Etiquetes

13/5/16

Negra nit a l'Hospi

-> Antonio Castellano presenta la seva dimissió un mes després de ser designat president del club i condueix el club a unes noves eleccions (13 de juny).
-> L'explicació de les xifres del curs deixa el club en una situació crítica: sense diners a la caixa i amb una desviació prevista respecte el pressupost inicial de gairebé 450.000 euros.
-> L'última setmana de maig es presentaran les candidatures de cara al nou procés electoral, al qual podrien concórrer, com a mínim, dues llistes.

"Mal. Verdadera mal", que diria Cañita Brava. El Centre d'Esports l'Hospitalet ha viscut aquest vespre un nou capítol d'una davallada que sembla no tenir fi. De fet, no ha estat més que una exhibició pública de la pèssima gestió que s'ha dut a terme a l'entitat riberenca des de l'arribada d'Antonio Castellano a la presidència del club fa, només, un any i mig. Un Antonio Castellano que, des d'aquest divendres, ja és ex-president de l'entitat riberenca, ja que en el transcurs de l'Assemblea Extraordinària ha anunciat, tal com estava previst, la seva dimissió com a màxim mandatari de l'Hospi. Una decisió, juntament amb la dimissió de la resta de la Junta Directiva, que deixa l'Hospi a les portes d'un nou procés electoral que, segons sembla, sí que culminarà en unes eleccions per primer cop en més de 20 anys. Això serà el proper 13 de juny, quan els candidats sotmetran a votació dels socis els seus projectes per rescatar l'Hospi d'una situació crítica, tètrica, accelerada en aquest últim any i mig arran del despilfarro econòmic que s'ha produït.

Antonio Castellano ha esgrimit motius "personals" per marxar "abans del que hauria volgut" i ha afegit que sota cap concepte podia tolerar atacs i amenaces cap a la seva persona i la seva família. En aquest sentit, Castellano s'ha mostrat "cansat i fart" d'aquesta situació, agreujada per la crisi amb el Futbol Base que fa tres setmanes va desembocar en una aturada de dos dies a causa de les discrepàncies amb la coordinació del futbol formatiu riberenc arran de comunicar la intenció de canviar la metodologia de treball al club. Un cop llegit l'escrit (hi ha hagut poc marge per a la improvisació per part del president), el secretari general del club Salva Cabezas (president de la Gestora que governarà el club el proper mes) ha exposat els comptes anuals fins a 30 d'abril i la previsió de cara a finals de curs (30 de juny). L'explicació ha palesat la situació extremadament crítica que presenta la tresoreria del club: a 30 de juny, el club preveu una desviació negativa de 442.967 euros respecte al que s'havia pressupostat l'estiu passat. Una barbaritat. En aquest sentit, hi ha hagut poca autocrítica, algunes ganes de culpar els que no hi eren (que tenen bona part de culpa) i un cert ambient d'omertà a l'hora d'assenyalar els possibles culpables. S'ha assenyalat Fernando Peña, gerent del club fins el passat mes de gener, com a responsable d'una previsió d'ingressos que després no es van complir, ni de bon tros, per bé que Castellano ha refusat en tot moment parlar de qui l'hi va presentar i li va donar un xec en blanc per fer i desfer al club tot i la seva inexperiència al món de la gestió.

A data de 30 d'abril, les xifres deixaven una desviació de 395.967 euros, que s'incrementarà en 50.000 euros tot i que encara resta pendent de rebre bona part de la subvenció de l'Ajuntament. Situacions "inesperades" com la "dimissió" del gerent Fernando Peña o l'acomiadament de l'entrenador Martí Cifuentes, que va denunciar el seu contracte amb el club davant la Federació (el tècnic va guanyar la denúncia) han contribuït a engreixar, en negatiu, el capítol de despeses del club en una temporada 2015-2016 que podria acabar amb 929.177 euros de despeses. En aquest sentit, també torna a sobtar la partida anomenada "Altres", corresponent a despeses generals: fins 23.018 euros s'havien gastat a data de 30 d'abril en aquest capítol, sense detallar-ne més el seu destí. Tot plegat, l'exposició pública d'una gestió deficient que alguns hem anat denunciant des de feia temps però que ningú, fins avui, ha volgut explicar davant dels socis (per bé que Antonio Castellano ha defugit responsabilitats i ha semblat més defensar la seva gestió des del desconeixement i confiança, posteriorment immerescuda, cap a figures com la del gerent). En definitiva, fruits d'una mala collita que poden repercutir de forma molt negativa en el futur d'una entitat que la propera temporada farà 60 anys. El pitjor, probablement, és que això tot just acaba de començar: el procés electoral serà llarg, feixuc i... bé, esperem que sigui net. Un, que és naïf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada