Hospitalense clavat amb 20 punts però ja en tretzena posició.