Etiquetes

31/10/14

#2bg3 | Prèvia de l'11a jornada

Abans de passar al partit destacat d'aquesta 11a jornada, cal recordar que dimecres hi va haver futbol #2bg3, ja que el Badalona i el Villarreal B van acabar el partit suspès el passat 28 de setembre al minut 30 i sense gols al marcador. Els de Manolo González van tornar a confiar-ho tot al factor Pomar i arriben als 18 punts gràcies als gols d'Óscar Sierra i Abraham, que van convertir gairebé en anècdota l'estrena golejadora del groguet David Cubillas. El filial segueix en descens. Badalona 2-1 Villarreal B (Crònica Badalona / Crònica Villarreal). Els de Paco López, doncs, estaran relativament pendents del que pugui passar diumenge (12:00 hores) a Son Malferit en un duel que comença a tenir cert tint de dramatisme. Cara a cara, un Atlètic Balears que ocupa el darrer lloc a la classificació i que encara no ha guanyat cap partit com a local... i un Alcoyano que tot i la victòria de diumenge contra el Badalona encara ronda la zona de perill i que tampoc s'ha estrenat lluny del Collao. Amb Nico López amb el lloc assegurat, qui sap si una no-victòria a Palma podria tornar a complicar el futur del granadí Óscar Cano a la banqueta alcoiana?

Sorprèn, en comparativa, l'inici de dos Atlètics (el 13-14 i l'actual) que no difereixen tant en plantilla com indica la classificació: a aquestes alçades de curs els de Nico López sumaven tres cops més punts que aquesta temporada (21 en lloc dels 7 actuals) i havien fet de Magaluf un fortí (13 punts de 15 possibles) mentre que aquest any encara no han vençut cap equip a la seva nova casa de Son Malferit. Els perquès? El punt de partida és que la pilota no entra quan l'any passat ho feia, però la pèrdua de referents com puguin ser Ginard, Xisco Hernández, Florin o Pedro Capó, el fitxatge frustrat del portuguès Gonçalo Quinaz, les lesions al llarg d'aquesta temporada que han obligat Nico López a recórrer als juvenils Biel Coll o Tomeu, la necessària adaptació de Chando després d'un estiu molt complicat en l'aspecte personal, o el baix rendiment d'algunes incorporacions com pugui ser l'atacant Cifu. Tot això se suma, no ens enganyem, al que pot considerar-se un pas enrere per un equip de l'estil de l'Atlètic: el canvi de gespa a Son Malferit, ara amb una superfícies moderna, afavoreix els rivals de la mateixa manera que la moqueta de Magaluf donava a l'Atlètic un plus de seguretat inexistent a dia d'avui.

Una seguretat a la qual també contribuïa la solvència de Joan "Gareth" Vich, tota una assegurança al lateral dret balearico i que, justament, aquest estiu fitxava per l'Alcoyano. El balear, però, no va estar ni tan sols convocat contra el Badalona de manera que el seu viatge a Palma és tota una incògnita. Vich va ser un dels damnificats de la revolució d'Óscar Cano després de la desfeta a l'Hospitalet, on l'Alcoyano va perdre per 3-0 però va transmetre sensacions pèssimes que d'alguna manera van esmenar la setmana passada amb el triomf per la mínima contra el Badalona (1-0). Però ja a la pretemporada el feeling no era bo i la derrota a Saragossa en el debut va afegir dramatisme a una relació tensa entre alguns sectors de l'alcoianisme i un Óscar Cano que darrerament ja ha fet palès que entendria un acomiadament. Amb tot, el paper com a local i la trajectòria a la Copa salven, de moment, el càrrec de Cano com a tècnic de l'Alcoyano.

ATLÈTIC BALEARS - CD ALCOYANO
Jornada 11 - Diumenge, 2 de novembre - 12:00 hores
Son Malferit - Palma
Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio (Catalunya).

Cara a cara el darrer classificat, un Atlètic Balears que ha sumat 7 punts de 30 possibles i el quinzè classificat, un Alcoyano que ha sumat 11 punts de 30 possibles / Darrer precedent: 1-1 (2013-14; Castillo / Rayco) / L'Atlètic Balears és l'únic equip del grup que no ha guanyat com a local... i que no ha marcat cap gol al seu camp (0 gols a favor i 6 en contra) / Els de Nico López no guanyen a casa des del 13 d'abril (2-0 vs Espanyol B) / Els balearicos acumulen cinc jornades sense guanyar (dos empats i tres derrotes) / L'Alcoyano és el segon pitjor visitant del Campionat i un dels cinc equips que encara no ha guanyat a domicili / Els alacantins no guanyen a domicili des del 4 de maig (0-1 al Prat) / A les files de l'Atlètic hi ha Carlos Rodríguez, màxim golejador del seu equip amb 2 gols... i cedit per l'Alcoyano / L'Alcoyano només ha guanyat 2 dels últims 17 partits que ha disputat, a la Lliga, en gespa artificial.

Diumenge, 12:00 | Huracán-Mallorca B
Dos enfrontaments i un triomf per barba. Darrer precedent: 3-1 (2012-13; David Fas, Carreño, Capdevila / Abdon) / El mallorquinista Brandon, baixa per sanció / Recordàvem fa quinze dies que a Huracán se li dóna bé això de rebre filials a casa... però el Mallorca B és l'únic filial que ha derrotat Huracán al seu terreny de joc en tota la seva història (1-2, 2011-12) / A prova, la ratxa dels valencians: 5 partits sense perdre i 450 minuts de joc sense encaixar cap gol / El Mallorca B suma quatre jornades sense perdre i si guanya pot accedir a la zona de playoff d'ascens.

Diumenge, 12:00 | Ilicitano-Espanyol B
Únic precedent: 3-1 (2013-14; Migue García, Cristian Herrera, Jairo / Ferran) / Fins a vuit jugadors del filial perico van jugar dimecres la Supercopa de Catalunya amb el Primer Equip a Girona i contra el Barcelona / Com cada 15 dies, en joc el fortí de l'Ilicitano, que no perd a casa des de gener de 2013 (0-1 vs Castellón, Tercera Divisió) / Setmana complicada per als franjaverda, que tenen problemes per trobar un camp fix on realitzar els entrenaments (notícia Diario Franjiverde) / Cinquè millor local (Ilicitano, 11 punts) vs cinquè millor visitant (Espanyol B, 7 punts) / El partit es jugarà a Torrellano per l'estat de la gespa del Díez Iborra.

Diumenge, 12:00 | Sant Andreu-Reus Deportiu
5 victòries reusenques en 27 precedents en categoria nacional. Darrer enfrontament: 0-1 (2013-14; Àlex López) / Segon i darrer partit de sanció de Natxo González, tècnic del Reus / Distanciats per només un punt a la classificació, els roig-i-negres fa 3 partits que no guanyen i volen trencar la ratxa per no allunyar-se de la zona de playoff d'ascens / Retorn de Natxo González a la que va ser casa seva durant quatre temporades i on va tenir dues eliminatòries directes per ascendir a la Lliga Adelante amb el Sant Andreu (vs Ponferradina i Sant Andreu) / Els del Camp de Tarragona són el quart equip amb més derrotes a domicili (tres en cinc partits).

Diumenge, 12:00 | Villarreal B-Eldense
Tres enfrontaments en territori groguet i cap victòria del filial. Darrer enfrontament: 1-1 (2005-06; Tercera Divisió) / El blaugrana José Sánchez, baixa per sanció / El Villarreal B va perdre dimecres en la represa del duel suspès a finals de setembre a Badalona. Derrota per 2-1 que manté els groguets en zona de descens / L'Eldense fa 10 partits que no guanya lluny del Nuevo Pepico entre Lliga de Segona B, playoff i Lliga de Tercera: 4 empats i 6 derrotes des del 9 d'abril (0-2 vs Borriol) / Primers minuts de Lliga que es perdrà el pivot José Sánchez a causa de la cinquena groga que va veure a Palma contra el Mallorca B.

Diumenge, 16:30 | Olímpic-Zaragoza B
Dos precedents i dues victòries dels de la Costera. Darrer precedent: 2-0 (2011-12; Rifaterra, Da Silva) / El visitant Santigosa, baixa per sanció / Duel dramàtic a Murta, especialment per un Olímpic que no acaba d'arrencar tot i el seu esperit competitiu. Algunes mirades ja apunten cap al tècnic Sandroni, que de no guanyar diumenge podria veure complicar-se el seu futur / L'únic triomf de l'Olímpic com a local, curiosament, no va ser a Xàtiva sinó a Alzira / El Zaragoza B fitxava aquesta setmana el porter català Víctor Ibáñez... just dies després que l'equip deixés la porteria a zero per primer cop en el que portem de curs.

Diumenge, 17:00 | Badalona-Lleida Esportiu
Dos precedents amb un empat i un triomf blau. Darrer precedent: 1-3 (2013-14; Joaquín / Raúl Fuster, Pau Bosch, Pere Milla) / Els escapulats Toni Lao i Abraham, baixa per sanció / El Badalona va disputar dimecres els 60 minuts que li restaven del partit contra el Villarreal B; victòria per 2-1 que deixa els de Manolo González / Impressionant balanç del tècnic gallec com a local: 13 victòries i 2 empats en els últims 15 partits entre Montañesa i Badalona. No perd a casa des del 19 de gener en un Monta 1-2 Santfeliuenc a Tercera Divisió / En joc, possiblement, el lideratge del grup.

Diumenge, 17:00 | Nàstic-Cornellà
Primer enfrontament oficial entre tots dos equips. A la pretemporada, 0-0 en amistós jugat a Salou / El grana Gerard Valentín, baixa per sanció / Tots dos equips han tingut partit intersetmanal: el Nàstic va guanyar un amistós al camp del Salou per 1-11 i el Cornellà va perdre per 1-4 davant el Real Madrid a l'anada dels 1/16 de final de la Copa del Rei / El Nàstic ja enllaça quatre partits sense perdre i amb només quatre gols en contra és l'equip menys golejat del grup 3 de Segona B... i el quart des de Primera i fins a Segona B (només el milloren UCAM, Barcelona i Murcia) / Veurem de quina manera el Cornellà es reposa de tot el que va suposar l'enfrontament a la Copa contra el Madrid. Els verds només han perdut un dels últims 6 partits a la Lliga.

Diumenge, 18:00 | Hércules-Mestalla
Tres victòries del filial en 23 precedents. Darrer enfrontament: Hércules 2-0 València B (2003-04; Nano, Merino) / L'Hércules de Pacheta acumula nou jornades sense perdre i s'apropa a la ratxa d'11 partits invicte de fa dues temporades a la Lliga Adelante (2012-13) / Els alacantins tornen a l'horari de tarda, que serà el definitiu en un Rico Pérez on no perden des de juny de 2014 (1-2 vs Barcelona B) / El Mestalla és un dels cinc equips que encara no ha guanyat a domicili; els de Curro Torres només han guanyat a domicili a Algesires (2-3) en tot el que portem de 2014 / Iban Salvador podria tornar a la convocatòria després de complir el partit de sanció diumenge davant l'Atlètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada