9/9/15

Creixent | CE l'Hospitalet 2-1 CF Badalona

-> Dos gols de Guzmán i Raúl Torres al tram final del partit permeten capgirar un partit de l'Hospi.
-> Els riberencs saben sobreposar-se al gol del Badalona i aprofiten l'expulsió del visitant Sergio Maestre per viatjar a Badalona (dimecres 23, 18:00 hores) amb un mínim avantatge.
-> Primera victòria oficial de l'Hospi de Martí Cifuentes en aquest curs 2015-2016. Andrés, Èric Via i Giaquinto han tingut avui els seus primers minuts en partit oficial.
-> RODA DE PREMSA de Martí Cifuentes, entrenador de l'Hospi
-> RODA DE PREMSA de Manolo González, entrenador del Badalona
-> GALERIA D'IMATGES de l'Hospi 2-1 Badalona

CE L'HOSPITALET: Andrés, Sierra (Guzmán, 68'), Bigas, Aleix, Castell, Miki Muñoz (Raúl Torres, 58'), Javi Pérez, Puerto, Carreras, Via i Ruibal (Giaquinto, 52').

CF BADALONA: Vito, Carroza (Akrong, 70'), Canelada (Fran Grima, 59'), Tendillo, Josemi Perona, Maestre, Ibon Gutiérrez, Javi Rodríguez (Bermúdez, 79'), Olmeda, David Jiménez i Xavi Civil.

Gols: 0-1 Olmeda (57'); 1-1 Guzmán (88'); 2-1 Raúl Torres (90', penal).

Àrbitre: Héctor Robas Bondia (Barcelona). Ha amonestat els locals Miki Muñoz, Aleix i Castell. Ha expulsat el visitant Maestre (77').

Incidències: partit d'anada de la semifinal de la fase autonòmica de la Copa Federació celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 250 espectadors.

No és fàcil, això de valorar partits d'anada. Podrem dir que l'Hospi ha jugat bé i que manté la dinàmica positiva que ja va demostrar diumenge contra el Reus Deportiu. Podrem dir que ha guanyat el partit i que, sobretot, ha estat capaç de capgirar una situació complicada amb el gol del Badalona, una situació que fins ara no havia aconseguit salvar en competició oficial. El cert és que un 2-1 a casa no és el millor resultat per afrontar un partit de tornada, però almenys l'Hospi no tindrà l'obligació (despres ja coneixem el discurs de tots els entrenadors que cal sortir a guanyar perquè si surts a empatar acabes perdent) de marcar com sí la tindrà el Badalona. Eliminatòria oberta i competida després que avui hagin passat més coses de les que podríem esperar d'un torneig proper a una costellada, amb arbitratges fluixets (i avui som generosos) i que sovint comporta més riscos que no pas beneficis. Amb tot, la parròquia riberenca (i Cifuentes, també) surt contenta per la capacitat d'un equip que no ha defallit en el seu intent de cercar la porteria contrària i que ha acabat trobant el premi a tanta insistència. Satisfacció per un equip que ha tornat a donar la cara, que al cap i a la fi és del que es tracta.

El tècnic riberencs ha mirat de renovar l'onze al màxim possible conscient que les lesions limitaven molt el marge de maniobra; Ton Alcover, Medina i Dani Fernández han estat els sacrificats d'una convocatòria que ha vist la novetat d'Agus Giaquinto, darrera incorporació riberenca. De partida ha debutat sota pals Andrés, que ha tingut una actuació convincent en els seus primers minuts oficials com a riberenc. L'Hospi ha dominat els primers 20 minuts de forma clara, tot demostrant que els inicis de partit no són precisament el seu taló d'Aquil·les. El Badalona, però, pot estar tranquil perquè Morales tindrà bon suplent (i bon relleu) amb Marc Vito; l'avui meta escapulat s'ha lluït primer per treure amb els peus un xut gairebé sense angle de Carreras (11') i minuts després ha volat per desviar a córner una falta magníficament llançada per Èric Via. Bon partit del de Sant Sadurní, que ha forçat tres penals en 90 minuts (per bé que només l'últim l'ha sancionat Robas Bondia -l'àrbitre-). Xavi Civil i Josemi Perona han protagonitzat dos intents tímids en atac dels visitants quan creuàvem l'equador del primer temps, però ha estat David Jiménez qui ha posat a prova Andrés amb una gardela des de la frontal que ha topat amb una fantàstica intervenció del meta riberenc (39').

A la represa el partit s'ha igualat una mica més quant al control de la pilota i també del partit, i de fet ha estat el Badalona qui ha aprofitat aquest equilibri... per desnivellar la balança al seu favor (momentàniament): ha estat en una ràpida acció de contracop que Sergio Olmeda s'ha plantat tot sol davant Andrés, l'ha superat per baix i anotava el 0-1 provisional (55'). Potser el premi era excessiu per als escapulats, però avui l'Hospi no s'ha esfondrat en rebre el gol i ha seguit fent feina; Cifuentes ha fet entrar Giaquinto, Raúl Torres i Guzmán i els riberencs han recuperat presencia ofensiva. L'àrbitre s'ha fet l'orni i ha tret fora de l'àrea una falta sobre Èric Via que olorava escandalosament a penal (58') i cinc minuts després ha invalidat un gol a Aleix per mans del central riberenc (63'). Amb tot, el partit estava viu, especialment arran de l'expulsió (tontíssima) de Sergio Maestre, que ha vist la segona groga per impedir el llançament d'una falta (77'). Giaquinto ha avisat amb un xut que ha marxat fora (85') però l'Hospi cada cop rondava més un gol que ha trobat tres minuts després quan Guzmán ha engaltat un xut des de la frontal de l'àrea i ha batut un Vito que no ha pogut fer-hi res (88'). Amb els locals desbocats, ara sí, a la tercera, Èric Via ha forçat un penal clar que Raúl Torres s'ha encarregat de transformar per premiar l'esforç d'un bon Hospi (90').