Etiquetes

23/6/15

Craviotto: marxa el capità

En castellà se sol dir que "cuando el río suena...". El porter, capità i emblema del Centre d'Esports l'Hospitalet Carlos Craviotto marxa després de set temporades sota pals. A més, segons algunes fonts, sembla que algun membre de l'àrea esportiva riberenca no veia de bon grat la continuïtat del meta lleidatà. Baixa complicada de pair, la de Craviotto. Carlos Craviotto Martos (1983) va arribar l'estiu de 2008 procedent del Miapuesta Castelldefels de Jordi Vinyals, després de dos anys consecutius jugant a Segona B i va apostar per un Hospi acabat de descendir i que amb Julià Garcia com a tècnic tenia l'ascens com a únic objectiu; set anys després s'ha convertit, amb 286 partits oficials en el segon futbolista amb més partits disputats en tota la història del club, només superat per Roberto Navarro.

"Gratitud infinita al CE l'Hospitalet per aquests 7 anys plens de molts moments i de vivències úniques". Així comença el breu escrit que el fins ara porter de l'Hospi ha publicat al seu compte de Facebook. Craviotto ha volgut agrair el tracte rebut a "l'afició, directiva i gent de l'Hospitalet", un factor que ha complicat "prendre la decisió d'abandonar l'entitat i intentar nous reptes personals". "Vull donar les gràcies a tots els meus companys, entrenador i empleats del club, sense els quals aquesta història no hagués estat possible", segueix Craviotto, que és conscient d'haver format part d'una etapa històrica del club. El lleidatà també ha agraït a mitjans de comunicació oficials i no oficials per "haver estar al seu costat i fer-me sentir molt important". D'alguna manera, el capità riberenc no ha tancat les portes -almenys les sentimentals: "No us dire adéu perquè sempre estaré pendent de vosaltres, Hospi! Gràcies per tot"

Es fa difícil recollir en un article "d'urgència" (sí, crèiem que al final acabaria renovant) tot el que Craviotto ha donat a l'Hospi al llarg d'aquests set anys d'una franja que, per la seva condició de porter, mai ha vestit en un partit. Probablement els 286 partits jugats siguin la xifra que millor il·lustra el seu pas per l'Hospi: titular indiscutible, ha vist com Íñigo, Dani Planchería, Moragón, Oliver o Álex Sánchez han viscut (i alhora crescut) a la seva ombra. Set temporades brillants que també exemplifiquen la seva qualitat amb una simple dada: sempre ha mantingut un promig de gols encaixats inferior al gol per partit; 240 gols rebuts en 286 partits, 0,84 per partit. Dades sobre les quals s'ha edificat una etapa brillant de la història del Centre d'Esports l'Hospitalet, la més brillant si ens centrem en l'època moderna del club tot i les dues temporades a Tercera Divisió que van acabar sent trampolí riberenc.

Un títol de Lliga de Segona Divisió B (2012-2013), dues fases d'ascens i tres eliminatòries directes per pujar a la Lliga Adelante (2012-2013 i 2013-2014), dues fases d'ascens a Segona Divisió B (2008-2009 i 2009-2010), un ascens a Segona Divisió B (2009-2010), porter menys golejat de Tercera Divisió (2009-2010), cinc participacions a la Copa del Rei (del 2010 al 2014)... són algunes de les fites més destacades al palmarès d'un porter que ha progressat en paral·lel a l'entitat i que s'ha guanyat l'estima i el respecte de l'afició i també dels rivals, curiosament en un grup, el tercer de Segona B, que acull tants i tan bons porters. Han estat set temporades en què Craviotto ha pogut, fins i tot, defensar els colors de l'Hospi en escenaris tan històrics com el Camp Nou o el Vicente Calderón. La cirereta, evident, hagués estat pujar amb l'Hospi a la Lliga Adelante ja fos contra el Tenerife, l'Eibar o el Leganés; eliminatòries que queden en l'imaginari històric del que hagués pogut ser i, finalment, no es va assolir.

I des del Blog de l'Hospi, etern agraïment també al capità. A un futbolista al qual, en algunes ocasions, no se l'ha valorat com mereixia la seva dedicació i trajectòria al club. Un gran professional que amb les seves intervencions ha donat molts i molts i molts punts a l'Hospi al llarg de set anys, però també un bon tio que sempre ens ha fet la feina més fàcil amb el seu tracte personal. Acostumen a ser paraules tòpiques i típiques, però desitgem tota la sort del món a Carlos Craviotto en els seus projectes futurs. La mereix. CRA-VIO-TTO!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada