8/11/15

Patapam! | FC Barcelona B 0-1 CD Llosetense

-> El Llosetense fa saltar la banca i aconsegueix el seu primer triomf a Segona Divisió B en vèncer el Barcelona B a domicili (0-1).
-> Els homes de Nico López, que han fet un partit més que seriós, han aprofitat una de les poques ocasions que han tingut per fer història i tornar a creure en la permanència.
-> El Barcelona B, negat en atac, continua més a prop de la zona vermella que no pas del playoff d'ascens. Segona derrota al Mini pels de Gerard López.
-> RODA DE PREMSA de Nico López, tècnic del Llosetense.
-> GALERIA DE FOTOS del Barcelona B 0-1 Llosetense.

FC BARCELONA B: Ortolá, Palencia (Campins, 63'), Grimaldo, Costa (Enguene, 73'), Tarín, Ros, Kaptoum, Babunski (Aleñá, 43'), Aitor, Maxi i Dongou.

CD LLOSETENSE: Mingo, Junior (Capó, 76'), Javi Ramos, Mairata, Rigo, Cristian, Bernat, Héctor, Pep Biel (Regis, 81'), Nico i Aitor Pons (Jaume Pol, 86').

Gol: 0-1 Nico (65').

Àrbitre: Eduardo García Ballesteros (la Rioja). Ha amonestat el local Aitor i els visitants Javi Ramos i Regis.

Incidències: partit corresponent a la jornada 12 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Miniestadi del FC Barcelona davant de 1.561 espectadors. Matí assolellat. Godswill i Ondoa han completat la convocatòria dels blaugrana; al Llosetense ho han fet Guille Lara i Lirola.

Quan al futbol ets neutral (més o menys), tot cobra sentit en partit com el d'avui a Barcelona. Els romàntics del futbol sempre tendim a alinear-nos al costat de l'equip més modest, per classificació o per pressupost. No tot és guanyar títols al món de l'esport, ni ho són els èxits constants a la vida; molts cops les petites recompenses, les satisfaccions inesperades, són el que dóna sentit al treball (sovint fosc) que fem dia rere dia. Potser el Llosetense acabarà baixant a Tercera, com recordava al final del partit un aficionat blaugrana amb mal perdre, però els del Raiguer marcaran amb lletres d'or aquest 8 de novembre de 2015, el dia del primer triomf a Segona Divisió B. I no ho han fet sols: aproximadament un centenar d'aficionats han acompanyat els blancs en un matí històric i de justícia futbolística. Avui els de Nico López han trobat el premi que tan havien merescut des que el mes d'agost van rebre el Mestalla a Es Puig; un gol d'un altre Nico, Baleani, serveix per augmentar de dos a cinc el compte de punts. Res destacable pels habituats als luxes, però tot un èxit per als que creuen (i saben), que la lluita és tan sols la del següent diumenge.

Evidentment que els del Raiguer han hagut de patir per obtenir un botí tan preuat, però el cert és que tot i el domini (aclaparador en certes fases) el Barcelona B tampoc no ha gaudit d'una xifra exagerada d'ocasions de gols. Els de Gerard López sabien que havien de ser pacients davant d'un equip que acumularia molts homes al darrere i que prendria ben pocs riscos. Així, Dongou hauria pogut avançar els blaugrana en una rematada creuada que Mingo ha desviat amb una bona intervenció (8'); avui el meta llosetí s'ha tret l'espina de la desgraciada actuació de fa set dies i ha contribuït de forma decisiva a l'èxit dels mallorquins. Ha estat la primera de les dues ocasions de gol clares dels barcelonistes al primers temps; a tocar del descans ha estat Aitor Cantalapiedra qui ha xutat fora amb tot a favor (40'). Quant al Llosetense, el balanç atacant s'ha limitat a dos xuts llunyans d'Héctor i d'Aitor Pons; el d'Alaior ha estat un autèntic corcó fins que ha estat substituït al minut 86 i no ha deixat de pressionar durant tot el partit per bé que Nico López, avui sancionat a la grada, era més aviat partidari de dosificar el seu esforç tot preveient un partit llarg.

Amb mitja feina feta, calia que els llosetins aguantessin el tipus en una segona part que, fins ara, s'havia demostrat com el seu gran taló d'Aquil·les. Han començat avisant amb un xut des de la frontal d'Aitor que ha blocat sense complicacions Ortolá. El Barcelona B tenia la pilota però ha estat creuar l'hora de partit i cinc minuts de bon futbol i confiança del Llosetense han acabat desnivellant la balança del cantó balear. Perquè Javi Ramos ja havia avisat amb un xut creuat que marxaria a córner (61') just abans que Mingo fos providencial per salvar, a la contra, un mà a mà davant Cantalapiedra (62'). Semblava que alguna cosa havia de canviar en l'habitualment tràgic desenllaç dels llosetins: contracop dirigit per Aitor Pons, passada cap a Nico Baleani i xut ajustat de l'ex del Mallorca B per desfermar l'eufòria a la gespa, a la banqueta i a les graderies del Mini (65'). Calia resistir com fins aleshores i el cert és que, vist el balanç de perill, el 0-2 encara va estar més a prop que no pas l'empat d'un Barcelona B capcot, que s'afartaria de penjar pilotes a l'àrea però que només sabria rematar-ne una, mitjançant Aleñá, amb un cop de cap fluixet que blocaria Mingo, que ha acabat el partit amb problemes físics. Com dèiem, ha estat Héctor Escrich qui hauria pogut posar el llacet al partit, ja dins dels exagerats cinc minuts d'afegit, amb una xut que duia molta mala llet i que ha obligat Ortolá a volar per salvar la diana (93'). Al final, amb més patiment pel marcador que no pas per sensacions del rival, el Llosetense podia celebrar el seu primer triomf a la categoria de bronze, una passa més per fer més gran la història d'un dels clubs més antics de l'illa de Mallorca.