La Pobla fa història | Pobla de Mafumet 1-0 Gerena

Imatge: Esport3

CF POBLA DE MAFUMET: Varo, Mia Guasch, Marcelo, Denis Coch, Joaqui, Miravent (Vadillo, 64'), Kike Tortosa, Gabi López (Gestí, 83'), Gil (Álvaro Fernández, 60'), Alfons Serra i Abel Rita.

CD CLC GERENA: Guille, Juanjo, Salvi, Nacho, Tore, Lolo, Kiki (Tano, 89'), Javi Medina (Chuli, 69'), Francis, Iván i José.

Gols: 1-0 Vadillo (72').

Àrbitre: Alfonso Carballal Vales (Illes Balears). Ha amonestat el local Marcelo, Denis Coch, Kike Tortosa, Vadillo i Joaqui i els visitants Lolo, Guille i José.

Incidències: partit de tornada de la tercera eliminatòria de la fase d'ascens a Segona Divisió B celebrat a l'Estadi Municipal de la Pobla de Mafumet davant de 1.657 espectadors.

Històric. Tres anys després la loteria dels penals ha somrigut la Pobla de Mafumet. Un camí que havia començat a edificar-se de la mà de Kiko Ramírez i que avui ha culminat Martín Posse. Avui no hi havia impediments per pujar i els del Camp de Tarragona han fet història ascendint per primer cop a Segona Divisió B. Han hagut de patir de valent, com dèiem, arribant novament a una tanda de penals que ha fet justícia al que s'ha vist sobre la gespa artificial de l'Estadi Municipal de la Pobla. Perquè els tarragonins han estat molt superiors a un Gerena que sí, que ha gaudit d'alguna ocasió clara de gol però que sempre ha deixat la iniciativa a una Pobla que no s'ha cansat d'insistir i d'insistir. El primer premi ha arribat ben entrat el segon temps, amb una rematada de cap de Marc Vadillo que igualava l'eliminatòria. Des d'aleshores, massa por de perdre i poques ocasions de gols que han enviat el partit a la pròrroga i als penals. L'any que ve, gràcies als pobletans, hi haurà 10 equips catalans a Segona Divisió B. Bona manera de cloure la temporada. L'enhorabona!

Primer meitat de domini local però sense massa arribada de la Pobla. Els de Posse han insistit des del primer minut obrint bé el camp i tocant amb paciència però el Gerena, ben col·locat al darrere, ha neutralitzat la sortida intensa dels grana. De fet, han estat els sevillans els qui han tingut la primera rematada, poc clara però: Salvi ha rematat amb el cap massa alta una pilota procedent d'un servei de cantonada (14'). Quant a perill, els locals no han fet acte de presència fins el darrer quart d'hora del primer acte... i de quina manera! Gil Muntadas ha avisat amb un xut ras des de l'interior de la gran que ha acabat picant el pal dret de la porteria andalusa (31'). L'opció ha donat ales als de Posse, que cinc minuts més tard han acariciat novament el primer de la tarda després d'una mala sortida de Guille i que Abel Rita no arribés, per mil·límetres, a connectar la centrada del seu company (36'). Hi ha continuat creient, el quadre local; instants després el mateix Abel Rita li ha guanyat la partida a Lolo, ha superat Guille per dalt amb un toc suau però ha acabat veient com Nacho treia la pilota amb el cap quan ja es cantava l'1-0 a la Pobla (41').

Les cartes estaven marcades a la represa: el pas dels minuts sense gols afavoria els sevillans, que de fet han estat a punt d'avançar-se al marcador amb una rematada de cap d'Iván que ha marxat fregant el pal esquerre de la meta de Varo (48'). La resposta de la Pobla ha arribat a pilota aturada, però Guille ha fet l'aturada del partit amb una mà salvadora per evitar el gol de falta de Kike Tortosa (55'). El porter andalús s'ha erigit en protagonista positiu del seu equip, ja que a manca de vint minuts per acabar ha tret una altra mà providencial per salvar el gol d'Álvaro (71'). No ha pogut fer res, en canvi, en l'acció posterior, quan Vadillo ha igualat l'eliminatòria rematant de cap un bon servei de cantonada (72'). Amb força minuts per davant, la decoració canviava i el partit pintava millor per als pobletans, però només Abel Rita al temps de descompte ha acariciat l'ascens; la seva rematada, però, ha marxat alta i el partit ha acabat conduït inexorablement cap a la pròrroga.

La pròrroga ha fet créixer el cansament en ambdós equips, amb un Gerena que amb el pas dels minuts s'ha anat agafant a la sort dels penals. Així les coses, Abel Rita (un cop més) ha estat l'únic a punt de trencar la monotonia. El '9' de la Pobla ha aprofitat una indecisió dels centrals sevillans però ha creuat en excés el seu xut davant de Guille (103'). Ha estat l'opció més clara dels 30 minuts de pròrroga, que no han ofert cap canvi en el marcador i han fet que l'eliminatòria i l'ascens es resolgués en la tanda de penals. I a la loteria, Varo. El porter grana s'ha erigit en protagonista marcant el primer penal dels locals i aturant l'única pena màxima que els sevillans han errat d'entre cinc llançaments. Suficient per celebrar, per fer història. Per ser de bronze.