28/5/16

Pla immillorable | CF Gavà 3-2 Marino de Luanco

-> El Gavà de Juanma Pons es planta a la segona eliminatòria després de desfer-se amb penes i patiments d'un veterà Marino de Luanco.
-> Els blaugrana han aconseguit remuntar l'eliminatòria en dues ocasions, ja que el Marino ha aprofitat la feblesa defensiva dels gavanencs.
-> Un gol d'Àlex Pla a la sortida d'una falta quan faltaven menys de 10 minuts ha fet embogir la Bòbila, que tornarà a veure més futbol aquesta temporada.
-> GALERIA D'IMATGES del Gavà 3-2 Marino de Luanco

CF GAVÀ: Èric Alcaraz, Cazorla, Roger, Pujol, Pla, Niko Kata (Dani Iglesias, 70'), David Jiménez, Iu (Joel, 65'), Raíllo, Boris Garrós i Fortià (Marco, 86').

MARINO DE LUANCO: Davo, Pablo Suárez, Guaya, Pablo Hernández, Samuel (Álvaro, 86'), Boris, Dani López, Geni, Riki (Góngora, 82'), Roberto Suárez (Espolita, 75') i Omar Sampedro.

Gols: 0-1 Pablo Hernández (6'); 1-1 Cazorla (28', penal); 2-1 Raíllo (52'); 2-2 Dani López (53'); 3-2 Pla (81').

Àrbitre: Álvaro Moreno Navarro (Comunitat Valenciana). Ha amonestat el local Cazorla i els visitants Geni, Samuel, Roberto Suárez i Omar Sampedro.

Incidències: partit de tornada de la primera eliminatòria de la fase d'ascens a Segona Divisió B celebrat a la Bòbila de Gavà davant d'uns 1.200 espectadors.

Primer obstacle superat. I no sense problemes. Diuen les cròniques que el Gavà les va passar magres a Astúries i que Boris Garrós va salvar els mobles amb un golàs al temps d'afegit. Avui a la Bòbila no és que el Marino de Luanco, amb una mitjana d'edat que rondaria la targeta rosa de transport públic, semblés un rival difícil de batre, però els asturians han venut ben cara la seva eliminació en aprofitar els dubtes i els nervis del Gavà quant al treball defensiu. Tant que al minut 6, una falta d'entesa a la defensa blaugrana ha costat el primer ensurt, en forma de gol, ja que Pablo Hernández ha aprofitat el regal per avançar el Marino de Luanco. El gol asturià ha donat pas a moments de neguit local, que haurien pogut acabar en drama si els visitants haguessin afinat una mica més la punteria. Fins el minut 15, en un xut de David Jiménez que blocaria Davo, no es va veure que la defensa del Marino també faria concessions per poc que el Gavà la collés. Raíllo va tornar a avisar al minut 21 amb una rematada de cap que el meta visitant va tornar a enviar a córner. A la tercera, ja ho diu el tòpic, els del Baix no van fallar. Caiguda dins l'àrea de Boris Garrós, travat per Samuel; Cazorla, amb la sang freda que el caracteritza, transformava la pena màxima i igualava el partit i l'eliminatòria (28'). El gol va asserenar els ànims, si bé el Gavà hauria pogut fer girar la truita mitjançant Fortià, que veia com el seu xut llunyà el refusava amb els punys Davo (33').

A la represa, el Marino va continuar aprofitant els dubtes al darrere del Gavà i va estar a punt d'avançar-se als quatre minuts del segon temps, amb un xut de Pablo Hernández que, afortunadament, marxava massa creuat (49'). Molt més encertat va estar, tres minuts després, Manuel Raíllo, que quan semblava que ho tenia tot perdut en una acció embolicada dins l'àrea, es regirava des del terra per enviar la bola al fons de la xarxa i capgirar el partit (52'). L'alegria, però, li va durar poc al Gavà, ja que en l'acció posterior els de Luanco empatarien el matx i s'avançarien en l'eliminatòria gràcies a un gran gol de Dani López, que colava l'esfèric per l'escaire de la porteria d'Èric (53'). El gol va deixar certament estabornit un Gavà que va necessitar minuts per recuperar ànima i sovintejar, sense massa rematada, la porteria asturiana. Per la seva banda, els de Blas García tiraven d'experiència, d'aquell altre futbol, per perdre gairebé més minuts dels que hi havia en joc i fer córrer el rellotge. La jugada els va sortir malament, ja que el Gavà va tornar a colpejar, ara a pilota aturada. Falta lateral en zona de tres quarts picada per David Jiménez i rematada fantàstic, amb el cap, d'Àlex Pla que feia embogir la parròquia local (81'). Amb el 3-2, ara sí, els de Juanma Pons no van deixar escapar la situació per bé que el Marino va fer perillar la victòria amb una rematada creuada ja dins dels tres minuts d'afegit. Un bon ensurt que va aportar més sabor a la celebració final. El Gavà serà al bombo del sorteig de dilluns. O de dimarts. O potser la Federació proposa que cada club viatgi on més li vingui de gust.