Etiquetes

12/9/15

Lliçó als veïns | FC Barcelona B 1-3 CE l'Hospitalet

-> La millor versió de l'Hospi 2015-2016 passa per sobre del Barcelona B i suma el primer triomf de la temporada al Mini Estadi (1-3).
-> Els de Cifuentes, superiors durant bona part del partit, cimenten la victòria en un gran partit coral amb Aulestia i Guzmán com a homes destacats.
-> Els riberencs completen una setmana de recuperació de sensacions i encaren el que resta de setembre amb la moral pels núvols i amb quatre punts a la Lliga.
-> RODA DE PREMSA de Martí Cifuentes, tècnic de l'Hospi
-> RODA DE PREMSA de Gerard López, tècnic del Barcelona B
-> GALERIA D'IMATGES del Barcelona B 1-3 l'Hospitalet
-> VÍDEORESUM del partit (via FC Barcelona).

FITXA TÈCNICA

FC BARCELONA B: Ortolá, Palencia (Cámara, 46'), Robert Costa (Enguene, 57'), Tarín, Godswill, Samper, Gumbau, Dongou, Grimaldo, Babunski (Ros, 67') i Maxi Rolón.

CE L'HOSPITALET: Aulestia, Dani Fernández, Sierra, Aleix, Savall, Miki Muñoz (Medina, 82'), Ton Alcover, Raúl Torres, Guzmán (Bigas, 88'), David López (Carreras, 68') i Ruibal.

Gols: 0-1 Ruibal (20'); 0-2 Guzmán (70'); 1-2 Dongou (92'); 1-3 Bigas (94').

Àrbitre: Rubén Jiménez González (las Palmas). Ha amonestat els locals Dongou, Palencia i Grimaldo i els visitants Aleix, Miki Muñoz i Guzmán.

Incidències: partit corresponent a la jornada 4 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Mini Estadi del FC Barcelona davant de 1.440 espectadors. Tarda plujosa a Barcelona. Partit retransmès en directe per Esport3. Nodrida presència d'aficionats de l'Hospi, especialment al Gol Nord del Mini.


Al futbol totes les victòries valen tres punts (bé, a categories regional franceses el guanyador s'enduu quatre punts i el perdedor, un) però el triomf d'avui al Mini Estadi, probablement, valgui més si hi afegim aquells intangibles que, si s'aprofiten bé, poden sumar de cara al futur immediat. De primeres, l'Hospi trenca la mala ratxa a la Lliga i amb l'1-3 contra el Barcelona B ja suma quatre punts en quatre jornades, com l'any passat; més enllà del triomf, la forma com ha guanyat al Mini Estadi fa que aquesta plantilla recuperi confiança i transmeti aquest creixement, diguem-ne, emocional a una afició que avui ha gaudit de valent tot i la pluja que ha anat caient al llarg de tot el partit. Punt d'èpica per un partit magnífic, que s'ha complicat al tram final amb la lògica pressió del rival amb el 0-2 al marcador, que s'ha hipercomplicat amb el gol de Dongou a dos minuts del final i que ha acabat explotant, en positiu, amb la diana final de David Bigas per fer embogir tothom qui tingui la franja com a leitmotiv de vida futbolística. L'Hospi tanca una setmana de millora futbolística evident amb tres punts que afermen la confiança d'una plantilla que, si bé tampoc s'ha trobat al davant l'equip en millor forma del campionat (molt haurà de millorar el Barcelona B per no acabar mirant al descens), sí que ha recuperat sensacions després de dues jornades inicials de dubtes. Fent bo aquell tòpic del futbol: ni abans eren tan dolents ni ara, segurament, són tan bons.

Amb un parell d'entrenaments amb el grup, Aulestia ha estat l'aposta de Cifuentes sota els pals riberencs i el cert és que després d'una primera meitat de poca rematada local el basc s'ha erigit en salvador al segon temps per impedir que els blaugrana entressin al partit amb massa minuts per davant. Savall i David López han tornat a l'onze inicial després dels seus problemes físics i David Medina, avui suplent, s'ha convertit en un dels damnificats. El partit ha començat bé (com gairebé sempre) per a l'Hospi, que ha trobat força facilitats a la rereguarda blaugrana. De fet, Ortolá ha hagut de treballar ben d'hora ben d'hora per treure a córner una rematada a boca de canó d'Aitor Ruibal (6'). L'Hospi ha controlat bé l'entrada al partit sense necessitat de monopolitzar el control de l'esfèric i amb Guzmán, David López i Ruibal fent mal gairebé cada cop que rebien la bola. L'ex de l'Olot ha avisat amb una rematada que ha obligat Ortolá a intervenir de nou (17'). A la tercera, però, el meta de Xàbia no ha pogut impedir el gol riberenc. D'estratègia. Córner picat ben tancadet per Ton Alcover i Aitor Ruibal posa el cap per fer pujar el 0-1 a l'electrònic (21'). Només aleshores el filial barcelonista ha despertat i ha sovintejat l'àrea riberenca però un xut de falta de Grimaldo ha estat l'únic digne d'anotar (33'). En canvi l'Hospi hauria pogut eixamplar distàncies per poc que David López (27') o Ruibal (31') haguessin estat més encertats davant Ortolá.

Era evident que el Barcelona B precisava d'algun canvi i el que ha fet Gerard López ha estat fer entrar Cámara en el lloc de Sergi Palencia; més tard el tècnic vallesà ha optat per l'entrada d'Enguene en el lloc de Robert Costa i passar a defensa de tres. El partit ha passat a tenir el Barcelona com a dominador amb l'Hospi esperant la seva opció a la contra; els locals han gaudit de dues bones ocasions en les bótes de de Cámara (53') i de Gerard Gumbau (68') però ha estat l'Hospi qui ha semblat sentenciar el partit amb un gran gol d'Iván Guzmán, brutal avui, que ha picat la pilota davant la sortida d'Ortolá per anotar el 0-2 i celebrar genolls a terra de cara a l'afició la seva primera diana en Lliga amb l'Hospi (70'). A partir d'aquí l'Hospi ha buscat refredat el partit i els blaugrana s'han bolcat en atac; Aulestia ha aparegut de forma brillant en dues accions gairebé consecutives per treure dues rematades primer de Dongou (78') i després de Maxi Rolón (81'). Només el descompte ha generat dubtes a l'Hospi, bàsicament perquè Dongou ha fet l'1-2 quan encara quedaven dos minuts per acabar, però només treure de centre els riberencs han tornat a sentenciar el partit amb un gol que no hauria d'haver pujat al marcador ja que Ruibal era 15-20 metres dins el terreny de joc local; amb tot, David Bigas s'ha tret una magnífica jugada de la màniga, s'ha fet el seu marcador i amb cama dreta ha superat Ortolá per, aleshores sí, assegurar el primer triomf a la Lliga dels riberencs (94').

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada