29/11/15

White Sunday | CD Llosetense 0-1 CE l'Hospitalet

-> Un Hospi efectiu reneix a Lloseta i assoleix els 20 punts gràcies a un gran gol de Raúl Torres.
-> Els riberencs es mostren seriosos al darrere en un partit intens i complicat i sumen el quart triomf a domicili aquesta temporada.
-> ESCOLTA la roda de premsa de Martí Cifuentes, tècnic de l'Hospi.
-> RODA DE PREMSA de Nico López, entrenador de l'Atlètic Balears.
-> GALERIA DE FOTOS del Llosetense 0-1 l'Hospitalet.

CD LLOSETENSE: Mingo, Campins (Regis, 75'), Javi Ramos, Mairata, Lirola, Pedro Capó, Bernat, Nico, Héctor (Gálvez, 68'), Aitor Pons i Jaume Pol (Bibi, 55').

CE L'HOSPITALET: Aulestia, Dani Fernández, Castell, Aleix, Savall, Miki Muñoz, Ton Alcover, Guzmán (Sierra, 82'), David López (Boris, 62'), Raúl Torres i Collado (Ruibal, 75').

Gol: 0-1 Raúl Torres (33').

Àrbitre: Antonio Santos Pargaña (Andalusia). Ha amonestat els visitants Ton Alcover, Castell, Dani Fernández i Miki Muñoz.

Incidències: partit corresponent a la jornada 15 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a Es Puig davant d'uns 700 espectadors. La medallista olímpica Brigitte Yagüe ha realitzat el servei d'honor. Matí assolellat a Lloseta. Puerto i Andrés han completat la convocatòria de l'Hospi; Pep Mas i Guille Lara ho han fet al Llosetense.

Hi ha vegades, al futbol i a la vida, on l'estètica no ho és tot. De fet, a vegades no és ni tan sols important. Perquè, de vegades, la fi justifica els mitjans i els mitjans els condicionen contextos concrets. Ni avui era dia per jugar bonic ni Lloseta i el Llosetense eren lloc i rival per lluir floritures. Més després de la sagnant derrota a Sant Adrià l'Hospi havia de lluir caràcter en un escenari complicat davant d'un oponent orgullós. I ho ha aconseguit amb un "0-1 i cap a casa" que té gust de glòria. Pel com, pel quan, per l'on... L'Hospi ha aprofitat una badada del Llosetense, que ha estat més de 10 minuts amb un futbolista atès a la banda, per generar l'acció de l'únic gol (un senyor gol) del partit, obra d'un Raúl Torres que s'ha convertit en artífex d'una nova victòria forana. A l'Hospi li prova Mallorca (Santanyí va ser un punt d'inflexió important) i s'aferra al bon paper (en general) a domicili per continuar amb aquesta dinàmica d'altibaixos que, almenys durant set dies, serà a l'alça després dels tres punts d'Es Puig.

L'escenari, reduït i de superfície poc regular, condicionava un onze amb algunes novetats. Sorprenia dissabte l'absència de la convocatòria de David Medina i sobtava, l'endemà, veure com Guillem Castell ocupava el carril esquerre en detriment de Sierra, suplent. A la punta d'atac, els centímetres de Collado asseien Boris en una banqueta amb revulsius eminentment ofensius, completada per Puerto i Aitor Ruibal. Es preveia un partit figuradament llarg i intens i el guió no ha variat massa. Molt de girar coll i alçar el cap per despenjar pilotes i refusar passades llargues. Ha patit l'Hospi en banda esquerra, pel bon paper de Xesc Campins i d'Héctor Escrich, qui ha estat a punt de complicar la vida a Aulestia amb una centrada enverinada (2'). La resposta riberenca ha corregut a càrrec de Guillem Castell, que ha fet una bona incoporació ofensiva però que ha rematat fora quan ja encarava Mingo (6'). Després d'un nou intent d'Héctor (12'), el Llosetense ha perdonat l'1-0 en l'acció més clara del primer temps, ja que Jaume Pol no ha connectat correctament la centrada d'Héctor (22'). Poc després, un xoc entre Dani Fernández i Jaume Pol ha acabat amb tots dos futbolistes atesos a la banda; el lateral de l'Hospi ha tornat cinc minuts després i el punta del Llosetense, uns 12 minuts després. Massa temps en inferioritat per un Llosetense que ha encaixat el gol en aquest interval de temps: passada de Dani Fernández, control fantàstic de Raúl Torres dins l'àrea local i rematada sense deixar-la caure que sorprèn Mingo i serveix per establir el 0-1 (33'). No havia hagut de fer gran cosa l'Hospi per manar i conduir el partit cap al descans sense cap ensurt destacable.

A la represa i sense canvis, el Llosetense ha exercit de tímid dominador, més aviat per la inèrcia pròpia del resultat. L'Hospi ha reforçat la trama defensiva sense renunciar a llançar alguna contra matadora; en aquest sentit, Raúl Torres ha estat a punt de repetir diana i estalviar patiments a l'Hospi, però el seu xut ha marxat massa creuat (53'). Afortunadament, el domini dels homes de Nico López ha estat estèril, amb poca claredat d'idees els canvis no han dut cap embranzida al quadre del Raiguer, especialment espès a l'hora de finalitzar les seves accions. De fet, ha estat l'Hospi ja dins el darrer quart d'hora del partit qui ha acariciat el gol en diverses ocasions. Primer Ruibal ha topat amb Mingo en un mà a mà (77') i ja a tocar del minut 90 Ton Alcover ha perdonat la sentència en una nova bona intervenció del porter llosetí. Cert és, però, que el local Bibi ha dut l'ai als cors riberencs amb un xut des de l'interior de l'àrea que ha picat la xarxa lateral de la porteria d'Aulestia (85'). Tot i els intents, el Llosetense deixava escapar tres punts importants en la seva lluita per la permanència, un objectiu que l'Hospi té, gairebé, al 50% després de tres punts suats, gairebé agònics.