8/11/15

Estrategues | UE Cornellà 0-1 CE l'Hospitalet

-> Un gol de cap de Dani Fernández dóna tres punts vitals a l'Hospi al sempre difícil camp del Cornellà.
-> Els riberencs perdonen al primer temps però tiren d'efectivitat per desnivellar el partit al seu favor a les acaballes del matx.
-> Tercera victòria com a visitant d'un Hospi que ja ha sumat més punts lluny de l'Estadi (nou en total) que no pas a casa (8 de 18 possibles).
-> RODA DE PREMSA de Martí Cifuentes, tècnic de l’Hospi.
-> RODA DE PREMSA de Jordi Roger, tècnic del Cornellà.
-> GALERIA DE FOTOS del Cornellà 0-1 Hospi.

UE CORNELLÀ: Marcos, Pere (Joel, 77'), Ñoño, Borja, Uche, David, Gómez (Masqué, 85), Xemi, Fran Piera, Pep (Óscar Muñoz, 65') i Enric.

CE L’HOSPITALET: Aulestia, Dani Fernández, Sierra, Aleix (Miki Muñoz, 57'), Savall, Medina, Ton Alcover, Raúl Torres (David López, 65'), Puerto (Boris, 75'), Guzmán i Ruibal.

Gol: 0-1 Dani Fernández (84').

Àrbitre: Fernando Bueno Prieto (Madrid). Ha amonestat el local i Pep i el visitant Medina. Ha expulsat el local Joel (93').

Incidències: partit corresponent a la jornada 12 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Nou Municipal de Cornellà davant d’uns 800 espectadors amb presència d’afició de l’Hospi. Castell i Andrés han completat la convocatòria del CE l’Hospitalet.

L'Hospi havia preparat a consciència un partit diferent, per context, com era el d'aquest vespre a Cornellà. Resultat en mà, és difícil posar-li algun però consistent a un equip que ha fet bona feina i que d'alguna manera s'ha espolsat el mal paper ofert set dies abans a casa davant l'Olímpic. L'Hospitalet ha sumat en territori verd el seu tercer triomf a domicili del curs i s'instal·la en zona còmoda, cinc punts per sobre de les referències de perill després d'executar el seu rival d'avui amb una de les armes més temudes dels cornellanencs: la pilota aturada. Una falta deliciosament executada per Ton Alcover i rematada al segon pal, amb el cap, per Dani Fernández a sis minuts del final definia una de les poques ocasions dels riberencs en un segon temps de paciència. Tres punts d'or per recuperar crèdit de cara al tram final d'un 2015 que presenta clients propicis per sumar punts, guanyar posicions i, sobretot, disposar d'un bon matalàs de punts per quan arribi el cru hivern.

L'entrada a l'onze de Raúl Torres en el lloc de David López ha estat la nota destacada de la prèvia d'un partit que, com era d'esperar, ha començat intens, elèctric. I probablement el Cornellà hagi quedat descol·locat per l'ambició d'un Hospi que ben aviat s'hauria pogut avançar al marcador després d'un mal refús d'Uche, que ha habilitat Aitor Ruibal per bé que el davanter riberenc ha enviat massa alt el seu xut quan era tot sol davant Marcos (3'). Primer minuts bojos a totes dues àrees, ja que un minut després ha estat Xemi qui ha dut l'ai al cor de l'afició riberenca amb un xut ras des de la frontal que ha picat el pal dret d'Aulestia abans de passejar-se per sobre la línia. L'Hospi, però, no s'ha acovardit i ha respost amb una doble ocasió: Marcos ha impedit el gol de Ton Alcover en un gran xut de falta i en l'acció posterior, un xut David Medina a la sortida d'un córner no ha acabat dins pels pèls (10'). Era normal que el ritme decaigués amb el pas dels minuts i que el Cornellà guanyés presència ofensiva. De fet, els verds s'han fet un fart de perdonar al darrer quart d'hora del primer temps amb Oinatz Aulestia com a protagonista principal: el meta basc ha tret dues ocasions clamoroses en poc més de dos minuts generades primer per Fran Piera (31') i després per Enric Gallego (32'). L'Hospi també ha tingut la seva opció amb una piconada de Guzmán que entre Marcos i el pal han impedit acabar dins (37') i Enric ha perdonat amb una rematada de cap abans del descans que hauria pogut significar l'1-0.

A la represa, decoració pastada amb una ocasió llançada a la brossa pel killer verd, que en un contracop ha fet el més difícil i quan ja s'havia desfet d'Aulestia ha enviat el xut als núvols (48'). No ha estat un gran segon temps ni s'han vist grans ocasions de gols, especialment arran de l'acció en què Aleix Coch s'ha lesionat: el defensa tarragoní s'ha endut un cop del rival al coll, ha caigut a terra i ha hagut de ser evaquat del camp en llitera direcció a l'hospital per tal que li fessin les proves pertinents (65'). La lesió del '4' riberenc, substituït per Miki Muñoz, ha refredat un partit que ha caigut en intensitat. Cifuentes ha fet entrar David López primer i Boris, que debutava a la Lliga, a quinze minuts del final. Amb dos referents atacants sobre la gespa però a pilota aturada ha arribat l'únic gol del partit: falta en línia de tres quarts executada per Ton Alcover i rematada amb el camp (i una mica amb l'ànima, també) d'un Dani Fernández que es convertia en golejador i heroi de l'Hospi, en l'autor del 0-1 (84'). L'Hospi aguantaria prou bé l'avantatge en un final de partit tens que ha acabat amb el local Joel i amb el preparador físic de l'Hospi, Aitor Ramos, expulsats. Fins i tot els verds han reclamat un penal dins l'àrea riberenca per unes possibles mans de Guzmán, potser més fruit de la impotència per la derrota que no pas de la realitat. Una realitat que dibuixava el cinquè triomf riberenc en el que portem de Lliga; 17 punts per tornar a respirar i tornar a disposar d'una bona opció diumenge vinent (12:00 hores) per obrir escletxa respecte la zona de descens.