Etiquetes

2/1/16

#2BG3 | FC Barcelona B 0-1 CD Olímpic

-> L'Olímpic abandona provisionalment la zona de descens gràcies a la victòria davant d'un Barcelona B tremendament desencertat de cara a porta i molest amb l'actuació arbitral.
-> Cinquena derrota a casa dels de Gerard López aquest curs... i quart triomf a domicili dels valencians.
-> Els de Guille Fernández en fan prou amb un gol d'Edu Rifaterra per estrenar el 2016 amb un somriure. El capità de l'Olímpic, amb 41 anys i 111 dies, es converteix en el futbolista més veterà que marca a Segona B.
-> RODA DE PREMSA de Gerard López, entrenador del Barcelona B

FITXA TÈCNICA

FC BARCELONA B: Ortolá, Juste (Campins, 55'), Quinti, Ros (Kaptoum, 55'), Costa, Samper, Gumbau, Cámara, Aitor (Babunski, 71'), Maxi i Aleñá.

CD OLÍMPIC: Diego, Alexis, Arthur, Berna, Mendoza, Polaco (Vaquero, 23'), Rifaterra (Dani Gómez, 81'), Cifo (Víctor, 68'), Luismi, Javi Navarro i Samu.

Gol: 0-1 Rifaterra (27').

Àrbitre: Juan Luís Pulido Santana (las Palmas). Ha amonestat els locals Quinti i Aitor i els visitants Rifaterra, Arthur, Vaquero i Samu.

Incidències: partit corresponent a la jornada 19 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Miniestadi del FC Barcelona davant de 681 espectadors. Vespre fresc. Al Barcelona B, Ondoa i Enguene han completat la convocatoria; a l’Olímpic ho han fet Boison i Lander.


Coses de la Segona B i de l'eficiència de cara a porta. Quant al còmput d'ocasions el filial blaugrana ha estat sensiblement millor a l'Olímpic, però han estat els valencians els que n'han fet prou amb un xut des de la frontal del capi Edu Rifaterra per estrenar el nou any amb un triomf valuosíssim al Miniestadi. Reconeixia Gerard López, tècnic local, que el seu equip necessitava més fiabilitat a casa: els blaugrana han perdut cinc dels deu partits que han jugat enguany com a locals, una balanç preocupant per un equip a qui se li exigeix ser a la part alta de la Lliga però que, una setmana més, vagarà per la zona vermella, la del descens al pou de la Tercera Divisió. Cert és que el Barcelona B ha tingut més presència ofensiva que en d'altres partits, potser també perquè la inèrcia del partit amb l'avantatge visitant ho ha permès, però un dia més els davanters blaugrana no han estat encertats. Tampoc hi ha contribuït l'arbitratge, però.

Un partit que ha estat prou igualat fins que l'Olímpic s'ha avançat. Javi Navarro ha provat fortuna amb un xut ras que ha blocat Ortolá (14') i la resposta del blaugrana, per partida doble (Aleñá als 18' i Aitor als 20'), ha trobat resposta en un Diego que ha estat un dels homes més destacats del quadre de la Costera. L'Olímpic ha patit un contratemps important en forma de lesió de Polaco, just el dia que el de Jerez tornava a la que va ser casa seva fa un grapat d'anys; Vaquero l'ha substituït i poc després l'equip xativí ha canviat el gest contrariat per un d'alegria: pilota a la frontal que Rifaterra enganxa de primeres per enviar-la al fons de la xarxa, lluny de l'abast d'Ortolá (27'). El filial ha intensificat el domini, amb Maxi i Aleñá especialment actius, però curiosament ha estat l'Olímpic qui hauria pogut gairebé sentenciar el matx si Javi Navarro hagués ajustat millor la rematada després d'una bona centrada de Cifo (34'). El primer temps ha acabat amb polèmica, ja que una caiguda d'Aitor dins l'àrea visitant ha estat sancionada per Juan Luís Pulido Santana, àrbitre del partit, amb groga per a l'atacant barcelonista (45').

A la represa la sensació de domini dels homes de Gerard López ha estat encara més evident però el seguit d'ocasions de gol de què ha disposat el filial ha topat amb el porter Diego, amb la fusta o amb, novament, el desencert arbitral. Gumbau ha estat a punt d'empatar al minut 47 però el seu xut ha marxat massa creuat. Gerard ha cremat naus i ha fet entrar primer Kaptoum i Campins i, més tard, el macedonià Babunski. La sort, però, no ha canviat: ja dins el darrer quart d'hora del partit l'àrbitre ha invalidat un gol aparentment legal de Juan Cámara (76') i instants després el juvenil Carles Aleñá ha estavellat la pilota al pal (79'). Només al final, i ja amb el Barcelona B buscant desesperadament el gol de l'empat, l'Olímpic ha pogut respirar amb un parell de contracops que Samu no ha sabut resoldre. Patiment amb sabor a glòria, pels valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada