Derrota dura | València Mestalla 4-1 CE l'Hospitalet

- L'Hospi cau exageradament golejat a Paterna (4-1).
- Feia dos anys i 10 mesos que l'Hospi no perdia en Lliga per més d'un gol.
- SALA MULTIMÈDIA: galeria de fotos, rodes de premsa i videoresum del partit.

VALÈNCIA MESTALLA: Jaume, Leuko, Salva Ruiz, Ayala, Alberto, Wilfried, Fernando Cano, Dani Ramírez (Tropi, 57'), Robert, Àlex López (Iban Salvador, 80') i Sito (Nando, 10').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque (Canario, 46'), Valentín, Aleix Coch (Èric Via, 25'), Agustín, Alcaraz, Álex (Bueno, 73'), Morgado, David Haro, Rubén Carreras i Nano.

Gols: 1-0 Agus (42', pp); 2-0 Fer Cano (56'); 2-1 Canario (61'); 3-1 Iban Salvador (88', pen); 4-1 Robert (93').

Àrbitre: Iván González González (Illes Balears). Ha amonestat els locals Àlex López (17') i Robert (72') i els visitants Agustín (13'), Rubén Carreras (27'), Álex (44'), Èric Via (58') i Craviotto (87').

Incidències: partit corresponent a la 8a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'estadi Antonio Puchades de Paterna davant d'uns 1.300 espectadors. Tarda agradable i bon ambient. A l'Hospi, Oliver i Luque han completat la convocatòria; al Mestalla ho han fet Álex Sánchez i Tendillo.

No era el dia de l'Hospi. Probablement que el partit fos en divendres, un dia poc habitual per jugar a Segona B era accessori però des que els riberencs van saltar a la gespa de l'Antonio Puchades es va veure que no seria el seu dia. Tot, absolutament tot, es va girar en contra d'un Centre d'Esports l'Hospitalet que no encaixava 4 gols en un partit de Lliga des del febrer de 2008 (0-4 vs Terrassa). Resumint: l'equip va tornar a estar desencertat de cara a porta rival, defensivament n'hi va haver prou amb una errada en la defensa de l'estratègia per facilitar l'1-0... a tres minuts del descans i marcat en pròpia porta, que el 2-0 va ser en possible fora de joc i el 3-1 d'un penal que havia estat fora de l'àrea i que en 45 minuts Aleix Coch i Peque van abandonar el camp per lesió, ja que l'àrbitre del partit no va saber tallar la duresa amb què van actuar els joves jugadors d'un València Mestalla que amb aquest 4-1 agafa aire i supera l'Hospi a la Lliga. Segona derrota seguida, un punt de 9 possibles però en el cantó positiu hi ha el fet que dimecres tornar a haver-hi partit: torna la Copa a l'Estadi amb l'Hospi-Izarra (20:00 hores). A l'horitzó, els 1/16 de final i un "equip europeu".

Rubén Carreras i Pablo Morgado eren les novetats en l'onze d'un Hospi que no li va perdre ni de bon tros la cara al partit. Des de l'inici, els riberencs van cercar la porteria de Jaume Domenech per aprofitar l'ansietat d'un Mestalla necessitat. Com ja va passar a Palma, però, els davanters riberencs no van estar fins a l'hora de resoldre per bé que d'ocasions no en van faltar. Haro va ser protagonista amb tres opcions clares que no van trobar porteria: al minut 3 enviava fora una bona centrada de Peque, més tard connectava amb el cap una passada llarga però la seva rematada marxava per sobre del travesser (15') i al 34' una bona acció individual del vallesà dins l'àrea la resolia Jaume enviant amb les cames l'esfèrica a córner. En aquell moment, Sito al Mestalla i Aleix Coch a l'Hospi ja havien hagut d'abandonar el camp per lesió i Peque ja havia rebut un cop important.

L'opció més clara de l'Hospitalet en aquest primer acte la va tenir Rubén Carreras, que rebia un bon canvi de joc de Pablo Morgado, se situava la bola i disparava directament al pal (31'). El Mestalla només va apretar als darrers cinc minuts del primer temps... però ja en va fer prou, amb això. Peque ja havia una segona duríssima entrada que González González ni tan sols va assenyalar com a falta i Craviotto salvava l'Hospi traient una rematada a boca de canó de Fer Cano després d'una bona cavalcada de Salva Ruiz per l'esquerra (40'). Seria l'antesala d'un gol amb dosi de desgràcia: córner picat pel Mestalla al segon pal, rematada massa fàcil de Sergio Ayala i la pilota que pica en Agustín Fernández abans d'escolar-se a la porteria riberenca (42'). Desenllaç cruel en una primera part accidentada en què l'Hospi havia mantingut el to i havia opositat a un millor guarisme.

El dolor impediria Peque continuar sobre la gespa i seria Canario qui ingressaria al terreny de joc, amb David Haro fent d'eventual lateral dret. L'Hospi va sortir a per totes mentre el Mestalla buscava caçar una contra per sentenciar el partit però quant a ocasions va ser el Mestalla qui primer va avisar amb una volea de Salva Ruiz que blocaria Craviotto (52') i qui no va perdonar quatre minuts més tard després d'una gran acció de Robert Ibáñez per banda dreta i que Fer Cano, en possible posició antireglamentària anotés el 2-0 davant les protestes dels jugadors i tècnics de l'Hospi (56'). Afortunadament, l'Hospi va saber reaccionar ràpid i va retallar distàncies ràpidament: va ser arran d'una falta que Rubén Alcaraz enviava al travesser el rebuig del qual aprofitava Canario, sol, per enviar a empentes i rodolons la bola al fons de la xarxa (61').

El gol va fer bé a un Hospi que va creure en l'empat i fins i tot en la victòria tot i que no va trobar el camí del gol. Nano va desaprofitar dues opcions clares d'empatar, primer amb un contracop on la defensa local se li va acabar tirant a sobre (66') i després no arribant per mil·límetres a una bona centrada d'Èric Via des de l'esquerra (72'). L'Hospi ambicionava el gol i l'entrada de Bueno per Álex demostraria aquesta voluntat. L'opció més clara fins el final era una volea d'Agus a la sortida d'un córner que marxava fora per ben poc (74'), tot i que Èric Via també en tindria una de clara amb un xut massa creuat (85'). Els locals en farien prou amb una contra a tocar del final per matar el partit: l'exHospi Iban Salvador era derribat per Craviotto i l'àrbitre assenyalava la falta; l'assistent, però, indicaria el punt de penal des d'on el del Bellvitge mataria els seu exequip amb el 3-1. Gol que deixava tocat un Hospi que al descompte encara veuria com Robert Ibáñez aprofitaria el desconcert riberenc per posar la cirereta a un partit espectacular amb el 4-1 en una altra acció de velocitat (92').