Etiquetes

6/5/16

Pilota de salvació | Atlético Levante UD - CE l'Hospitalet (dissabte, 18:00)

-> L'Hospi viatja demà mateix a Bunyol amb una única premisa: guanyar i assegurar, ja de manera matemàtica, la permanència a Segona Divisió B.
-> Els de Miguel Corominas i Antonio Olmo s'enfronten a un equip en la mateixa situació i conscients que un empat o derrota ho deixaria tot per l'última jornada.
-> Savall, Héctor i Cristian Gómez, absències destacades en una llista de convocats a la qual hi torna David López.

ATLÉTICO LEVANTE UD - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Dissabte, 7 de maig - 18:00 hores - Ciudad Deportiva Levante UD
Jornada 37 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Atlético Levante: Koke, Luca Ferrone, Jilmar, Jair, Dani Calvo, Ribelles, Pepelu, Manu Viana, Traver, Nanclares i Juan Delgado.

Possible onze de l'Hospi: Aulestia, Dani Fernández, David López, Sierra, Marc Vales, Prior, Ton Alcover, Puerto, Christian Alfonso, Guzmán i Corominas.


Punt de partit, punt de permanència, punt de temporada. L'Hospi torna a jugar-se la vida (ja van unes quantes vegades aquest curs -masses, probablement), però fa l'efecte que demà sí que se la juga de veritat. El calendari, sempre atzarós, ha preparat als riberencs una final anticipada, vuit dies abans de cloure la Lliga regular i al camp d'un rival, l'Atlético Levante, que rep el partit en condicions diferents i condicionants pastats als de l'Hospi. Empatats a 41 punts a la classificació i amb l'1-1 de la primera volta a l'Estadi, el destí ha volgut que si algun dels dos equips s'emporta el partit demà aconseguirà, matemàticament, la permanència a la categoria. I que si el destí o, més ben dit, el futbol i tot el que l'envolta, dicta un empat entre granotes i riberencs, la lluita angoixant per mantenir la categoria es decidirà el proper diumenge 15 de maig, amb l'Olímpic i, potser, la Pobla de Mafumet o l'Olot com a convidats a la festa. El més positiu, sens dubte, és que l'Hospi pot resoldre-ho tot demà; el negatiu, alhora, són els dubtes que desperta l'equip en les grans cites, en els partits importants: capaç de donar la cara però també de no aparèixer. I a aquestes alçades, el risc és evident.

Després de la decepció contra el Llosetense l'equip va respondre a les mil meravelles al camp de l'Olot; després d'aquell 0-3, però, va sorprendre més la rebregada de diumenge passat a l'Estadi davant l'Hércules (0-4). Marcador dolorós i sensacions encara pitjors, desconcertants en un moment de la temporada tremendament clau. Va reparèixer l'Hospi bipolar, però en la seva pitjor versió, una versió que allunya jugadors, tècnics i afició de la tranquil·litat que desitjarien viure a aquestes alçades del curs. Tot esperant que l'equip hagi fet l'autocrítica necessària, demà els riberencs afronten una final en què saben que la victòria assegurarà l'objectiu de mínims que, per plantejament, calia complir aquesta temporada. Miguel Corominas i Antonio Olmo ja han fet pública la llista de convocats que viatjaran, demà mateix, cap a terres valencianes. Torna David López, baixa diumenge contra l'Hércules per un cop, mentre que Guillem Castell torna a una convocatòria després de vuit absències (no juga des del mes de gener a Vila-real). Per contra, a banda de les absències per lesió de Giaquinto i Héctor Rodríguez, l'Hospi acumula dos contratemps més, ja que per diversos motius ni Guillem Savall ni Cristian Gómez seran de la partida demà al camp del filial del Levante. Amb aquest panorama, una de les possibilitats és el retorn a la titularitat, quatre mesos després, de Ton Alcover.

Els dubtes que genera la muntanya russa en què es troba instal·lat l'Hospi des de fa molts mesos no troben mirall en el bon moment que travessa l'Atlético Levante d'ençà que Toni Aparició va agafar-ne les regnes en substitució de Miguel Ángel Villafaina. Amb el d'Enguera, el filial granota ja acumula vuit jornades sense perdre (tres victòries i cinc empats) i ha aconseguit deixar la porteria a zero en la meitat de partits. El punt feble, però, continua sent la prestació com a local: l'Atlético Levante no guanya a casa, sobre la gespa, des del passat 1 de novembre (1-0 vs Mestalla). Empats, derrotes i un 3-0 als despatxos contra l'Olot (que podria resultar determinant per a tots dos equips) guarneixen el camí llevantinista, molt més planter que fa dos mesos. Tanmateix, com l'Hospi, saben que demà poden tancar la feina amb tres punts i evitar-se el tràngol de viatjar a Olot i afrontar un partit absolutament dramàtica contra un equip, el garrotxí, que també es jugarà la vida. Per rebre l'Hospi, Aparicio no tindrà cap baixa de darrera hora; Cote, Manu Miquel i Artabe, baixa des de ja fa uns quants partits, seran les úniques absències a les files de l'Atlético Levante.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada