Etiquetes

30/5/16

#2BG3 | Uns tornen; d'altres, se'n van

Imatge: CF Reus Deportiu
-> El Reus Deportiu d'Ismael Moyano i David Haro compleix la lògica, torna a imposar-se al Racing i puja a Segona Divisió per primer cop a la història.
-> Ple dels campions mediterranis de Tercera. Mallorca B i Prat eliminen Deportivo Aragón i Osasuna Promesas i tornen a Segona B. L'Atlético Saguntino hi debutarà després d'ascendir en un partit agònic a Calahorra.
-> El Llagostera baixa a Segona B després d'una aventura de plata de dos anys. A #2BG3 es trobarà amb un Villarreal B que queia eliminat dissabte a mans de la UD Logroñés.
-> L'Olímpic cau per 4-1 a Sarriena i posa fi a cinc anys a Segona B 

107 anys han hagut d'esperar a Reus per poder començar a presumir d'un equip a la Segona Divisió del futbol espanyol. El 0-3 de fa una setmana a Santander va aplanar el camí, però ahir un gol matiner de David Haro va acabar de dibuixar una situació somiada. Premi per un equip que ha passat un any complicat i per dos futbolistes, David Haro i Ismael Moyano, que s'havien quedat a les portes de l'ascens amb l'Hospi (el central ho havia fet també amb el Sant Andreu) i que, de moment, s'han guanyat el dret a debutar al futbol de plata. Coses del destí, en qüestió de 15 dies el Reus Deportiu ha creuat la seva sort amb la del Villarreal B, que en dues setmanes ha vist com passava de defensar el liderat en l'última jornada a perdre el títol de Lliga al camp de l'Espanyol B i a, finalment, caure eliminat per la UD Logroñés... pel valor doble dels gols en camp contrari. Cop dur pel filial groguet i males notícies pels aspirants del grup 3, que saben que tornaran a tenir un aspirant a tot l'any vinent. L'Hércules i el Lleida Esportiu continuen el seu camí després d'eliminar el Tudelano de Mandiola (#saludos) i el Barakaldo; tots dos busquen una Segona Divisió que ahir va abandonar el Llagostera. Els d'Alsina s'aferraven a les matemàtiques, però van començar per no fer els deures, ja que van perdre per 2-0 davant d'un Leganés que, també el que són les coses, acarona la Primera Divisió dos anys després de pujar al camp de l'Hospi.

Imatge: AE Prat
El Llagostera jugarà, doncs, a Segona B, igual que el Prat, el Mallorca B i l'Atlético Saguntino, que van aprofitar l'oportunitat doble que els oferia haver estat campions. Com era de preveure, els de Dólera no ho van tenir gens fàcil davant d'un Osasuna insistent, que va marcar a vint minuts de final i que va tancar els potablava a la recerca d'un segon gol que afortunadament no va arribar. Eufòria entre el mig miler d'aficionats pratencs que van convertir la capital navarresa en Pratplona per un cap de setmana. Segon ascens a Segona B del Prat i sisè del Mallorca B, que va desfer-se del Deportivo Aragón per 2-0 després de l'empat sense gols de la setmana passada a Cuarte. Els gols d'Hugo Gomes i de Calderón van assegurar l'ascens dels homes de Javier Olaizola, que es treia l'espina del descens de l'any passat, quan el Mallorca B només va trepitjar la zona vermella en l'última jornada. El tercer que jugarà al futbol de bronze serà un debutant, l'Atlético Saguntino, que va patir més del previst a Calahorra després del 2-0 amb què viatjava a la Planilla. I és que els de Guti van acabar perdent per 2 a 0 amb dos gols riojans en temps d'afegit que van conduir el partit a una pròrroga sense gols i a una tanda de penals increïble, ja que el Calahorra va fallar els quatre penals que va xutar.

Intercanvi de posicions al grup 6 de Tercera, ja que si l'Atlético Saguntino puja, l'Olímpic de Xàtiva hi baixa. Els de Raúl Garrido no van poder capgirar l'eliminatòria al camp del Leioa i van acabar golejats per 4 a 1. El gol de Javi Navarro, que suposava el 2-1 amb gairebé mitja hora per davant, va ser insuficient, ja que els riscos dels de la Costera van facilitat la sentència dels biscains. Cinc anys després, l'Olímpic torna a Tercera Divisió. Això, en una jornada en què l'Europa, el Vilafranca, el Constància, la Peña Deportiva i el Formentera van caure eliminats. Continuen el seu camí el Gavà, l'Ontinyent, el Castellón i l'Elche Ilicitano, que aquesta tarda coneixeran els seus rivals a la segona eliminatòria. El filial il·licità sap que s'enfrontarà a un primer classificat eliminat, el Castellón tindrà possiblement un segon com a rival i gavanencs i ontinyentins tenen molts números per enfrontar-se a un tercer, amb la tornada als seus terrenys de joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada