Etiquetes

9/10/14

Toca recuperar | València Mestalla - CE l'Hospitalet (divendres, 19:00)

Agafat al tòpic, en roda de premsa minuts després de perdre contra l'Hércules diumenge passat, Kiko Ramírez mirava ja cap al futur i reconeixia que a Paterna caldria guanyar el que s'havia perdut a casa. Una evidència, però també una realitat. Més enllà de la bona feina que van dur a terme els de Pacheta, els riberencs no van estar encertats i no van acabar de transmetre la sensació real de poder empatar el partit més amb la salvetat d'alguna acció aïllada. Va faltar l'empenta i la continuïtat de les segones meitats contra Villarreal, Badalona o Atlètic. Aquest esperit és el que el tècnic tarragoní vol recuperar demà (19:00 hores) a l'Antonio Puchades de Paterna, on l'espera un València Mestalla que amb només tres punts menys que els riberencs a la classificació arriba realment necessitat de tallar una mala ratxa que ja dura cinc partits. Dos punts de quinze possibles deixen el jove filial valencianista en penúltima posició, només per davant del Villarreal B per una qüestió de millor diferència de gols general. Cinc jornades sense guanyar han fet encendre algun llum d'alarma a València, un factor que converteix el filial en un rival encara més perillós.

Amb una mitjana d'edat de 20 anys i 5 mesos, Curro Torres (Ahlen, Alemanya, 1976) segueix al capdavant del que s'ha convertit en l'equip més jove del grup 3 de Segona Divisió B. Descens en el promig d'edats però també quant a l'experiència del bloc de què disposa el tècnic valencianista. I és que l'aposta pels fitxatges contrastats de l'any passat s'ha vist modificada per la confiança en el bloc del Juvenil A que l'any passat entrenava el 'Pipo' Baraja. Rejoveniment que llasta l'equip en situacions puntuals; un únic triomf en set jornades (contra l'Eldense, 1-0 i a Mestalla) deixen l'equip en penúltima posició per bé que a València ja estan acostumats a inicis no massa brillants. De fet, des que van retornar a Segona B (2011), l'equip mai ha acabat amb el mateix entrenador que va començar la temporada. Cal dir, però, que les baixes tampoc han ajudat a aportar solidesa a l'equip: un dels veterans, Jorge Muñoz, ha desaparegut de les convocatòries després de la primera jornada a Palma, el davanter Dani Ramírez (Real Madrid C) no ha aportat encara el que els tècnics esperen d'ell i, per acabar-ho d'adobar, la lesió de Carlos Akapo diumenge passat agreuja la situació del quadre che.

Imatge: Judit Andreu / UE Sant Andreu
El lateral equatoguineà té afectat el seu genoll dret i estarà de baixa fins l'any 2015, de manera que l'opció més probable és que Torres aposti pel camerunès Serge Leuko a l'hora de cobrir aquesta baixa. Per contra, el tècnic del Mestalla comptaria per primer cop amb Robert Ibáñez, jugador del filial que porta treballant amb el Primer Equip tota la temporada; l'absència de jornada a Primera aquest cap de setmana, però, provoca que Robert pugui jugar amb el Mestalla demà a Paterna. L'altra bona notícia és el retorn d'Alberto, central cedit pel Tenerife i que diumenge a Sant Andreu va complir un partit de sanció. El filial buscarà la segona victòria com a local després de dues derrotes seguides davant l'Olímpic i el Nàstic, aquesta a última hora per culpa d'un gol de Rocha. De fet, les quatre derrotes de l'equip han estat per la mínima. Amb tres gols, Àlex López és el màxim golejador d'un equip que, amb cinc dianes, és el segon menys golejador del grup 3. L'altra dada és "l'agressivitat" dels valencians, que amb 28 targetes grogues són l'equip més amonestat de la Lliga. I evidentment, el retrobament d'Iban Salvador amb el 'seu' Hospi suposa la dada emotiva d'un enfrontament entre tots equips amb certa necessitat de puntuar.

Per la seva banda l'Hospi ha afrontat una setmana més curta del que és habitual amb només tres sessions preparatòries abans de viatjar demà mateix cap a València. L'equip ha treballat conscient que el de demà no serà un partit fàcil tot i la classificació del rival. Kiko Ramírez ha afirmat que el Mestalla és un equip jove i perillós alhora que reconeixia que el fet que el partit es jugui divendres i sobre una bona superfície de joc li "anirà bé a l'equip per preparar millor el partit de Copa davant l'Izarra". Amb tot, el Mestalla és ara per ara l'únic nom al cap d'una plantilla que voldrà recuperar els tres punts perduts contra l'Hércules. Després de la darrera sessió d'entrenament Kiko Ramírez ha anunciat la llista de convocats. Viatjaran 19 homes amb els baixes ja conegudes de Lucas del Campo (operat dimarts) i José Rodríguez. S'hi afegeix la d'Iván Carril, que pateix un esquinç de genoll lleu i no serà de la partida. Per contra, la gran novetat és la d'un Miguel Ángel Luque que torna a una llista de convocats després de cinc absències. Amb tot, es fa complicat el seu concurs a Paterna pel fet que acaba de sortir d'una lesió delicada. La resta de jugadors estan en perfectes condicions.

VALÈNCIA MESTALLA - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Divendres, 10 d'octubre - 19:00 hores - Estadi Antonio Puchades
Jornada 8 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B
Els precedents

Possible onze del Mestalla: Jaume, Leuko, Salva Ruiz, Tendillo, Alberto, Wilfried Zahibo, Fernando Cano, Robert Ibáñez, Àlex López, Nacho Gil i Iban Salvador.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix Coch, Agustín, Alcaraz, Álex, Morgado, David Haro, Rubén Carreras i Nano.

Àrbitre: Iván González González (Illes Balears).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada