Ascó 1-1 SD LOGROÑÉS (passa la SDL als penals, 4-5)
Castellón 2-1 Haro (passa l'Haro als penals, 0-3)

#2bg3 | Idees
Imatge: Trekant Media
A Cadis, l'Hércules ha marxat indignat amb l'actuació de Sánchez Laso. L'àrbitre extremeny ha assenyalat un penal inexistent d'Atienza sobre un davanter local en la darrera acció del primer temps. Després del polèmic gol del Cádiz fa set dies a Alacant, Jona transformava la pena màxima i situava l'1-0 al marcador, guarisme que seria definitiu i que donava el passi a la final als de Claudio Barragán. Indignació màxima a les files blanc-i-blaves, que veien com dos gols precedits d'errades arbitrals els condemnaven a quedar-se un any més a Segona B. També és cert que Javier Portillo ha tingut el gol de l'empat al minut 90, en una errada de la defensa local i amb una mala resolució del davanter d'Aranjuez, que ha creuat en excés el seu xut davant d'Aulestia. Amb el xiulet final, protestes dels jugadors de l'Hércules cap a l'àrbitre que li han costat l'expulsió a Chechu Flores.

Quatre anys d'història, tercera fase d'ascens i Huracán disputarà per segona vegada una eliminatòria directa per l'ascens. Fa dues temporades el Jaén i vint centímetres van privar l'equip que aleshores entrenava Nico Estévez del pas a la glòria en un dramàtic final al Nuevo La Victoria. A partir del proper cap de setmana, el Huesca serà la darrera roca al camí dels valencians per mirar d'assaltar novament el futbol professional. I ho faran després d'haver-se encomanat un cop més al factor San Gregorio, al fortí en què Seligrat ha convertit el feu d'Huracán. Pel rival, el Guadalajara, tot passava per marcar però abans del minut 10 els alcarrenys han vist com qui perforava la porteria contraria era José Peris. Respirava Huracán durant una estona, durant uns minuts; els que trigaria Pablo Vidal a veure la segona groga del partit i a deixar el seu equip amb 10 homes i amb 40 minuts per davant. Lògic patiment i beneïda eufòria final: un gol a la contra de Luismi Loro trencava el partit, l'eliminatòria i duia l'alegria a un San Gregorio ple a vessar. 2-0 i a la final.

Dimecres l'Oviedo va proclamar-se campió absolut de Segona Divisió B després de remuntar-li un 2-1 advers del partit d'anada al Nàstic. Els grana es van trobar amb un rival resolutiu, que va desnivellar el partit del seu favor amb dos gols de Linares que van forçar els de Vicente Moreno a cercar la porteria d'Esteban. En ple setge, un Diego Cervero acabat d'ingressar al terreny de joc va desfermar l'eufòria en un Tartiere amb més de 12.000 espectadors a la graderia per posar la cirereta al pastís de l'ascens per als de Sergio Egea. Cirereta que no va poder aconseguir un Nàstic igualment feliç pel retorn a Segona Divisió després de 3 anys a #2bg3. Sort!