Etiquetes

4/2/12

Regust a final | CE l'Hospitalet - CF Reus Deportiu (diumenge, 17:00 hores)

Amb 16 partits de Lliga regular per davant, l'encontre que enfrontarà l'Hospi amb el Reus a l'Estadi (17:00 hores) ja té sabor a partit important. Potser qualificar-lo de final sigui un pèl agosarat, però tots dos equips arriben a la cita de demà certament necessitats després d'un mes de gener que, resultats en mà, no ha estat massa beneficiós. L'Hospi ha sumat un punt dels darrers nou possibles i no guanya des del 0-2 a Xàtiva el passat 8 de gener. El rèdit no és massa més positiu pels roig-i-negres, que encara no coneixen la victòria en el que portem d'any i han sumat tres punts de dotze possibles. Hi haurà qui dirà que les urgències són per un Hospi 'obligat' a ser a la zona altra; no és menys cert, però, que la regularitat que els reusencs han mantingut al llarg de la primera volta els ha transformat el cartell de lluitar per la permanència i s'han convertit en un clar aspirant a ser entre els quatre primers. Amb tot, són els del Baix Camp (ara mateix fora dels quatre primers) els qui han de donar un cop d'efecte demà a l'Estadi si no es volen despenjar més. Això sí, l'Hospi també tindrà al seu davant una oportunitat per esvair dubtes i tornar a sumar de tres en tres davant d'un rival directe.

El Reus
Acabats de retornar, l'objectiu del Reus a inicis de temporada no podia ser cap altre que la permanència. Un cop transcorreguda més de la meitat del campionat, per molt que portes enfora la prudència sigui predominant, el discurs ha canviat i a ningú se li escapa que el Reus ja és un outsider per ser entre els 4 primers. Les claus? Sobretot la consolidació d'un bloc que va aconseguir retornar a Segona B pel camí llarg i que amb esforç i sacrifici ha tret endavant els partits amb més pena que satisfacció. No obstant això, el Reus sempre ha guanyat al seu camp per la mínima; a fora, números equilibrats tot i la clara derrota a Dénia fa quinze dies (3-1). Amb tot, caldrà veure com responen els de Santi Castillejo a la baixa de Jorge Díaz, jugador de l'Espanyol B des de la passada setmana. I és que els reusencs no han reposat la baixa de l'ex de l'Amposta tot i que demà a l'Hospitalet podran sortir amb tot, ja que la totalitat de la plantilla es troba en perfectes condicions després que tant Ferran Asensio com Marc Carrasco recuperessin sensacions i s'entrenessin amb total normalitat aquesta setmana.

Possible alineació del Reus: Àngel, Edu Vives, Sangrà, Socias, Robert, Taranilla, Beñat, Xavi Marquès, Xavi Masqué, Pablo Álvarez i Chumbi.

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospi retorna a l'Estadi dues setmanes després de perdre la imbatibilitat davant el Badalona (0-1). L'empat a Saragossa, que va demostrar una certa manca d'adaptació i un excés de confiança de l'equip quan el partit no estava ni molt menys sentenciat va suposar una pèrdua de terreny respecte la resta de rivals, que s'han tirat a sobre dels riberencs. La solució, pel que fa al mercat, ha estat l'arribada del davanter Juan Antonio Osado (UD Logroñés), ex del Nàstic i que demà podria gaudir dels seus primers minuts amb la samarreta riberenca. Osado arriba per sumar en una part atacant que a banda d'una manca de gol preocupant també es troba llastada per les lesions. Amb Aday, Coro i Ángel Sánchez disponibles, sembla que tant David Haro com Cirio seran les baixes en atac pel partit de demà. Al darrere, Manel Viale podrà ser de la partida ja que la seva substitució al descans del matx a Saragossa va ser deguda a un simple virus estomacal; en principi, l'argentí hauria de tornar a l'eix de la defensa davant el Reus.

Possible alineació de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Marc Pedraza, Aday, Corominas, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
Adscrit al col·legi aragonès, romanès d'origen, Cristian Adrian Lixandru dirigirà per segona ocasió l'Hospi en el que portem de temporada. Lixandru ja va xiular el Badalona 2-0 Hospi de la segona jornada, així com l'Hospi 2-1 Dénia de Copa del Rei disputat el curs passat. Assistit a les bandes pels col·legues de delegació, els assistents Adrián Martínez Miguel i Carlos Ruiz Gracia, Cristian Lixandru xiularà el seu vuitè partit en el que portem de Lliga a Segona B... set partits en els quals encara no ha expulsat cap jugador del terreny de joc. 5,85 grogues de mitjana (41 en 7 partits) que sorprenentment es desmarquen de les xifres que ens deixa l'únic partit de Copa que va dirigir: el Llagostera 2-1 Cerceda amb 11 grogues i 3 expulsions; l'excepció que confirma la regla.

Els precedents
Els Hospi-Reus són un clàssic del futbol català; el de demà serà el dinovè enfrontament en terreny riberenc entre hospitalencs i reusencs, tot just la tercera vegada que es vegin les cares a Segona Divisió B (Tercera i Preferent havien estat els escenaris previs). 10 victòries de l'Hospi, 3 empats i 5 victòries reusenques a dia d'avui, un Reus que en la darrera dècada ha deixat dos moments colpidors a l'Estadi. El més recent, el febrer de 2010, amb un 1-2 que trencava la imbatibilitat de l'Hospi a la Lliga al pas per la 24a jornada en un duel polèmic que va acabar amb David Corominas expulsat per 'simular' un clar penal comès sobre el maresmenc. Set anys abans, els roig-i-negres van protagonitzar una de les matinals més fosques de la història de l'Hospi amb un definitori 0-5 quan els riberencs estaven entrenats per Joan Francesc Ferrer 'Rubi', ara a l'staff tècnic del Girona.

1 comentari:

  1. Espero que hoy si, seamos el hospi, EL HOSPI DE VERDAD. Haced un buen calentamiento e intentar disfrutar de vuestra linda profesion en el campo.

    ResponElimina